ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Това ли е най-образованата телевизионна водеща у нас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 15.09.2018Коментари (3)34560
©
През лятото Ели Гигова отива на среща с генералния директор на БНТ Константин Каменаров и с Уляна Пръмова - шефа на дирекция “Информация" в телевизията. Те я питат дали би се съгласила да бъде водеща на сутрешния блок в новата му концепция, с която ще стартира през есенния тв сезон. “Аз толкова много се зарадвах, че веднага приех - стори ми се много интересен вариант. А и БНТ е мястото, където познавам толкова много хора. Чувствам се, все едно съм се върнала у дома си", казва тя. Така от 3 септември тя е на екрана на обществената телевизия. Оттогава в сутрешния блок на БНТ 1 четирима водещи хем се редуват по определени теми, хем дават обобщение на актуалните събития от деня.

Сега Ели Гигова води сутрешния блок с Даниел Михайлов, Илия Илиев и Боряна Каменова. Четиримата веднага си пасват и не им трябват много тренировки, преди да излязат в ефир заедно. “Всички те са изключително приятелски настроени, за което много им благодаря. Освен това имат знанията да правят телевизия по най-добрия начин, така че се радвам, че работя с тях", обяснява Гигова. 

Ако има един проблем на сутрешния блок за нея, това е ранното ставане. За да е навреме в телевизията и да има възможност все пак да се подготви добре преди ефир, Ели трябва да стане най-късно в 4 ч. В 5 ч трябва да е влязла в сградата на БНТ и не след дълго е готова да каже “добро утро" на зрителите. Но е намерила решение и на ранното ставане. “Моят колега Илия ме съветва да поспя поне 2 часа следобед – не можем да си легнем много рано вечер, защото трябва да проследим събитията от деня", усмихва се тя.

Гигова има богат професионален опит - освен като водещ на различни предавания е била в екипа на Илияна Йотова по времето, в което тя бе евродепутат. Освен това се е снимала като актриса в българския сериал “Фамилията" и в касови продукции като “Нюрнберг". Освен това е сред най-образованите журналисти у нас. Ели завършва аудио-визуална журналистика във френски колеж, след това и специалност “Международни комуникации" в Париж.

Още докато е студентка, се запознава с Димитър Шарков - режисьор на предаването “Под дъгата", което върви по Канал 1. Там Ели за първи път става репортер. След това ѝ предлагат да води “Спортна треска" с Камен Алипиев-Кедъра. “Това беше големият старт на кариерата ми." Няколко години по-късно Нова тв кани Ели за водеща на сутрешния блок на мястото на Лора Крумова, а последно Гигова е водещ на студиото на БНТ за световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г.

Оттогава до тази седмица отсъства от ефира, но не защото няма предложения да се върне в него. Сама решава да насочи усилията си в друга посока – като сбъдне своята мечта да завърши магистратура в най-старото висше училище в щата Ню Йорк - Колумбийския университет, пише "24 часа". След много сериозна подготовка и тежкия изпит GMAT тя е приета да учи публична администрация с подспециалност международна политика.

От много време Ели иска да се занимава със сериозна журналистика - политическа и международна. “Когато отидох от спорта в Нова тв, се запалих по актуалните теми, за които допреди това не бях говорила в тв студио. След това дойде предложението от Илияна Йотова да работя за нея в Европейския парламент, което беше своеобразен първи ред за мен в световната политика - тогава виждаш нещата как се случват пред теб и дори си част от тях." Докато е в ЕП, у Ели назрява решението да продължи образованието си в тази насока - да задълбочи и надгради познанията си в световната политика. Малко след това кандидатства в университета в Ню Йорк и сбъдва мечтата си.

Обучението ѝ в магистърската степен е 2 години, в които учи седем дни в седмицата. Попада в изцяло международна среда – студентите са 50% американци и 50% - от останалата част на света. “Една от най-близката ми приятелки от там в момента е заместник-министър на правосъдието на Казахстан. Такива неща едва ли ще ти се случат другаде. Имаше хора от различни правителства, пратени по програми от техни министерства", разказва Гигова. 

Сред професорите ѝ е тогавашният шеф на Демократическата партия в щата Ню Йорк Базил Смайкъл. По това време тече президентската кампания в САЩ и той защитава Хилари Клинтън. “Това е един от хората, с които сутрин бяхме на лекция, а следобед го виждахме да говори по Си Ен Ен." Обучението е изключително практически насочено и свързано с актуалните събития. Затова един ден преподавателят им кани на лекцията им Сюзан дел Персио – стратегa на Републиканската партия по въпросите на медийните комуникации, с която да обсъдят и другата гледна точка към предизборната кампания. Ели и колегите ѝ имат право да задават въпроси. Макар да се очаква, че по-скоро другият кандидат на Демократическата партия - Тед Круз, ще бъде номиниран за президент, Ели вдига ръка и пита: Ако имате съвет към Доналд Тръмп, ако той е номинацията на партията, какъв би бил той? Същата вечер именно този въпрос е зададен на Дел Персио от журналист от Си Ен Ен.

“Никога няма да забравя този момент. Само съжалявам, че не записах нейния отговор на моя въпрос." Докато е в САЩ, Ели получава няколко предложения за работа. Отказва на всички - все пак заминава с идеята да се върне в България. Истината е, че където и да отиде, колкото и време да прекара далече от страната ни, винаги се връща у дома. “За мен никога не е стоял въпросът да живея другаде", казва тя. Това е избор, който прави още преди години – когато пак е в Ню Йорк, където усъвършенства английския си. Тогава има още една мотивация да остане в САЩ – има си сериозен приятел – французин, когото много обича. “Това е и най-трудното решение, което някога съм вземала – дали да се разделя с него, да се върна от Америка и да заживея в България. Тогава стоеше въпросът – оставам и си имаме семейство, или се връщам и преследвам мечтите си за кариера. Тогава бях на 25 г. И сега не съжалявам за избора си", категорична е Гигова.

Французинът остава най-голямата ѝ любов въпреки сериозните връзки, които има след него. В момента Ели няма човек до себе си, но не страда от липса на ухажори. Тази година на рождения си ден получава изненадващ подарък – красиви цветя, изпратени по куриер. “Анонимен е човекът, който праща подаръка. Бихте ли го приели?", пита я той. И Ели вижда зад него няколко кофи, пълни с 601 рози. Сега, когато вече от дълги години е под светлините на прожекторите, рядко говори за личния си живот. Казва само, че ако Господ е решил, ще има свое семейство. “Ако е решил, че в друго трябва да се концентрирам, няма да имам. Не съм концентрирана, че нещо трябва да ми се случи. Някои неща не зависят от нас".


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако баща и не беше другаря Гигов,тази бездарна овца щеше да е поредната кифла в някой Мол или метреса на роден бос.Сама без протекции и връзки едва ли ще си изкара и за цигари.А с претенции и фасони семейство ще има,кога и Слави Трифонов завъди.Когато и пресъхне дамара ще си нарежда дипломните по стените и ще циври в коментари,че заради кариера и учене не е могла да завъди семейство.А истината е,че май обича само себе си и мъжете я разбират колко е стока и става само за една пишка....и да пишка.И парите на така и не са магнит.Във всички предавания дето е набутване от такива ,като Уляна или прочие червени кранти...струи на червени галоши.Никак не е случайно ,че е поканена от Илияна Йотова.Червените пари на баща и не са случайни спечелени,тъй ,че дИтето все ще е орбитата на номенклатурчици и политици с тоя цвят.Утре и депуПатка ще стане,познайте от коя партия.И ще я питат...ти къде учи ?Що не в Масква ,а във Францата и хАмеика ?
+1
 
 
Когато се приближи на една светлинна година до Поли Златарева, да ми си обади.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: