ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (21)
Испания, Италия, Южна Америка! Кузманов тръгва към голямата си цел!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 02.10.2018Коментари (0)1436
©
Най-добрият пловдивски тенисист в момента Димитър Кузманов - Мико тръгва утре с ракета по света. Първата му спирка е Барселона, където нашият човек провежда основна част от подготовката си през годината. От събота в каталунската столица започва турнир от сериите "Чалънджър" с награден фонд 50 000 евро плюс гостоприемство.

Първата ракета на България за купа "Дейвис влиза с рейтинга си от преди две седмици, когато заемаше 278-о място и има вероятност да намери място директно в основната схема. Вчера Мико стигна до 280-о място в АТП, което е второ най-добро класиране за него в ранглистата при мъжете. До старта на турнира пловдивчанинът ще тренира с кондиционния специалист от Аржентина Хавиер Капитан. Те работят заедно от четири години.

От Испания Димитър Кузманов ще се насочи към Италия. Там ще играе за първи път в отборното първенство на Ботуша за състава на Прато, градче в северната част на Италия, в близост но Флоренция. Негови партньори в отбора са италианецът Лоренцо Сонего (89 в АТП), Федерико Кория (324-и) от Аржентина, брат на Гилярмо Кория и още трима местни тенисисти. Пловдивчанинът е трета ракета на клуба. Отборът ще изиграе три срещи в Италия – на 14, 21 и 27 октомври 2018 г. В промеждутъка между втория и третия турнир (21-26 октомври) Кузманов ще участва в надпреварата от сериите "Фючърс" в Санта Пагарити де Пула с награден фонд 25 000 долара.

Веднага след изиграването на срещите от италианско първенство Кузманов тръгва към Латинска Америка. Там му предстоят три турнира от сериите "Чалънджър" – в Монтевидео (75 000+Н долара), който  стартира на 3 ноември, в Буенос Айрес (50 000+Н долара) – с начало 10 ноември и в Рио де Жанейро (50 000+Н долара), с начало 17 ноември 2018 г.

След приключването на Латиноамериканското турне Мико се връща в Европа и ще търси турнир от сериите "Фючърс". Годината ще приключи с целенасочена триседмична подготовка на базата в Барселона през декември. Там се събира с нашумелия напоследък сърбин Душан Лайович, 55-и в АТП в момента. Интересна подробност тук е, че Мико е спаринг-партньор на Лайович при лагерите. В Барселона двамата ще тренират под ръководството на испанеца Хосе Перла и Хавиер Капитан. 

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че точно Душан Лайович е следващият съперник на Григор Димитров на силния турнир в китайската столица Пекин.

Преди заминаването си за Испания пред репортер на Рlovdiv24.bg Кузманов сподели, че последните три месеца от годината са важни за реализиране на амбицията му да играе квалификации в турнири от Големия шлем. За да стане това факт, Мико трябва да защити близо 20 точки от миналата година и прибави още актив, за да прескочи още места напред в АТП, които биха му отворили път още за квалификацията на Australian Open през януари 2019 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Юношите на Спартак бият с 6:0
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: