ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (27)
Започна фестивалът на спорта и изкуствата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 29.09.2018Коментари (0)1918
©
Олимпийската шампионка в гребането в дисциплината скиф от Пекин 2008 Румяна Нейкова и зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков откриха официално второто издание на фестивала на спорта и изкуствата. Инициативата, насочена към деца с интелектуални затруднения, се организира от сдружение "Паралелен свят", със съдействието на пловдивския баскетболен клуб Академик и Община Пловдив.

И в това си издание събитието под надслов "Щастливи за ръка" се провежда днес и утре на Младежкия център край Гребната база, а положителните емоции и отличното настроение завладяха децата и присъстващите още от самото начало.

Поддържайте тази инициатива, нека покажем, че светът е еднакъв за всички, че всички ние сме равни, каза Руми Нейкова. На откриването присъстваха още спотният директор на Академик Тина Димитрова, която е душата на инициативата, мениджърът на клуба Асен Николов, деца от школата, баскетболистите от представителния тим Младен Виткович, Питър Олисемека, Адриян Секулов и Венелин Христов, които поиграха баскетбол с децата. Също така те наградиха със специални значки младите надежди от отбора до
©
14 години на старши треньора Данчо Иванов, който миналия сезон записа уникален требъл и спечели шампионската титла, Купата на България и Балканската купа.

Проявата е замислена като уикенд на игри без бариери, в които спортът и изкуството да обединят подвижни и по-малко подвижни, високи и ниски, млади и по-млади по дух. Поканени са всички, без ограничение във възрастта. Входът, естествено, е свободен. Това са два дни на социално и забавно ангажиране на хора от различни възрасти, които ще участват в спортни събития, изкуство и музика, обединени в желанието си да допринесат за социалното приобщаване на всички.

След откриването децата и присъстващите започнаха празника с крос "Тичай с усмивка", а двудневната програма предвижда арт работилници и най-различни игри - тенис на корт, баскетбол, "Не се сърди човече", седящ волейбол, тенис на маса, зумба, музика, танци, бойни изкуства, кулинарен конкурс и др. Припомняме, че миналата година Академик сформира отбор от деца с интелектуални затруднения и се грижеше за подготовката му за участието на световното в Болоня през юни, на което спечели титлата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Драма край морето! Спартак падна от Несебър в шоу с 5 гола
Академик Пловдив с втора поредна домакинска победа
Томаш отказа да запълва групата с юноши, Локо само със 17 играчи срещу ЦСКА 1948
Момчета, не сме приключили още! У дома трябва да играем още по-добре!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: