ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Пловдивчанин е най-добрият баскетболен съдия у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 26.02.2019Коментари (0)1781
© Plovdiv24.bg
На превърнала се вече в традиция "Баскетболна вечер“ Българската федерация по баскетбол обяви Най-добрите играчи, треньор и съдия за 2018 г. Церемонията се проведе в хотел "Рамада“ в София.

В своя анкета Съдийската комисия определи за номер 1 за 2018 г. Мартин Хорозов. Пловдивчанинът не присъства на церемонията, тъ.й като бе в Африка за мач от квалификациите за Световно първенство.

За Номер 1 при жените, играещи в чужбина, очаквано бе определена Борислава Христова, която прави фурор в НСАА с екипа на университета "Вашингтон Стейт“. "Огромна благодарност за хората, които са гласували за мен. За мен е изключително голяма чест и гордост. Искам да пожелая на хората в българския баскетбол да продължават да работят устремено и уверено, никога да не се отказват, защото вярвам, че в българския баскетбол все още има някаква надежда“, каза от САЩ Боби. Гласове получиха още Диана Войнова и Ива Костова.

Очаквано, при мъжете, играещи в чужбина, за Най-добър бе избран Александър Везенков.

За Номер едно при дамите, играещи в България, с 53% от гласовете бе определена Христина Иванова от състава на Монтана 2003. Гласове получиха и съотборничките й Цветомира Шаренкапова и Димана Георгиева, както и Изгряващата звезда за 2017 г. Гергана Иванова.

С точно 50% от гласовете Божидар Аврамов бе определен за Най-добър баскетболист, играещ в България. Той изпревари в анкетата Александър Янев, Димитър Димитров, Златин Георгиев, Йордан Бозов, Николай Маринов, Станимир Маринов и Христо Захариев. Интересно е, че Станимир Маринов намери място в две класации – и за Най-добър в чужбина, и за Най-добър в България.

В избора на Най-добър треньор за 2018 година гласове получиха шестима специалисти. След като получи 50% от гласовете, селекционерът на националния ни мъжки отбор Любомир Минчев получи приза за трета поредна година. Той изпревари в допитването Константин Папазов, Александър Дяковски, Людмил Хаджисотиров, Галин Стоянов и Стефан Михайлов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Важна промяна относно последния мач на Академик Пловдив за настоящия сезон
Академик Пловдив с втора поредна домакинска победа
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: