ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (19)
Безплатен снукър за деца и младежи днес и утре в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 11.09.2018Коментари (0)2409
©
Българската федерация по снукър стартира втория сезон на кампанията "Избери Снукъра“, която ще се проведе в пет различни града в страната между 3 и 12 септември. Целта на проекта е да се популяризира снукъра като спорт и средство за превенция на рисково поведение на младите хора.

Кампанията стартира в Кюстендил (3-4 септември), след което продължава в Петрич (5-6 септември), София (7-8 септември), Враца (9-10 септември) и Пловдив (11-12 септември).

Във всеки един от изброените градове ще има инсталирана снукър маса на открито в центъра на града, където всеки ще може да се запише и да участва в тренировките и демонстрациите заедно с първия лицензиран треньор в България Братислав Кръстев.

Начинаещите ще получат базови умения и ще могат да практикуват спорта в местните клубове. Проектът се финансира от Министерството на спорта по национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта.

Всички участници в програмата ще имат възможност да получат един от 20-те билета за демонстративните двубои между легендите в снукъра Джон Хигинс и Марк Уилямс, които ше повторят епичния финал от Световното първенство по снукър в София и Пловдив на 20 и 21 ноември тази година.  

По време на "Избери Снукъра 2“ ще бъде създаден "Снукър на колела“, който ще позволи на младежите да надникнат в снукър клубовете по един нетрадиционен и атрактивен начин.

Кампанията ще приключи с "Уикенд на отворените врати“ в снукър клубовете, членове на българска снукър федерация. Младежите ще получат възможност безплатно да играят на масите, да участват в турнир за аматьори и да се запознаят с местните турнири и график на тренировките. Целта на дейността е трайно мотивиране и ангажиране на младежите в спортни дейности. 

Тази година кампанията е насочена и към деца в неравностойно положение. Според специалистите участието в спортни дейности, особено такива неизискващи интензивно физическо натоварване, ще окаже благотворен ефект върху поведението, социализацията и психичното състояние на включените участници.

Спортът и в частност снукърът имат способността да насърчават социалното приобщаване и да изграждат по-силни, по-безопасни и по-сплотени общности, с което елиминира едни от най-честите фактори, водещи до рисково поведение на младежите, а именно желание за вписване в определена среда от страх да не изпаднат в социална изолация.
Още по темата: общо новини по темата: 52
08.03.2024
11.12.2023
04.12.2023
24.10.2023
25.11.2022
23.11.2022
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: