ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Христолов прехвърлил Ботев фиктивно на брат си?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 27.04.2009Коментари (0)5613
© Plovdiv24.bg
Ботев Пловдив има нов собственик от повече от месец, съобщи Дарик. Името му обаче не е вписано в Търговския регистър, тъй като това се прави само при смяна на 100% от собствеността. По неофициална информация, президентът Димитър Христолов е прехвърлил своите 91% на трето лице преди началото на март с цел да избегне запорирането на книжата от Ирена Кръстева. Тя му изпрати съдебен изпълнител, който наложи запора с цел обезпечаване на иск за 720 хиляди лева заради нереализираната сделка за клуба.

Според източниците на Дарик акциите са джиросани преди това, а най-вероятният им нов собственик е братът на клубния президент - Калофер Христолов. По Търговския закон смяната на собствеността би следвало да е вписана в акционерната книга. При налагането на запора обаче тя не е била представена и това е отразено в протокола, обясни пред Дарик частният съдебен изпълнител Тодор Луков.

Тъй като действията на Ирена Кръстева като взискател са насочени към Христолов като страна по неизпълнения договор за покупко-продажба, а не към клуба, в момента акциите на Ботев са свободни. Президентът засега успява да надхитри кредиторите и може да продаде мажоритарния пакет, който формално не се води на негово име.

Нотариус Светлозар Йорданов, който е заверил документите от последното Общо събрание на „Ботев" отказа да коментира дали при него е изповядвано джиросване на акциите от Христолов на друго физическо или юридическо лице. „Няма нотариус, който да ви каже подобно нещо", лаконичен бе Йорданов пред Дарик.

Босът на „канарчетата" укрива формалния собственик на акциите дори от Лицензионната комисия на БФС, научи Дарик. Според запознати, документите на Ботев до комисията са подадени, без в тях да е вписан собственикът на акциите. Посочено е единствено, че 91% от ценните книжа са собственост на един човек, но без да е конкретизирано име. Шефът на Лицензионната комисия Красин Кръстев заяви за Дарик, че не може да коментира конкретни случаи, но поясни, че комисията трябва да знае кой е собственик на клуба и това влиза в процедурата. „Ние трябва да сме наясно кой е собственик на даден клуб. Не мога да коментирам конкретни документи", каза Кръстев.

Дребни акционери се консултират днес с адвокат и ще отправят официално искане да им бъде предоставена акционерната книга на Ботев. „Преди сме я искали и ни е била отказвана, затова ще внесем писмена молба", коментира Румен Баланджиев, който е акционер в клуба.

Източник: Gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: