ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенклубът на Локо: Видяхме хулигани в униформи, това е полицейски произвол в действие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 06.12.2018Коментари (61)17009
©
Фенклубът на Локомотив излезе с остра декларация относно приключилото във вторник пловдивско дерби срещу Ботев.

Plovdiv24.bg публикува официалния текст от Лаута без редакторска намеса:

Ние, Фенклуб Локомотив Пловдив, изразяваме възмущението си от поведението на органите на реда преди, по време и след футболната среща на 4 декември 2018 г.

Тридесет години след падането на комунистическия режим милиционерските похвати се завръщат с нова сила, лица са прибирани в полицейските управления, независимо от тяхната възраст и липсата на провинение.

Поводът за нашето възмущение са целенасочените и провокативни действия на органите на реда, ангажирани по време на пловдивското дерби, и по-специално действията на конкретни служители на МВР, демонстрирали арогантно и недопустимо поведение, с което прекрачиха пределите своите правомощия, определени със закон. Станахме свидетели на действия на милиционери (защото те се държаха като милиционери), които навяват спомени за една епоха на произвол. Станахме свидетели на обиди и заплахи от служител на МВР към обикновени зрители, включително и по адрес на непълнолетни лица, на отправяне на разпореждания за задържане на лица по описание на тяхното облекло. 

През годините сме имали отлична комуникация с органите на реда и съдействие от тяхна страна за това кога и какви средства за създаване на подходяща атмосфера по време на футболен мач могат да се внасят на стадиона. За съжаление, на 4 декември видяхме тотална липса на комуникация и нещо повече, липса на умения за водене на комуникация у представителите на органите на реда. Видяхме липса на разбиране и неадекватни реакции. Видяхме агресивно поведение по адрес на публиката на Локомотив Пловдив във всички сектори на стадиона, каквото не се наблюдава дори и сред най-крайните привърженици на Локомотив Пловдив. ВИДЯХМЕ ХУЛИГАНИ В УНИФОРМИ!

Полицията е орган, който трябва да контролира и опазва реда, а не да създава умишлено предпоставки за неговото нарушаване, което да бъде използвано в последствие като повод за употреба на сила и мерки, които са неадекватни и нереципрочни дори и на манипулативно вмененото действие на удобното за задържане лице.

Недопустимо е лице, за което е известно, че е краен привърженик на противниковия отбор, да бъде разпределено да следи реда на публиката на Локомотив Пловдив! Несъмнено, футболните му пристрастия вземат връх в такава ситуация, което категорично го прави негоден за изпълнение на служебните му задължения и поставя под въпрос психическата му устойчивост в ситуации, в които подготвен полицейски служител трябва да прояви разум и да не се поддава на емоции. Очевидно лицето се чувства недосегаемо и смята, че за него законът не важи. Нещо повече, с поведението си в социалните мрежи същото лице не крие своите пристрастия и нескрита подкрепа на действия, които съставляват противообществени прояви по смисъла на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Лицето се нарича Иван Елшишки, служител на МВР – Пловдив, който недопустимо излага честта на съвестните служители на полицията, които се грижат за реда по стадионите. Това лице си позволяваше по време на целия мач да провокира и отправя заплахи, които са в разрез с неговите задължения. Поведението му поставя под съмнение неговите професионални и морални качества и безкористност, а и обяснява защо публиката на противниковия отбор използва странно често уж забранени пиротехнически средства по време на футболни срещи. Демонстративното показване на татуировки на противниковия отбор е целенасочено и с цел провокация, и това е крещящ случай на злоупотреба със служебно положение от страна на лицето Иван Е. 

Ние питаме: в състояние ли е това лице да опазва обществения ред? Съвместимо ли е насаждането на напрежение по време на мача и безцеремонната употреба на нецензурен език по адрес на зрителите с изпълнение на задълженията му за опазване на реда? Напомняме, че съгласно чл. 21, ал. 8, от Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, посочените действия биха представлявали противообществена проява, ако са извършени от обикновен зрител. Очевидно неприкосновеността на служителите на МВР, осигурена им чрез закон, се тълкува от някои от тях като ненаказуемост, а Етичният кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи МВР е непозната територия.

В името на обществения интерес настояваме лицето Иван Е. да не бъде ангажирано за опазване на обществения ред на стадион "Локомотив“, a МВР да извърши вътрешна проверка и да излезе със становище различно от "няма данни за нарушение на вътрешния ред“, на което сме били много често свидетели, когато става дума за нарушение на реда от страна на органите, които би трябвало да се грижат за неговото опазване!
Още по темата: общо новини по темата: 74
12.12.2018
08.12.2018
07.12.2018
07.12.2018
07.12.2018
05.12.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-1
 
 
Тук не е място за цървули от Коматеу има декларация от фен клуб Локомотив не от фен клуб Коматеу,Рогош и тям подобни села .Казах едно папагалите нямат място тук.
+2
 
 
Аз съм обикновен фен на футбола и Ботев Пловдив. Гледах мача по телевизията. Видях как класата на Неделев, прати потниците дълбоко във втората половина на таблицата, насред техния стадион. За мен футбола приключва до тук. Кой се е бил, кой е бягал, изобщо не ме интересува. Тая декларация не ми се чете, че то много мрънкане е изписано, но какво се оплаквате от човек с ръце в джобовете. Какво ми дреме на мен за вас или за него. Победата си е победа, другото са женски, да не кажа джендърски лиготии. Дръжте се мъжки! Ние сме пичове, играем, губим или печелим. Така е във футбола.
+2
 
 
Клоуни.Господин Тотев, и аз имам декларация.Осмицата да минава през центъра
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 06.12.2018 г.
0
 
 
В квартал триъгълника зад кино Гео Милев всеки локомотивец е от Чирпанските възвишения ,Първомайско и Пазарджикските села.Няма нито един от Пловдив да е рода му.
+3
 
 
Уважаеми "Привърженици"от фен клуб "Локомотив"Полицаите са за това да опазват реда преди,по време и след мача.Жалко,че Вие не можете или не искате да разберете това.Знаете ли ,че една от причините да не идвам на мач,е поведението ви по време на мача, а и преди и след това.Вие не подкрепяте отбора,а само търсите начин за "Изява"Кой от Вас е платил глобите,които се налагат на клуба,заради Вашите изяви?Естествено Крушарски.Вие не гледате мача,а търсите начин да се изявите.И какви сао тези покани за саморазправа с тези от "Ботев",които не са по-долу от Вас.Жалко за Вас,жалко и за "Локомотив" и "Ботев"Те са същите.Истинските привърженици подкрепят отбора и се вълнуват заедно с него.Вие не работите за "Локомотив",а потив него.Жалко.....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.12.2018 г.
0
 
 
Гледам, чернобелите палячовци кръв пикаят! Още не им е минало и няма да им мине от тая загуба. Мнооого нервни в коментарите си, пишат глупости и неверни неща. Свиквайте мангалчета - така ще е вече. Пък и вие сте се запътили към Б група - от там в небитието. Wind си сменил прякора с SPQР и мисли, че не виждам! Ей, изяде ви тая омраза към Ботев - така и ще свършите един ден. Знамена и фланелки на Ботев ще горите, а? Помияри!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: