ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Един вик от Кулата: Майната ви!
Автор: Любомир Минчев 13:57 / 15.01.2019Коментари (18)25611
© Plovdiv24.bg
И аз да кажа нещо по въпроса, тъй като няколко дни чета  и слушам анализи за откриващото събитие  на "Пловдив 2019“. За ужас на хилядолетния град сме се издънили като бъчва, на която са й паднали обръчите. Така твърдят някои продуценти, режисьори и културтрегери, които до вчера бяха нормални любители на шоуто или просто журналисти. И искат да им повярваме, защото са организирали поне две откриващи събития – я на олимпиада, я на световно първенство по футбол.

Световните медии оцениха откриването като бляскаво шоу, а българските се заблудиха, че са поканени да видят Лили Иванова и останаха разочаровани, че я няма на сцената. Едни си въобразиха, че отиват на театър, други на концерт, а трети на посещение в  Историческия и Археологическия музеи, за да се запознаят с историята на Пловдив. Голямата заблуда ще им тежи чак до закриващото събитие.

Един пък ревнал, че продуцентът трябва да върне парите, друг му приглася, че в Истанбул през 2010 не било така, а трети пита къде били пловдивските интелектуалци в цялата тази работа. Ами да изброи поименно тези, които смята за интелектуалци, да каже с колко проекта са участвали в състезанието за "Пловдив 2019“ и класираха ли се. Тук не канят, авантата свърши, трябва да се бориш.

Дали е могло да се случи по друг начин  - сигурно. Дали е могло да изглежда по-различно – сигурно. И какво от това. Без да съм почитател на артистичния екип на "Пловдив 2019“, това беше един красив миг от историята на Пловдив и му се радвам. Затова ми се иска от Кулата да извикам: Майната ви! На онези, които няма да се зарадват, ако и Господ ги погали по главата. И ЗАЕДНО не струват пет пари.


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
За каква "кула" говорите ?! Кога е било това ?! Някой помни ли още за тази простотия ?!
на 15.01.2019 г.
+2
 
 
МАЙНАТА ТИ И НА НА ТЕБЕ минчев. Като някои "...продуценти, режисьори и културтрегери,..." и граждани твърдят нещо и споделят мнението си, сподели и ти нещо градивно или позитивно за събитието.Кажи си личната оценка а не ръси само жлъч и омраза.
+7
 
 
Това събитие ще остане в историята и като такова винаги ще има "ЗА" и "ПРОТИВ"Това е нещо нормално г-н Минчев.Но майната ти и на теб!!!
+4
 
 
Без да съм фен привърженик на Тотев или управляващите, това, което се случи в Пловдив е доста по- различно от предишните години. На всеки по интелигентен човек му е ясно, че едни 70-80 човека яростно започнаха кампания най-вече във фейсбук. Много ми приличаха на тролове. След тях се повлачиха още 100-200 като стадо и ей на- започна опорочаването на това събитие. ЕСК 2019 не е нито на Тотев, нито на Герб.ЕСК 2019 е заслуга на стотици художници, артисти и културни дейци хиляди години назад във времето. И сега какво стана банда не чак толкова умни хора решиха, че ще опорочат събитието. Чужденци от цял свят се веселяха в събота вечер, танцуваха, пяха, а част от тълпата си тананикаше мъни мъни на Кондьо и псуваше кмета( бяха до нас). Това ли са културните пловдивчани.....? Благодарим ви - ходете си на Миле Китич и кършете снага. Само, че вероятно някои от вас имат заведение, ресторанти, туристически агенции и хотели. Нали, а през новата година ще дойдат над 1 млн туристи, които ще дойдат и ще си платят... и вие ще потривате ръце.....
+5
 
 
България е единствената държава на планетата с паметник на завистта. Намира се в центъра на Хасково. "Българският Икар" се опитва да полети, но две зловещи ръце го държат за крилете. Всеки порив в нашата държава е унищожаван още в зачатък или по време, когато видят, че някой така или иначе тръгва, полита, все се намира кой да го дръпне надолу.Пловдив има в момента най-добрия кмет, затова е такава голяма битката и хулите срещу него.Завистта на некадърните и мижитурките е единственото което може временно да ги обедини .Това го констатирал на времето и Константин Иречек написвайки:....."Най-великият гений на българина е завистта...За мен най-лошото в България е чудното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата." .....
+6
 
 
Добре и точно казано господин Минчев!
на 15.01.2019 г.
+2
 
 
Заблудата дойде от факта , че никой не знаеше реално , какво точно да очаква. За събитието , като такова се заговори няколко дена преди откриването му, нищо че за него се знаеше от преди 5 години и затова всеки очакваше нещо различно. И да всички очакваха с трепет събитието , както малко дете очаква Коледа, но в крайна сметка имахме един миг , за кой осъзнат , за кой не ... Съгласен със статията , като изключим последния ред: "И ЗАЕДНО не струват пет пари" - на кой и какво. Всички мислехме , че откриването ще съвпадне с коледните и новогишни празници , когато хората , когато хората реално биха се насладили на събитието , че януари ще се превърне в пир за всички почитатели на културата , а реално имахме един час - брътвежи на кмета и още някакви , които дори не бяха на ясно какво точно проповядват. И още нещо никой не обърна внимание на другите странични неща от кулата - всички коментират проклета кула - аз по-скоро бих се качил на античния театър с все гърло бих се провикнал: Майната на всички политици , кметове, немци , европейски медии , Да живее България
+2
 
 
толкова сте повърхностни и безочливи за всичко случващо се!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: