ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски към феновете: Пейте, скандирайте с цялото си сърце, но спрете да кадрувате
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:16 / 20.08.2018Коментари (5)8518
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски използва официалния сайт на клуба, за да направи обръщение към "черно-белите" привърженици.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Обръщение от Президента

на ПФК Локомотив – Пловдив

Уважаеми привърженици,

Последните мачове, които изигра Локомотив Пловдив, и най-вече победата над Ботев в събота, са потвърждение на старата истина, че за всяко нещо се иска време, търпение и постоянство и когато се полага труд, когато се влага сърце и душа в играта, резултатите не закъсняват. Разбира се, далеч съм от мисълта, че сме постигнали всичко, което искаме. Напротив - има още много да се работи и какво да се желае.

От мое име и от името на ръководството на ПФК Локомотив Пловдив искам да благодаря на футболистите, защото с труда си те заслужиха тези победи.

Искам да благодаря и на публиката по трибуните, която за пореден път бе дванадесетия играч, демонстрирайки безрезервната си подкрепа, особено по време на мача в Коматево.

И ако след серията успехи на Локомотив Пловдив в кацата с мед имаше лъжица катран, то този катран дойде под формата на поредните опити за провокация и всяване на раздор в редиците на клуба. Като се започне от абсурдното и гаменско поведение към мен от страна на група фенове след мача с Верея, (завършил с безапелационна победа за Локомотив Пловдив), премине се през интригите и слуховете, които периодично се "пускаха“ сред обществеността и се стигне до серията от лъжливи публикации в медиите.

През изминалата седмица ръководството на клуба запази мълчание, но причината за това не беше страх. Единственият мотив да не отговаряме на провокациите беше намерението да не внасяме допълнително напрежение преди градското дерби.

За сметка на това обаче други не спряха да плетат интриги и да използват най-лесните оръжия за постигане на прозрачните си намерения – лъжата и дезинформацията.

Не е тайна, че днес няма нищо по-елементарно от това да омаскариш някого. Достатъчно е само да "изфабрикуваш“ новина, която да пуснеш на жадните за сензация сайтове и после да оставиш опонента си да доказва "че няма сестра“. Умишлено не наричам тези сайтове медии, защото подобни електронни издания, публикуващи невярна, непроверена или директно измислена информация,  имат повече допирни точки с най-древната професия, отколкото с журналистиката.

Аз и ръководството на ПФК Локомотив Пловдив сме наясно, че тази битка е неравна, но спокойствие и увереност ни дава фактът, че притежаваме най-силното оръжие – истината, която занапред няма да спестяваме.

И за да не бъда голословен, ще изредя няколко факта:

1. На 13 август бе направен пореден опит да се манипулира черно-бялата общност, като за целта "доброжелатели“ на клуба са изпратили до някои от спортните медии в Пловдив информация, гласяща, че, цитирам: "Тим Рикетс пристига в Пловдив за преговори относно закупуването на отбора. Тимът на собственика на Chicago Cubs в понеделник ще има разговори в града относно отбора. Повече информация ще бъде дадена на медиите в неделя.

Поздрави, Алекс Рийвс-Рътлеф“

Чест прави на собствениците на тези медии  (да, тях можем да ги наречем медии!), чиито имена умишлено не искам да забърквам,  че спазиха едно от основните правила в журналистиката и ми се обадиха, за да проверят информацията и да попитат дали наистина има такава уговорена среща. Всеки от вас може сам да прецени, ако тази информация бе излязла в медиите в навечерието на градското дерби, какъв би бил ефектът.

2. След като този опит не мина, на 14 август сутринта в повечето спортни пловдивски сайтове излязоха публикации, цитиращи информация, излязла в известен спортен вестник. Работещите в тези сайтове обаче не си направиха труда преди да препечатат текста, да проверят дали тази информация е вярна и само след 30 минути се наложи да опровергават написаното.

3. На 16 август в сайта tribunaplovdiv.bg излиза интервю със заглавие: "Карагарен пред TribunaPlovdiv.bg: Този мач е за феновете – най-важният за сезона“. Такова интервю обаче футболистът не е давал за този сайт, тъй като всички играчи имаха забрана за изявления пред медиите преди дербито с Ботев, с изключение на телевизиите и сайтовете от Нова Броудкастинг Груп, пред които Локомотив Пловдив има да изпълнява договорни отношения. Появата на това интервю беше на път да провокира напрежение между треньор, ръководство и футболисти. За капак същият този сайт, единствен, в петък, ден преди дербито с Ботев, публикува пасквил с поредните призиви за оставка и опити за кадруване.

Ако зад тази поредица от медийни атаки с тъмножълт оттенък стоят локомотивци, то аз смело мога да твърдя, че те обслужват интересите на жълто-черните.  Тук е мястото да се обърна към привържениците на Локомотив Пловдив – господа и дами, момчета и момичета, локомотивци! Правете това, което можете най-добре и което направихте за пореден път на стадиона в Коматево – пейте, скандирайте, с цялото си сърце и душа подкрепяйте отбора, но моля ви - спрете да кадрувате! Разберете веднъж и завинаги: кой да си тръгне, кой да остане, кой да управлява парите ми – решение за това вземам само и единствено аз.

На всички онези, които се изживяват като фактори  и смятат, че могат да определят кой да управлява клуба и от кого да се представлява, ще кажа това - след като сте готови и имате възможност да платите цената или има кой да го направи вместо вас, бъдете така добри и направете вашата оферта. Нещата са съвсем прости и всеки, който има дори бегло понятие от бизнес, знае, че всичко е въпрос на възможности и преговори.

На финала искам да акцентирам върху нещо, което считам за съществено. Поредицата публикации с невярно съдържание, които излязоха през миналата седмица, затвърди моето убеждение, че мacoвoтo нeзaчитaнe нa истината и фaĸтитe нe e пpoблeм caмo нa сайтовете. Toва е проблем на всички нас – на ръководството, на работещите тук, на децата, които тренират в клуба и на техните семейства, на всички привърженици на черно-бялата идея.  Лъжите могат да нaпpaвят всяка една система нeфyнĸциoнaлнa. Дезинформираната пyблиĸa, ĸoятo нe ce интepecyвa oт фaĸтитe, пpecтaвa дa oцeнявa peaлнocттa.

Лъжите, интригите и провокациите, раждани от болните амбиции на група хора, които до този момент не са излезли с нито едно смислено и мотивирано предложение, рефлектират негативно и paзяждaт aтмocфepaта, в която всички ние – от ръководството, през треньорите до помощния персонал тук, работим и се борим да постигнем нещо. Заслужава си да се помисли върху това. В името на по-доброто утре, което, не се съмнявам, всеки от нас иска за любимия клуб. И за неговото бъдеще - децата на Локомотив Пловдив.

20 август 2018г.                                                                                                                  Пловдив                                                                                                                              

Христо Крушарски

Президент на ПФК Локомотив - Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 21.08.2018 г.
-3
 
 
вън бай Хъмпи хамавия -нещем интриганти , отивай си с мир
-4
 
 
Този не е добре,кой вкарва интригите сега,2дни след победата се из..а на метеното идиот,махай се от Локомотив,не си желан
на 21.08.2018 г.
-2
 
 
Хъмпи, кога стана циганин, кога стана комплексар... И на теб само жълтите са ти в устата.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: