ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
ВК Марица: Дано направим още една крачка напред в Шампионската лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 15.11.2018Коментари (0)2214
©
Пет дни преди първия мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Шампионската лига, старши-треньорът на българския шампион Иван Петков, новият капитан на отбора Нася Димитрова и още една националка на Жълто-сините – либерото Жана Тодорова, дадоха пресконференция в Пресклуб България в столицата.

"Шампионска лига е турнир от най-високо ниво, за нас е чест и привилегия отново да бъдем част от групите на най-силния европейски клубен турнир. Чакаме с трепет мачовете, които ни предстоят тази година. Първият ни мач ще бъде срещу френския шампион Безие (Безие), който е изграден основно от чуждестранни състезателки, но ние влизаме с надежда и очаквания в този първи сблъсък. Идеята тази година е да имаме победа. Най-важното е нашият отбор да играе със самочувствие и нивото на европейски отбор, който не се притеснява да бъде участник в лигата".

"Нашите състезателки трябва да имат самочувствието да играят в този турнир. Трябва да изградим имидж на клуб, който е постоянен участник в Шампионската лига. Играли сме само с ВакъфБанк (Истанбул) тях ги познавам по-детайлно. Безие и Алианц МТФ (Щутгарт) разчитат на чужденки. Детайлно ще разузнаваме Безие в трите дни след мача с Берое. Далече са от нивото на ВакъфБанк, но играят един много добър волейбол. Щутгарт успя да елиминира отбор като Алба Блаж, който беше финалист в Шампионската лига през миналия сезон. Нашето първенство изглежда с една идея по-добро от преходното. Играехме в Турция с отбори, които имат по-голям бюджет от нашия, но не ни превъзхождат. Трябва да отдаваме и значимото на това нещо. Щом успяхме да вкараме в залата 4000 човека значи нещо се е случило. Трябва да бъдем позитивни затова какво се прави“, заяви старши-треньорът Иван Петков.

"Надявам се през новия сезон да покажем едно ново лице на Марица. Пожелавам си да направим едно добро представяне в Шампионската лига и да запишем много победи в турнира. Това е много голяма отговорност за мен, надявам се моята главна роля да бъде вътре в игрището, да вдъхвам стимул на отбора и да дам най-доброто от себе си.“, заяви новата капитанка на клуба Нася Димитрова.

"За мен като състезател участието в Шампионска лига е едно от най-емоционалните и най-отговорни неща в кариерата ми. Когато играем пред родна публика чувството е страхотно. Надявам се хората да ни подкрепят, както го направиха през миналата година. Относно първият сблъсък с Безие, смятам, че те са един преодолим съперник, ако спазваме тактическите указания. Очаквам победи в Шампионска лига“, добави либерото Жана Тодорова.
Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
ВК Марица: Да си приберем трофея обратно в Пловдив! Подкрепете ни!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: