ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Писателката Милена Фучеджиева за ЕСК 2019: Гроздето е кисело!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 15.01.2019Коментари (15)13360
©
"Имаше откровени безумия, имаше чудесни неща в студ, който сковава. Това е Пловдив, това е България, ние сме в нея, тя е в нас, винаги има надежда, честито, без ирония. България за пръв път е европейска, а не примерно съветска столица на културата - радвам се, че го доживях. И понеже непрекъснато текат сравнения със Знаме на мира, най-вече от хора, които всъщност харесват миналото - асамблеята беше една от добрите български инициативи от соца. Много от децата, участвали в нея, в момента са фактори в българската култура. 

Миналата година бях в Матера. На централния площад на този наистина уникален старинен град, който е в пъти по-впечатляващ от Пловдив, защото целият е вкопан в планината в странни, обитаеми пещери, има голяма статуя на златна балерина до роял - кич, веднага биещ на очи и направен със сигурност за Матера ЕСК. Някой там е усвоил европейски пари с този кич, взимайки решение парите да бъдат дадени точно за тази златна балерина, а не за произведение от някой друг също субективно избран, но може би "по-естетски" артист. Кич има навсякъде. Пловдив е прекрасен град също с уникална култура. Пловдив е доста по-интересен от културна гледна точка от Матера. И ЕСК го слага в полезрението на света. 

Радвам се за пловдивчани и за България, че предстои година, пълна с културни събития, които ще привличат туристи. Посланието за толерантност от откриването е сигурен знак, че България полага сериозни усилия да е европейска страна. Гроздето е кисело, керванът си върви, адът си е ваш, ползвайте си го както искате счетоводителствайки, а на пловдивчани - честито отново". Това написа писателката Милена Фучеджиева за "Марица".


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
На някой разбирачи трябва да им се обясни,че от Рекламата,нищо не остава ,но се прави за да "докара" пари.Лоша реклама няма.Това събитие е реклама за Пловдив,защото ще привлече визуално хора,които не се чували за Пловдив.Ще провокира тези,които имат желание да дойдат в рамките на цяла година.90% от плюнчовците не вдявате,че с анонимство и листовки не се рекламира в този дигитален свят ,визуално пристрастен към клипове и снимки.21 век сме!!!Бас държа ,че повечето от критикарите имат скъпи абитуриентски "спектакли" на голия г*з на родителите им и пафкат по 2 кутии цигари всеки ден,вместо да ги вложат за нещо по полезно за гъ*ъ си ;)
на 15.01.2019 г.
+8
 
 
Много хубави думи за Пловдив!
+4
 
 
Вестник Марица е най антинастроения срещу ЕСК заради позицията срещу кмета и ГЕРБ.Това определя позицията му чрез бездарните му списвачи да иронизират и плюят по всичко направено.И цялата тази клика е организирана от собственика му,до приятелите му джурналисти,шоуВодещи,културТрегери и политически трупове.Щото успешна ЕСК минира усилията им при местните избори да си пробутат протеже за кмет.Та затова е този рев за провал и сметки.
+2
 
 
.....миленооо борсук недоклатен...,кой ти е искал мнението кой град е по-впечатляващ ве..катил прост.....,Матера не може и на кутрето на крачето на Пловдив да стъпи....нещо да ти говори НАААААЙЙЙЙЙ- стария град е Европа....УФСЪ такава....
0
 
 
Миленке, я кажи, от кой край си мари? Едва ли си от Пловдив? Или мама и тате не са от там? Как можеш да сравниш някакво си градче, Матера с най-древния град в Европа и да го наречеш, "в пъти по-красив от Пловдив", заради една дупка в скалите? Може би ти се е сторил красив, защото е бил напълно обновен и завършен, за разлика от нашия? И ти, подобно на тези, които " счетоводителствуват" си го сторила с мнението си за "балерината..." , като и за теб явно гроздето е кисело? Ама нали си една от щаба, който взема доста пари от цялата работа и давай да се защитаваме?! Едни пари са добре усвоени, когато реализацията им остава за години след това, чрез това в което са вложени. Едночасовият спектакъл и кулата....по никакъв начин няма да оставят нищо след себе си, защото вече ги няма и малцина ще ги помнят!? Града ни обаче не усвои това, което трябваше и което би го направило далеч по-красив! А можеше и точно това е болката за пловдивчани! Да ни е честита ЕСК! Пловдив я заслужава!
+4
 
 
Адмирации за авторката:..... "адът си е ваш, ползвайте си го както искате счетоводителствайки, а на пловдивчани - честито отново"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: