ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Продавач на хотдог шокира сестрата на Слави с "Дреме ми на х*я", вижте как реагира Трифонов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:09 / 29.01.2019Коментари (27)91691
©
"Онзи ден бях до Плевен и се видях със сестра ми Петя. Тя ми разказа една случка, която може да ви се стори незначителна. Даже може да кажете, че това, което й се е случило е нормално. И точно в това ще е проблемът". Така започва последният пост на Слави Трифонов във Фейсбук. И продължава:

"На сестра ми й се е доял хотдог и вляза в голяма търговска верига, където има и щанд за хотдог.

- Нямаме хотдог, щото свършиха питките - казал продавачът на щанда.

- Нямате питки и затова няма хот-дог?

- Няма.

- Добре де, в магазина сме, отидете да купите питки, аз ще ви изчакам - предложила любезно сестра ми.

- Няма.

- Нали сте щанд за хотдог? Купете питки, на мен ми се яде хотдог.

- Дреме ми на х*я! - отвърнал накрая гордо продавачът.

“Дреме ми на х*я". Ако този израз се отнасяше просто до една конкретна случка с един плевенски продавач на хотдог - нямаше дори да си заслужава коментар. Проблемът е, че “Дреме ми на х*я" е израз, който се разраства като епидемия сред българите. Всеки ден, навсякъде е “Дреме ми на х*я".

В една от любимите ми книги - "Пътеводител на галактическия стопаджия“, главният герой търси отговор на въпроса "какъв е смисълът на живота“. Според Дъглас Адамс, авторът на книгата, отговорът на въпроса е 42. Ако Дъглас Адамс беше роден в България и беше наш съвременник, щеше да напише следното: "Отговорът в България на въпроса "какъв е смисълът на живота“ е "Дреме ми на х*я“.

През 2002 г. в книгата “За стърчането" споделих, че един израз по жесток начин боде очите и сърцето ми. Изразът “Знаеш как е". “Това са трите гадни думички, с които си служи всеки българин, който се страхува, който дава или взима подкупи, оправдава бездействието си и слабостта, робува на нежеланието да преследва мечтите си и да променя света около себе си". Това споделих тогава. 2002 г.! Оттогава до днес това злокачествено “Знаеш как е" се е развивало и е растяло... и вече е “Дреме ми на х*я". “Дреме ми на х*я" - огромният тумор, който разяжда общността. И заради който няма общност.

Всъщност, в повечето случаи “Дреме ми на х*я" не се изрича на глас, но ти го виждаш - дреме му на х*я. Да, има такива хора. Например, живее на 10-ия етаж и след като изяде буркана с месо от село, хвърля буркана през терасата. Долу може да утрепе някого, но - “Дреме ми на х*я".

Или пък на пътя - вие стоите в трафика на магистралата заради ремонтите, наредили сте се, както изискват правилата, а той, тарикатът, профучава през аварийната лента. Може да утрепе някого, но - “Дреме ми на х*я".

И никой нищо няма да му направи, защото този, който трябва да му направи нещо, също си е казал “Дреме ми на х*я".

"Дреме ми на х*я“ не се среща само сред тарикатите, дори по-вредно е онова "Дреме ми на х*я“ у онази огромна група българи, завладени от непукизма и нихилизма.

Как реагират тия българи, например, на събитията от последните дни?

- Посред зима бетонират плажове на Черноморието; изсичат се гори, които "по характер са гори, но по документи са нещо друго“; разорават се дюни, щото пречат на нечия гледка - "Дреме ми на х*я“.

- За едночасова програма по откриване на европейска столица на културата се харчат 3 милиона лева пари на данъкоплатците. Но пък няма кой да купи къщата музей на Яворов за 1,4 млн. лв. - "Дреме ми на х*я“.

- Изпариха се преките чужди инвестиции – за 2018 г. те са около 800 млн. евро, като през 2008 г. са били над 6 милиарда евро. А същевременно затвори и най-големият производствен завод на "Булгартабак“ в Благоевград - "Дреме ми на х*я“.

- Проверката за подарения от кръстника апартамент на финансовия министър Горанов приключи, но е тайна - "Дреме ми на х*я“.

- Прокуратурата отказа да повдига обвинение на Московски, не бил длъжен да знае как се управлява моторна шейна - "Дреме ми на х*я“.

- Обвиняват журналистка, че е прала пари от КТБ. Тя е знаела за престъпленията в КТБ, а държавата, която държеше парите на дружествата си в същата банка – нищо не е знаела - "Дреме ми на х*я“.

- Съдът оправда всички по делото "Алабин“, щото са били разчистени доказателствата. Две момичета загинаха под срутилата се сграда - "Дреме ми на х*я“.

- Няма да има машинно и електронно гласуване, не е ясно въобще ще има ли честни избори - "Дреме ми на х*я“.

- Имаме ниска раждаемост и се стопяваме - "Дреме ми на х*я“.

Освен това – оглавяваме всички негативни класации в ЕС, а нерядко и в Европа – класации по корупция, свобода на словото, по независимост и ефективност на съдебната система, по качествено образование, здравеопазване. Пенсионерите с нищожните си пенсии пък умират от глад и унижения. Даже ги бият в собствените им домове, за да им вземат и последните 20-30 лв. Но - "Дреме ми на х*я“.

Вие си решавате. Вие ще живеете в тази държава. От вас зависи да я направите такава, каквато искате. Ако чакате някой друг да ви я направи, докато вие си казвате "Знаеш как е“ и "Дреме ми на х*я“ - няма да стане.

През 2002 г. в "За стърчането“ споделих и това:

"Само едно нещо има значение, което трябва да се набива от най-ранна възраст в главичките на малките българи - "където няма роби, няма тирани!“ От най-ранна възраст и 500 години от тук насетне! Не "Знаеш как е“, а "Ето как“!"


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Един въпрос. Ако случайно свърши бензина/на кака хлебчето/ на колонката когато зареждаш,трябва да изпратиш работника до Нефтохим с кофа или да потърсиш друга бензиностанция. При отговора не се съобразявайте че е на Слави кака
0
 
 
За ниската раждаемост и ти си в кюпа,дано нямаш проблем.....защото с лекота можеше да си направиш 3-4 дечица.....
+2
 
 
Ще взема този път да се съглася със Слави, защото не става въпрос за сестра му, тя просто е катализатор на изказването му /Ако не ни заболи заради близък, за кого тогава?!/ Става въпрос за възпитание, отношение към клиент, мениджмънт и най-вече народопсихология, с която се примиряваме всеки ден. Нищо не правим и както забелязвам при всички коментирали до този момент - отчетени са три неща: Слави, сестра му и питки. Край. Всичките няколко страници са сведени само до трибуквената дума, която даже не се изписва. Изключително тъжна картинка, дреме ви само за собствения или не ви дреме, ама ви бОли, то все тая. Трагично е когато ни прави впечатление, че някой ни е донесъл пилешка супа от съседното заведение, защото неговата била свършила или затова, че съм погледнала скептично майонезата, да ми дадат нова бутилка... Не, проблемът си е в нас и всичко изписано тук като коментар
-2
 
 
Слави тия въпроси можеше да ги зададе на Боко тиквата в национален ефир, ама дреме му на к*ра, във фейсбука е по-лесно :)
+4
 
 
На Станислав сестра му не може ли тя да купи хляб и продавачът само да и сложи една топла наденица между филиите ?
+3
 
 
Абе Слави. Дреми ми на х-я какво и се яло на сестрати. Като няма хогдог да ми яде оная работа тогава. Ама нямало питки. Боли ме х-я че нямало питки. Стига си занимавал обществото с твойте епитети и цинизми. Сигурно мпого ти харесва този полов член щом го повтаряш в всяко изречение.
+4
 
 
ааа що се засяга тоя циркаджия.ми от неговото циркаджийско предаване се учат хората.всяка вечер чалга и мякане.
-1
 
 
Аз не знам какви са тези,,хикс'' и,,игрек'' със * в средата,но само,да попитам г-н Трифонов... На вас,като толкова Ви дреме за дома на Яворов,купете го де,че аз нямам толкова,да г*а...
на 29.01.2019 г.
0
 
 
Аз няма да се учудя , ако Слави и Криско вземат да напишат песен със заглавие "Дреме ми на х*я"- то с тези текстове са идеално за песен :D. Но в случая , не че го оправдавам , но арогатното поведение на продавача е породено от арогатното поведение на клиента. Аз реално цял ден се занимавам с дебили и тъпнари( Чопър е цветенце срямо тях) , на които обяснавам , че всичко което правят некачествено днес , някой ден ще разпадне - последно беше един Методи дето слага дограми и ми вика аз съм спец ти не ми се меси в работа ( същия този дето сложи дограмата в Ларгото в Благоевград) - забива дограмата с пирони и на пръв поглед всичко е идеално и на другия ден прибрал парите и дограма долу , казах му да използва поне дюбели , но не той е спеца и "Дреме му на х*я" , нали е прибрал парите - Та на такова положение ни е държавата от доста дълго време...
+5
 
 
"Купете питки, на мен ми се яде хотдог." Тая нещо много тежкарско го раздава - сигурно цял Плевен трябва с нея да се съобразява... Голям патрон се извъди и тя. Какво - човека заради нея да напусне работното си място, да върти из магазина за питки? Ами ако тогава дойде шефа на горкия човечец и види, че е затворил - защо Слави не помисли и не поразсъждава по тази страна на монетата. Дали този човек тогава ще си запази работата и как да обясни на шефа си, че е затворил?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: