ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Дани Кики: Обичам и уважавам привържениците на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 22.08.2018Коментари (0)5092
©
Футболистът на Черно море Дани Кики очаква труден мач срещу бившия си отбор Локомотив в Пловдив. Халфът пристигна на “Тича" в началото на годината и записа 11 мача с екипа на “моряците", в които отбеляза един гол. Двубоят със “смърфовете" в петък от 21 часа ще е първи за него под тепетата след напускането на пловдивчани. Кики говори и за представянето на своя отбор през изминалите пет кръга от новия шампионат и как се чувства във Варна.

Вече близо 9 месеца си в Черно море. Как се чувстваш?

След идването ми във Варна последва поредица от контузии и не успях да взема участие в повечето мачове на отбора. Това бе тежък период за мен, защото дойдох в клуба с нагласата да мога да играя и да съм полезен на отбора. Не се получи, но вече се чувствам добре и се надявам да се реванширам на треньорите и съотборниците си през новия сезон.

Минаха пет кръга от началото на сезона. Черно море има 6 точки. Какво не ви достигна за по-добър точков актив през изиграните срещи? 

Може би основното бе липсата на късмет. Изключвам, разбира се, мача със Септември. Двубоят с Левски беше спечелен, но допуснахме нелеп гол в последната секунда. Сто пъти да се разиграе същата ситуация пред нашата врата, няма да ни отбележат. Във футбола обаче е така, и особено срещу такива съперници… Леко разколебание ни коства много. С Етър пък ни отмениха чист гол. Може да се каже и че съдийството също повлия във въпросните два мача, но това е друга тема. Ние си анализираме нашите грешки и от седмица на седмица се опитваме да ги изчистим. С Берое мачът бе равностоен и резултатът закономерен с оглед показаното на терена.

От началото на сезона си играл в един мач. На какво се дължи това?

Това дали играя аз или друг е без значение. За отбора е важно този, който излезе на терена да даде най-доброто от себе си. Треньорът определя на кои футболисти да заложи във всеки двубой и кое е най-правилното за отбора. Не трябва да има разделение на титуляри и резерви, защото всеки един играч има принос за резултатите.

Виждаш ли сериозна конкуренция в съотборниците ти на твоята позиция?

В отбора има сериозна конкуренция, както на моя пост, така и на всички останали. Това е хубаво, защото ако липсва, няма как да имаш сериозна мотивация да тренираш. Именно конкуренцията те кара да се готвиш на 100% преди всеки мач.

Предстои двубой с Локомотив Пловдив. Той по-специален ли е за теб?

Да. Може да се каже, че този мач е по-специален за мен. Все пак на “Лаута" изкарах цели 10 години. Това вече няма значение, защото вече съм част от Черно море. На първо място съм професионалист и ще дам всичко за победата на моя отбор в петък вечер.

Какви са очакванията ти за срещата в Пловдив?

Отборът на Локомотив е в подем след трите последователни победи. Имат натрупано самочувствие. Трябва да сме максимално концентрирани във всяка една ситуация, защото те могат да вкарат гол от нищото, както срещу Ботев. Без сериозно положение отбелязаха и решиха мача. С оглед на способностите на нашия отбор и на индивидуалните качества на футболистите ни, можем да спечелим този мач. Всичко зависи от нас. Тренирахме здраво през седмицата и сега остава да затвърдим това с успех в Пловдив. Голям коз на Локо са феновете на отбора. С екипа на “смърфовете" съм играл и в тежки за отбора времена, без пари… Имали сме и много силни моменти. Смятам, че както аз обичам привържениците на Локомотив и ги уважавам, така и те мен…

Как се чувстваш в Черно море? 

Чувствам се добре на “Тича". Всички в отбора са приятели, разбираме се както на стадиона, така и извън него. Имаме страхотен колектив. Отношението откъм шефове и треньорско ръководство е отлично, което допринася за спокойствието в отбора, а оттам и между нас – играчите.

Какво ти харесва и какво не във Варна?

През зимата животът във Варна е малко спрял. Лятото обаче кипи и ври. Плажовете са страхотни, заведенията също. Има всичко за един млад човек. През почивните дни обичам да ходя на плаж, а в останалото свободно време излизам със съотборниците ми и трима приятели, с които се запознах тук във Варна и са извън футбола. Ходим заедно да обядваме и вечеряме, на кино… Като всички млади хора.

Какво си пожелаваш през този сезон?

Предимно да съм здрав, да играя добре и да вкарвам голове. Надявам се да успеем да влезем в шестицата, каквато е и целта ни, а след това да мислим вече за нещо запомнящо се.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: