ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (18)
Проект "Спорт за всички" възроди българските игри на открито в СУ "Св. Паисий Хилендарски“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 14.09.2018Коментари (0)5663
©
Спортни игри на открито в СУ "Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив ще събират ученици от първи до дванайсети клас, за да ги приобщят. Училището разкраси голямото си външно игрище с играните от поколения български деца: "Дама“, "Не се сърди човече“ и "Стълбички“.

Идеята за инициативата е на учителите Николина Грудева и Силва Икимова. Тя е част от международния проект “Sport 4 All" (Спорт за всички), финансиран от програмата "Еразъм+“. Програмата е насочена към учениците на възраст между 7 и 18 години, между които деца с увреждания и  живеещите в отдалечени райони. Целта е адаптирането и приобщаването на децата със специални образователни потребности в средата на масовото училище.

Затова и игрите на спортната площадка в СУ "Св. Паисий Хилендарски“ са адаптирани към различните потребности на  ученици. Във всяка от тях има и по-лесна част за децата, които се затрудняват в условието на играта. По този начин се осъществява най-важната от целите на проект “Sport 4 All" (Спорт за всички) – приобщаване на всички деца и осигуряване на условия да спортуват заедно.

Игрите са оформени с ярки, привличащи вниманието и желанието за игра, цветове от целия екип учители по физическо възпитание на спортното игрище в гимназията. Нововъведение е линията на баланса. По нея децата могат да вървят, както напред, така и назад и по този начин да развиват уменията си за балансиране.

Останалите игри са за развитие на двигателните качества, за бързина, сръчност и ловкост. Старата българска игра "Не се сърди човече“ ще развива уменията за работа в екип на децата, както и тяхното търпение и толерантност. Качества, заложени в новата насоченост на европейското образование. Нововъведенията на спортната площадка част от проект “Sport 4 All" (Спорт за всички) ще се използват в часовете по физическо възпитание и в групите за целодневно обучение. Очаква се директорът на училището Илия Къртев да даде старт на игрите в началото на новата учебна година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: