ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Спортистите от Пловдивска област готови за Игрите на БАСС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:59 / 24.03.2019Коментари (0)2401
©
Общинският център Дългопол е готов да посрещне XXIV игри на спортистите от малките селища (БАСС), заяви Стоян Караиванов- председател на Асоциацията и главен ръководител на спартакиадата на заседание на организационния комитет при кмета Георги Георгиев. Това бе констатирано при направената инспекция на съоръженията в Дългопол и Аспарухово, където ще бъдат организирани турнирите през юли и август тази година.

Освен г-н Георгиев, който е председател на организационния комитет и г-н Караиванов, на заседанието присъстваха още Кинка Баленова, секретар на община Дългопол, Стефан Стефанов, член на УС на БАСС и Васил Василев, член на оперативното бюро по провеждане на състезанията.

Патрон на Игрите е министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Пловдивчанинът Стоян Караиванов заяви, че стадион "Камчия" в общинския център се нуждае само от освежаване на атлетическата писта и очертаване на двете игрища за турнира по футбол на малки врати. Организаторите планират да набавят и допълнителни пособия за провеждането на някои от атлетическите дисциплини. Планирано е състезанията по футбол да се проведат от 29 до 31 август 2019 г., когато ще бъдат и тържествата за отбелязване 50-годишнината от обявяването на Дългопол за град.

Турнирите по баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, борба, лека атлетика, шахмат и футбол ще минат в спортния комплекс в Аспарухово. Те стартират на 4 юли и ще завършат на 22 същия месец. Надпреварата по конен спорт за момчета и момичета ще организира центърът по конен спорт в близкото до Пловдив село Царацово в края на септември.

Кметът Георги Георгиев заяви, че в тази спартакиада община Дългопол ще представи осем отбора в пет вида спорт: баскетбол, борба, тенис на маса (момчета и момичета), футбол и хандбал (момичета). Общината ще дебютира в програмата на игрите по хандбал. Отборът ще се готви от родената в Аспарухово Елена Костадинова. Тя завърши Спортното в Пловдив и бе част от състава на "Локомотив", спечелил титлата при жените през 1972 г.

Очаква се и авторитетно представяне на спортистите от Пловдивска област. В турнирите по баскетбол ще играят момчетата и момичетата на Перущица и момчетата на Рогош. Момчетата на Александър Богданов от Труд ще заминат за турнира по хандбал като 10-кратни шампиони на БАСС.

Тополово ще доказва, че е традиционно силен център във волейбола, а Брестник ще търси трета поредна тила в турнира по футбол. Момчетата от Поповица също ще са важен фактор при разпределение на медалите в турнира по тенис на маса.

Ето графика за провеждане на турнирите в рамките на XXIV игри на спортистите от малките селища: Баскетбол (момичета) – 4-6 юли 2019 г.; баскетбол (момчета) – 6-8 юли; лека атлетика – 8-10 юли; борба (свободен стил) – 10-12 юли; хандбал – 12-14 юли; шахмат – 14-16 юли; тенис на маса – 16-18 юли; волейбол (момчета) – 18-20 юли и волейбол (момичета) – 20-22 юли. Откриването на Игрите ще стане на 5 юли в Аспарухово.

На заседанието кметът Георги Георгиев заяви, че в края на май 2019 г. ще бъде открита новата зала за борба. Тя се разполага в бившия киносалон, намиращ се в центъра на града. Заличка е с размери 9 на 13 метра, достатъчни да бъде разположен хубав тепих. Тук ще има още съблекални, сервизни помещения и модерна зала за фитнес. Очаква се съоръжението да бъде открито от световната шампионка Станка Златева. В Дългопол ще бъде изградено и футболно игрище, покрито с изкуствена трева и трибуни за 120 места. То ще бъде разположено между "Топливо" и баскетболното игрище срещу жп гарата.
Още по темата: общо новини по темата: 56
11.02.2022
22.03.2021
12.02.2021
10.09.2019
02.09.2019
23.07.2019
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: