ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Избрахме най-централния пловдивски булевард, за да е незабравимо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 02.01.2019Коментари (47)11627
©
Пловдив като Европейска столица на културата ще остане в историята на града като културно съдържание. Започнахме проекти, които нямаше да се случат, ако не бяхме ЕСК, каза в интервю за "Радио Пловдив" Иван Тотев - кмет на града и председател на УС на фондация "Пловдив 2019 ". Като безпрецедентна година за Пловдив определи 2019-а кметът заради домакинството на Пловдив като ЕСК. В момента сме в трескава подготовка, каза той и добави, че откриването ще бъде и тест за нас. За откриващото събитие на 12 януари се очакват над 30 хиляди гости - официални лица и специално дошли са събитието. Над 1000 души са записалите се досега доброволци за участие в програмата. Над 700 официални гости са потвърдили присъствието си.

Откриването на ЕСК остава най-запомнящото се събитие, затова избрахме тази 30-метрова светлинна кула от 200 тона, която ще може да се вижда отвсякъде, да бъде нещо уникално, неповторимо и което няма да може да се види през целия живот.

Избрахме откриването да е на бул. "Цар Борис Трети Обединител“, защото това е мястото, на което може да стане нещо запомнящо се. Дори и когато се критикува заради проблемите с трафика, които това предизвиква , и за ваканцията на учениците, тогава пак говорим за събитието и го популяризираме, смята кметът.

Това е първият затворен булевард за култура, каза още той и припомни, че преди години недоволство заради затворените за движение улици е имало и в квартал "Капана“.

"Ако не беше културната столица с наше домакинство, нямаше да положим толкова усилия", призна Тотев. Много неща вече се промениха и ще се променят.

За някои от забавените строящи се обекти: През тази година ще се довърши площад "Централен", в четвъртък ще се проведе последна среща за визията на галерията на "Гладстон", ще напредне проектът "Кино Космос", няма да има повече ремонти на булеваради. Концертна зала е държавна отговорност.

По въпроса дали ще се кандидатира за трети мандат, Иван Тотев отговори, че няма място за личен избор, очаква партийно решение.

А дали Пловдив - ЕСК ще остане за всеки с нещо вдъхновяващо и незабравимо? "От нас зависи, това е много важно, да не го забравяме - от нас зависи".


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Изобщо кой малоумник избра да се затвори цял булевард , за тази сцена.
0
 
 
Всички тези проекти трябваше да са готови за откриването.Тогава нямаше да се налага да затваря булеварда,а щеше да си построи сцената на площада.Този човек е некадърен дано Бойко да го разбере това.
+8
 
 
Смятах, смятах, чудих се - Къде ще се разположим 30 000 души да гледаме откриването? На Тунела, на върха на католическата църква, на Тримонциум? Пак не достигат местата. Сигурно кметът е осигурил и вишки и ще ни повдигат и свалят да гледаме.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+12
 
 
г-н Чопър, да ви попитам следното: Казвате, "това, което имаме", та скоро разхождали ли сте се из къщите музей в Стария Град и запознат ли сте с тяхното състояние? Да питам за Ламартин какво ви е мнението. Какво мислите за Форума в сегашното му състояние и за начина по който е показана археологията? Да, напомня, че в Стария Град има къщи пред разпад и такива само с фасада. Нямаме опера, в библиотеката явно скоро не сте ходили, там всичко е "европейско и тип топ". Главната, о да, някой сгради са пооправени, но колко остават, а и на 50 метра от кмета и кметство на Главната, върху археологията точно, имот частен, със съмнителен статут от поне 15 години и поне два мандата на сегашния кмет и още не могат да се оправят. Като говорите за 6 хилядната история на града, да ви кажа, че спокойно може да говорим и за 7 и 8 хиляди години, но лошото и интересното в случая, е че, точно тази археология и намерени артефакти тънат в абсолютна мизерия - Яса Тепе във Филипово и Яса тепе 2 до ст. Локомотив.....Филиповската могила е на 90% непозната на пловдивчани, а е уникално съоръжение от към конструкция.....и е на 2000 години поне в чертите на съвременния град. Именно на тези обекти, дължим титлата най стар град в Европа и съответно хилядолетния дух за който говорите, но ако сте горд, че те в момента се намират в абсолютна забрава от местната власт, както и Европа, е отивайте и празнувайте....като кореняк пловдивчанин, мен лично ме е леко срам...ще съблюдавам отстрани как е протекло събитието....
+16
 
 
Избрахте "Цар Борис", защото не можахте да ремонтирате навреме площада :D Издънката е факт - жалко само, че вместо да размятат проекти и да плещят за гарнизонни фурни и галерии, не се свърши нещо смислено. Защото както и да го погледнем, за ЕСК 2019 не е готово/разкрито нищо ново (Голямата базилика едва ли ще е готова до лятото). Така че 'гостите на града' ще обиколят Стария град, евентуално ще скочат до Гребната... но всичко е точно :)
+7
 
 
Незабравимо е ! Следващата седмица ще е още по-незабравимо !
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+9
 
 
Нещастник! И ваканцията удължил заради сцената, а неплатените сега от джоба ли ще ни ги плаша или децата сами ще се гледат. Сцената била там за да можело от последния етаж на Тримонциум ВИП персони да наблюдавали. Кмете слез малко на земята сред хората. Културата ни не е във въздуха насред булевард! Срам и позор, трябваше да има допитване сред гражданите за това безумие.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: