ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Отлично представяне на АСК "Пловдив" в Рали Истанбул
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 24.10.2018Коментари (1)2274
Екипажът на АСК "Пловдив“ Георги Гераджиев/Георги Гаджев се представи отлично на провелото се през изминалия уикенд Рали Истанбул, което бе шести кръг (трети на макадамова настилка) от турския рали шампионат. Състезанието бе и петият от общо шестте старта, валидни за Купа Фиеста, като пловдивчани участваха със своя Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.).

Гераджиев и Гаджев започнаха много уверено предпоследния кръг от шампионата, спечелвайки три от четирите етапа в първия състезателен ден на ралито. По този начин пловдивският тандем поведе пред основния си конкурент както в състезанието, така и в целия шампионат Юмит Джан Йоздемир (с навигатор Батухан Мемиш Язъчъ) с 25.6 секунди.

Във втория ден обаче, след грешно подадена информация относно прогнозата за времето, екипажът на АСК "Пловдив“ избра неправилните гуми, поради което загуби реален шанс да се бори за спечелването на първото място в клас RC4, което Йоздемир/Язъчъ логично заеха. Въпреки всичко пловдивският тандем успя да спечели три от петте специални етапа за деня, като сред тях бе и така нареченият Power Stage, който носи допълнителни точки за шампионата. В края на ралито Гераджиев/Гаджев завършиха само на 7.8 секунди зад Йоздемир/Язъчъ.

Пилотът Георги Гераджиев сподели следното след края на състезанието:

"За мен и навигатора ми Георги Гаджев Рали Истанбул 2018 бе едно от най-успешните ни състезания като екипаж. Категорично в това рали бяхме най-бързата кола с предно предаване и само тактическа несправедливост от страна на турския отбор, в който се състезаваме, ни отне победата! Започнахме добре още в събота, когато спечелихме три от четирите специални етапа и поведохме с над 25 секунди пред втория екипаж. Това бе наистина изненадващо поради факта, че бяхме направили само две преминавания на тези напълно непознати за нас трасета. Участвали сме и преди в Рали Истанбул – през 2014 и 2015 година, но в абсолютно различна конфигурация, а частите от тазгодишните етапи, които се използваха и тогава, сега бяха тотално преправени".

"За наше съжаление обаче изгубихме състезанието в неделя сутринта, когато се доверихме сляпо на информацията за времето, която ни бе подадена от отбора, както и за това какви гуми да изберем за първите два неделни специални етапа, мислейки, че трасетата ще са предимно сухи. Оказа се, че обратно на очакванията, трябваше да караме на силен дъжд, а реално, разбира се, тръгнахме с гуми за сухо време".

"За наша изненада единственият екипаж с правилните гуми се оказаха основните ни конкуренти за първото място Йоздемир/Язъчъ, които на дъжда логично бяха много по-бързи от нас, като в последствие загубихме лидерското място в класа. След първия неделен етап разликата във времената вече бе доста съществена, но ние не се отказахме и бяхме решени да се борим до край, като на финала почти успяхме да заличим разликата – само 7.8 секунди не ни достигнаха отново да се преборим за първото място. Все пак си тръгнахме от Истанбул с гордо вдигнати глави, защото в класа ни RC4 спечелихме цели шест от деветте специални етапа на състезанието! Бихме искали да благодарим на всички, които бяха с нас и ни подкрепяха!“

Водач при пилотите във временното класиране на Купа Фиеста след петия кръг Рали Истанбул продължава да бъде Георги Гераджиев с 68.4 т., следван от Юмит Джан Йоздемир с 63.5 т. и от Исмет Токташ с 29.8 т., който в тазгодишното издание на Рали Истанбул завърши на шесто място в клас RC4.

Шестият и последен кръг на Купа Фиеста е Рали Кочаели, което ще се проведе на 17 и 18 ноември тази година край град Измит.
Още по темата: общо новини по темата: 115
30.06.2020
29.06.2020
05.03.2020
18.02.2020
09.02.2020
24.01.2020
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поздравления за нашите момчета ! Пловдив винаги е раждал отлични пилоти и професионалисти в моторните спортове ! Очакваме младата нова смяна да заеме достойно място до вече утвърдените лидери ! На добър час !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: