ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Извънредно: Стадион "Пловдив" става изцяло футболен, махат пистата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 21.01.2019Коментари (39)24807
© Plovdiv24.bg
Градският стадион "Пловдив“ ще бъде изцяло футболен, с минимален капацитет от 40 000 места, и няма да има лекоатлетическа писта, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това обяви на пресконференция днес кметът на града Иван Тотев. Промяната се налага заради очакваната кандидатура на България за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 година.

"Имаме задание, което e на база 11-степенната програма на архитект Валентин Маринов. В момента трябва да вземем едно управленско решение в Община Пловдив. Миналата седмица имах среща с премиера и спортния министър. По изискванията на УЕФА и ФИФА стадиони, които могат да домакинстват на европейски и световни първенства, са чисто футболни стадиони. Това означава, че в сегашния вариант на Етап 1 с възстановяване на пистата, ще елиминираме Пловдив от бъдещи световни и европейски първенства“, каза кметът.

"Затова се насочваме към изменение на заданието на Етап 1 стадион "Пловдив“ да е без лекоатлетическа писта и да се превърне изцяло във футболен стадион. Това означава, че ще има ново задание за отделен лекоатлетически стадион, което ще е допълнителна инвестиция. Това е причината да забавим процедурата за стадион "Пловдив“. Ние няма да чакаме държавата – ние ще започнем, а държавата ще го дофинансира“, допълни още Иван Тотев.

Вижте цялото изказване на градоначалника по темата за стадион "Пловдив" в прикачения файл!

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 22.01.2019 г.
+2
 
 
Аз като прочета светли обещания за стадион "Пловдив" разбирам само едно. Идват поредни избори.
+2
 
 
Мдаа това ресхение триабва дасе оспорва .Навремето на стадиона тренираха Стефка Костадинона,Прандйева, Стоико Цонов ,Наско Тарев ,Атанас Атанасов и много други.Тази писта просто триабва дасе подмени и кои знае мойе осхте такива цхудесни млади атлети като Нацхева да се саздадат.
0
 
 
Имам чуството, че ще развалят стадион "Пловдив" и на негово място няма да се направи нов стадион. Погледнете стадионите на Ботев, Локомотив, Спартак, Марица и след това ще видите, че същото ще стане и със стадион Пловдив... Как нормален човек ще иска да се събори готов стадион на който са необходими 20 млн.лв. според арх.Маринов? Единствения разумен коментар е на "Изидоро Балтазар" за реконструкция с преместваеми трибуни и изискванията ще бъдат спазени!!!
-1
 
 
Нека се запази атлетическата писта, а допълнителните трибуни да бъдат преместваеми (мобилни). Така ще се запази стадионът като лекоатлетически, а при нужда ще може да става само футболен. За повече информация вижте преустройството на Олимпийския стадион в Лондон като клубен стадион на "Уест Хям". В днешно време преместваемите трибуни не са новост. Такива се използуват при много спортни зали, за да се увеличи игралното поле в случай на нужда. При стадион "Пловдив" едно такова решение ( с преместваем долен ред трибуни) ще даде възможност стадионът да се използува пълноценно - и като лекоатлетически и като чисто футболен. А също и за концерти на открито , като махането на долния преместваем ред трибуни ще създаде повече място за публиката. Пловдив не е толкова богат град, за да си позволи голям чисто футболен стадион и отделен голям чисто лекоатлетически стадион. Това ще са два отделни стадиона с по 40 000 места. Как ще ги напълните? Отделен въпрос е къде ще построите новия лекоатлетически стадион? Моето мнение е да се отделят разумно пари и да се направи един хубав стадион с 40 000 места, който да удовлетворява както изискванията за големи първенства по лека атлетика, така и за ниво шампионска лига по футбол. Не казвам , че ще е лесно, но с повече мисъл може да се направи такова нещо.
0
 
 
ИВАН ТОТЕВ, ако изобщо четеш коментарите тук , вземи си бележка от това, което казвам. Първо : изхвърли от екипа си тези, които ти дадоха тази глупава идея. Дори и да е самият премиер Борисов. Второ : На път си да направиш втори "Колодрум". Ще се похарчат огромни пари и резултатът ще е никакъв ! Един чисто футболен стадион, който няма да се пълни и на половината си капацитет. Трето : Нека се запази атлетическата писта, а допълнителните трибуни да бъдат преместваеми (мобилни). Така ще се запази стадионът като лекоатлетически, а при нужда ще може да става само футболен. Справка : преустройството на Олимпийския стадион в Лондон в стадион на "Уест Хям".
+8
 
 
Мили мои, ако ще си говорим, че в 21 век трябва стадиона да е само за футбол да ви светна, че там от където идват тези правила си имат отделни стадиони за футбол и за лека атлетика. И ако не знаете стадиона, който се опитват да направят само футболен, всъщност е строен да е само за лека атлетика ама защото българина си е българин са забили 2 врати в двата края на тревата и играят футбол там. Аз нямам нищо против това, но да махнат пистата за лека атлетика от стадион за лека атлетика е смехотворно. И то за ЕВЕНТУАЛНО домакинство на България за което дори националния стадион "Васил Левски" НЕ Е годен :) Не знам да ли знаете, но в Пловдив винаги е имало големи таланти в леката атлетика и господин Тотев предлага да ги лиши от място да тренират.
+2
 
 
ИДЕЯТА НЕ Е ДОБРА ! Аргументи :1. И "Локомотив" и "Ботев" строят или ще строят нови стадиони. Стадион "Ботев" е почти готов. А Крушарски има планове да построи 12 000 местен стадион в "Лаута".Когато завърши първенството перз 2030 година КОЙ ще играе на този 50-хиляден стадион "Пловдив" ?2. Идеята за правене на чисто футболен стадион вероятно е на премиера Борисов. Той още преди 2-3 години се изказа, че иска Ботев и Локото да играят на един стадион при разменени домакинства. И даде като пример Интер и Милан и техния стадион 'Сан Сиро". Това е доста лош пример, защото "Сан Сиро" е общински стадион и не е видял реконструкции от началото на 90-те години, ако не и преди това. Последно се чу, че Интер не иска да продължава да дели един стадион с Милан и ще строи собствен стадион.3. Глупаво е да се прави чисто футболен стадион и отделен 40 000 стадион за лека атлетика ! Това е безумно харчене на пари . Феновете на Локото и Ботев , дори при дерби < няма да могат да напълнят 40-50 000 стадион "Пловдив". На Ботев ходят около 3000 души, а на Локото 500 - 1000.
-2
 
 
терена го свалят 5м и нови трибуни там за 10000бр зяпачи...
на 21.01.2019 г.
0
 
 
Абсолютно не съм съгласен! Варианта да се реновира сегашния стадион в 11 стъпки беше перфектен! Да на стадион с писта неможе да има световни и европейски първенства но световни и европейски първенства в България така или иначе няма да има! На стадион с писта могат да се играят мачове от европейските клубни турнири което за нашите стандарти и потенциал е максимумът. На стадион с писта могат да се провеждат 10 пъти повече мероприятия както спортни,така и културно масови отколкото на стадион без писта! Сегашното решение цели две неща 1во предизборен популизъм и второ да се спре една идея която можеше да се реализира. Искам стадион за 15 000 до 2021 който да приеме вътрешния шампионат с реализация до 3та точка и с визия за продължение до 11та. Не сънувам световно в Пловдив! Преди няколко години същите тези загрижени и мащабни специалисти поискаха от парламента 172 милиона за същия този стадион с ясното съзнание че това ще стопира всякакви преговори. Същите хора сега искат да строят стадион за световно първенство когато отлично знаят че такова няма да има! Струва ми се че стадион Пловдив го грози участта на Колежа и Лаута ,които бяха съборени уж за реновиране и си останаха така а тук и не говорим за акули като Марешки и Цветан Василев а за местната администрация,която и къщичка за птици неможе да скове!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: