ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ален Ожболт: Целите пред Локо са първата шестица и финал за Купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 10.11.2018Коментари (1)3781
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локомотив Пловдив Ален Ожболт разкри какви са неговите мечти до края на сезона, които са свързани с отбора. "Голът срещу Витоша? Очаквах да получа топката в свободното пространство и възнамерявах да шутирам още с първото докосване, но тя ми дойде къса и трябваше да предприема нещо друго. Поех я, обърнах я на другата страна, видях, че далечният ъгъл е празен и отправих удар. Знае, че не всеки ден можеш да отбележиш подобен гол, но тогава вярвах, че ще успея и се случи", сподели Ожболт в интервю за "Диема Спорт" в предаването "Преди кръга".

"Преди да дойда в Локомотив, бях в австрийската Бундеслига, но играех рядко. Разбрах, че Филип Михалевич е напуснал и отишъл в Полша и така в отбора е останал само един централен нападател. Треньорът Акрапович се свърза с мен и така се озовах тук. В България е много хубаво. Страната прилича на Словения. Чувствам се добре в Локомотив. Разбира се, с всички играчи. Ние сме като едно семейство. В отбора има много хървати, които особено в началото доста ми помогнаха. Дойдох само преди два месеца, но се чувствам така, сякаш съм тук от дълго време", добави нападателят.

"А на терена най-добре се чувствам на върха на атаката, в Борусия Дортмунд играех и ляво крило, но моята позиция е централен нападател."

"Юноша съм на Домжале, това е и първият ми професионален отбор. Сега в България треньор на Левски е Славиша Стоянович, който направи Домжале два пъти шампион на Словения, но тогава бях много малък и не бях част от клуба, но всички в Словения знаят, че той е много добър треньор и изпитват огромно уважение към него. Постиженията му говорят сами за себе си", разказа той.

"После отидох във втория отбор на Борусия Дортмунд. През първата година треньор ми беше Дейвид Вагнер, който сега е мениджър на Хъдърсфийлд. При него играх много силно, тренирах и с първия отбор, но после дойде нов треньор с различни виждания и започнах да се появявам по-рядко на терена и си тръгнах", продължи нападателят на Локомотив Пловдив.

"За юношеските и младежкия национален отбор на Словения имам 19 мача и 9 гола. Преди три седмици вкарах на Франция, но за да попадна в мъжкия отбор на моята страна трябва да отбележа много голове тук в България. Вярвам, че ще успея - това е моята мечта."

"Мечтата ми за Локомотив е да останем в първата шестица в лигата, да помогна с моите голове, с асистенции, с каквото мога на отбора. Другата ни цел е да се класираме на финал за Купата на България. Жребият ни прати Етър на четвъртфиналите, уважавам ги, но е по-добре Етър, отколкото Лудогорец. Наскоро играхме с тях тук, завършихме 0:0, но ние сме по-добрият отбор и имаме сили за топ 4 в този турнир", каза още Ален Ожболт.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успех в Локомотив и много голове и асистенции!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: