ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски към феновете: На някои от вас паметта е къса (ОБРЪЩЕНИЕ)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:52 / 09.08.2018Коментари (28)11554
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски използва официалния клубен сайт, за да направи обръщение към привържениците на отбора.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

ОБРЪЩЕНИЕ

към локомотивската общественост

от  президента на ПФК Локомотив Пловдив

През последните няколко седмици съм свидетел на безпрецедентни атаки към мен и ръководството на Локомотив Пловдив от страна на част от  феновете на отбора.

В гръмки декларации и емоционални открити писма, в сайтове и социални мрежи, съм обвиняван в какво ли не.

Считам, че отправените обвинения са манипулативни, некоректни, твърде пресилени и целящи  дискредитиране на мен и ръководството на клуба, а   зад тях стоят нечисти намерения.

Аз, квалифицираният  като "самонадеян, неконтролируем, безнадеждно прост“ човек, считам, че  когато някой  бива обвиняван в нещо, то обвиненията следва да бъдат подкрепени с факти.

Защото  неподплатените с факти обвинения в публичното пространство, директно отпращат обвинителя в редиците на махленските клакьори, маскирани като бойци за истина и справедливост .

Уважаеми господа "прокурори“, позволявам си да ви нарека така, спестете патоса и емоциите си за футболните мачове, в които ще подкрепяте любимия Локомотив Пловдив, каквото апропо би трябвало да правят всички  фенове. Управлението на футболен клуб не е никак лесна работа. Впрочем, вие би трябвало много добре да знаете това, защото преди 3 години имахте уникалния шанс да управлявате Локомотив Пловдив и да направите всичко това, за което сега ме обвинявате че аз не правя.

Исканията и претенциите ви днес може би щяха да са резонни, но само при положение, че  преди 3 години, след вашето управление, аз бях поел клуба в блестящо финансово състояние, с нито лев неразплатени разходи и с обновена база. Но, уви, нещата стоят точно обратното.

И понеже забелязвам, че на някои от вас паметта е къса , ще си позволя да припомня някои ключови моменти от най-новата история на клуба през последните 4 години. И, за разлика от вас, ще си послужа за илюстрация с цифри и факти. А изводите всеки привърженик да си направи сам!

Отбор и резултати:

Загубата на  Локомотив Пловдив  с 2:4 от Славия преди две седмици бе използвана като повод да излеете вашето недоволство. Всички сме наясно, че се случват  такива мачове. В конкретния  срещу Славия Локомотив имаше много положения, но не успя да ги реализира. А най пресният случай е мачът с Лудогорец - след толкова създадени положения и дузпа, те загубиха от нас при единственото ни положение.  Но това е футболът – понякога всичко е въпрос и на шанс. Интересно е обаче нещо друго -  защо гневът на "прокурорите“ не се отприщи по същия начин преди три години,

по време на управлението на феновете,

защото  статистиката услужливо ни припомня, че сезон 2014/2015  Локомотив Пловдив заема "достойното“ 10 място от 12 отбора в първенството. Пак справка в резултатите от минали сезони сочи, че по същото това време е имало доста мачове с неприятни и дори странни за Локомотив Пловдив резултати:  загуба с 2:0 от…Хасково, с 3:0 от Славия, с 4:0 от Локомотив София – драматичен мач, в който само за едно полувреме ни вкараха 4 гола. Полуфиналът за Купата на България, когато Локомотив претърпя  разгромна загуба с 5:1 от Черно море . Всеки, гледал този мач, е останал изненадан от начина на игра на футболистите. Нужно ли е да изреждам още ? Всеки, който проявява интерес, лесно може да направи справка в статистиките.

Искам да попитам господа "прокурорите“ - защо тогава не протестираха и не писаха декларации? Може би, защото са били прекалено ангажирани с управлението на клуба и не са имали време за изявления.

По време на моето управление

В първите две години отборът заема пето място, а последния сезон завърши на осмо.

Да, през последната година резултатите не са толкова добри ,но това е следствие на цялостното подмладявавне на отбора.

По повод любопитството към случая с Митко Велковски и претенциите защо в отбора са  привлечени чужденци. В преговорите с ръководството на клуба  тази година Велковски упомена заплатата, която иска да получава,  като лично аз му я потвърдих, без да правя никакви пазарлъци. Само че той отказа да сключи договор за по-дълъг период от една година.  Това е и причината поради която   си тръгна. Тук е моментът да отговоря и защо от Локомотив Пловдив излязоха футболисти, без клубът да получи трансферни суми – това се случи именно заради едногодишните договори. Това е и причината за политиката на клуба да привлича чужденци, но с договори за по дълги периоди.

По повод упреците за тръгналите си капитани. Необходимо ли е да припомня как година преди да си тръгнат капитаните именно "прокурорите“  недоволстваха  от тях по време на срещите между нас. Пламен Крумов и Веселин Марчев редовно биваха освирквани и когато клубът се раздели с тях, "прокурорите“  се сетиха да попитат къде са те.

Крайно време е и да спре спекулирането с темата за юношите, които, според твърденията на някои, са продадени. Нека бъде ясно – те имат договори с Локомотив Пловдив  и са преотстъпени в други отбори, с цел да се обиграят и за следващия сезон, надявам се, ще са готови за цели мачове с отбора на мъжете.

Какво наследих преди три години?

Господа "прокурорите“ твърдят, че ръководството на клуба е некомпетентно. Нека обаче отново погледнем фактите, защото те са единственият обективен показател.

Преди три години, аз поех управлението на клуба в един от най-трудните периоди в историята му. Период, до който се стигна след тяхното управление .

В цифри:

Наследих неизплатени заплати към треньори и футболисти –двама футболисти с по 2 заплати, още двама с по 3 заплати, десет футболисти с по 4 заплати, дванадесет футболисти с по 5 заплати и двама футболисти с по 6 заплати. Трима треньори с по 5 неизплатени заплати. Наследих и задължения към персонала – по 4 заплати . Ако трябва да обобщя, ще излезе, че по-голяма част от футболистите, играли по времето, когато управляваха феновете, са си получили заплатите при мен.

2.Наследих глоби, наказания и съдийски плащания на стойност над 52 500 лева, натрупани само за една спортно-състезателна година!

3. Наследството ми се допълва с неразплатени разходи за охрана към полицията 32 850 лв , неплатени разходи към хотели за лагер на футболистите в размер на 10 000 лева и неплатени възнаграждения на счетоводна кантора за 8 месеца.

Интересно е да се отбележи, че разходите за счетоводната  кантора са направени за сметка на ПФК Локомотив Пловдив, докато управлението на феновете се е осъществявало през сдружение "Бъдеще за Локомотив“. Тоест приходите са отивали в сдружението, а разходите са се трупали за сметка на клуба.

4. Като допълнително наследство от предходни "вещи“ управления, наследих задължения към НАП в размер на 506 000 лева главница и 920000 лева лихви (за да бъда коректен, тези задължения са се натрупали от няколко   клубни ръководства)

Посочената по- горе сума е формирана и благодарение на акт от НАП, на стойност 70 000 лева плюс 30 000 лева лихви. Същият акт е можело да бъде оборен в съда, стига да е бил обжалван. Това не е сторено, като изтъкнатият мотив е, че нямало възможност да се плати на адвокати.  Тук е мястото да припомня,че към онзи момент ръководството на клуба се представлява от двама…адвокати. Които впрочем може да не са обжалвали акта, но пък са използвали своите компетенции, за да отклонят 100 000 лева целеви средства, отпуснати от община Пловдив  на ПФК Локомотив Пловдив.  Общината е превела парите  по сметка на сдружение "Бъдеще за Локомотив“, а от там сумата е преведена по сметка на "Лаута Груп“ ООД. Това е сторено на 2 транша. Преди упоменатото дружество да усвои 100 000 лева, през месец април 2015 г. то е дало на заем 58 900 лева и през месец май същата година, сумата е била възстановена от сметките на сдружение "Бъдеще за Локомотив“. Отново през месец май от сметките на сдружението към сметките на "Лаута Груп“ООД  са преведени 41 090 лв. На практика отпуснатият заем от "Лаута Груп“ООД   е покрит с целевите средства, отпуснати  от Общината, но не става ясно защо вторият транш е отишъл по сметките на дружеството.

Междувпрочем, след това управление никой не е дал отчет на широката локомотивска общественост, която масово е участвала във финансирането на клуба, като стотици черно - бели привърженици са дарявали  последните си пари, за да помогнат на клуба да оцелее.

Какво свърших за 3 години?

За трите години откакто съм собственик на Локомотив Пловдив внесох финансова стабилност в клуба. Освен, че изчистих по-голямата част от горе  изредените финансови задължения, мога гордо да заявя, че към днешна дата клубът няма нито едно административно или друго нарушение, за което да му бъде съставен акт. Редовно се обслужват текущите разходи. Треньорите и персонала редовно получават заплати.

Поемайки Локомотив Пловдив, стартирах най-мащабната инвестиционна програма в базата на Лаута. Към днешна дата е изграден нов основен терен и нов тренировъчен терен в кошарата, и двата снабдени с поливни системи. Беше изградена трибуна "Бесика“. Беше извършен ремонт на административното крило, което се намира на централната трибуна на стадиона. Изготвихме проект на нов стадион, на стойност 140 000 лева. Изготвен е и проект за нова база за ДЮШ в ж.к. "Тракия“, на стойност 40 000 лв. Документите и на двата проекта са внесени в Община Пловдив и очакват решение от Общинския съвет за отдаване на концесия на съответните терени и издаване на строителни разрешения за обектите.

Не за първи път в историята на Локомотив Пловдив фенове се опитват да се месят в управлението на клуба, да диктуват условия и да кадруват. Именно на тези "кадровици“ е и заслугата за честата смяна на президентите и собствениците на клуба, което пък е една от главните причини Локомотив Пловдив да тъпче на едно място и да не се развива.

Първият изгонен от феновете бе Левент Назифоглу – бизнесмен със сериозни финансови възможности, който бе готов да инвестира парите си в клуба и ако му бе даден този шанс, вероятно сега нямаше да пиша тези редове. Само че феновете му намериха кусур – бил турски гражданин, поради което го изгониха. Поредният  президент, "помолен“ да напусне, бе Галя Топалова. Нейният недостатък се оказа снимка с фенове на Миньор Перник, заради която ѝ бе поискана оставката. Третият изгонен бе Константин Динев при второто му завръщане на Лаута. Следващият, на който се иска оставката, съм аз. При така очертаната тенденция, се съмнявам, че съществува някой, който да отговори на странните и лишени от всякаква последователност и логика критерии на феновете. Едно е да имаш претенции, съвсем друго – те да са подплатени с визия, конкретни идеи и план за действие. Трето, но не по важност, е дали искайки оставката на един собственик, "прокурорите“ са готови с вариант за нов. И ако да, колко дълго ще се задържи той и докога ще продължава въртележката?

Тук е мястото да спомена, че част от хората, които искат оставката ми днес, допринесоха за оттеглянето на основния спонсор на школата на ПФК Локомотив Пловдив, като механизмът бе същият – дискредитиране чрез декларации и писания в медиите.

В тези времена на недоверие и несигурност призовавам локомотивската общност да прояви здрав разум и да не допуска клубът да се върне там, където беше преди 4 години. Не позволявайте Локомотив Пловдив да бъде  дестабилизиран от хора, за които е ясно, че нямат нито визия, нито конкретни идеи, а преследват личните си интереси.  

Защото  във футбола всичко идва на висока цена – и успехите, и сривовете.

Въпросът е какво искаме и готови ли сме да платим цената.

9 август, 2018 г.

Пловдив

                                                                                                      С уважение:

                                                                                           Христо Крушарски 

                                                                                                президент на

                                                                                ПФК Локомотив Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Круша.Я кажи кой ти написа фермана.Дори и ниэкоинтелигентните фенове от КОМАТево те раэкриха.Ти нямаш умствен багаж эа такъв материал и това всички го энаем. Но эащо не споменаваш никаде, че именно ти докара тримата глупаци - Цветков, Руйчев и Коруев, които съсипаха отбора и прогониха многохилядната ни публика. И стига си се бил по гърдите, эащото още нищо съществено не си направил эа клуба. Ако эа теб две нови тревни покривки эа 4 години е нещо голямо, то по-добре си гледай ракетите и не се меси там, дето не ти е ясна материята.
-1
 
 
Не съм фен на г-н Крушарски но в случая е прав. Не може една шепа фенове (повечето са дрогирани и пияни) да определят кой как ще си харчи парите и как ще управлява клуба. Вярно е че резултатите не са кой знае какви и отбора играе посредствен футбол, но няма как някой от някъде си да определя условията и политиката на клуба. Още повече че не виждам опашка от желаещи да наливат пари е клуба. Много е лесно да изгоним някой, но после кво правим?
0
 
 
Але ....някой знае ли с какво се занимава този палячо и от къде има пари да издържа футболен клуб в А група?Сигурно и той прави застраховки .....
+2
 
 
Крушарски трябваше да даде отговор .той го каза какво е наследил и какво е направил.пита се имало ли е затруднения с заплати и с НОИ и НАП.той казва че всичко е изчистено и ако е така кой би дошъл да плаща след искана оставка.първо се намира спонсор и след това оставка.само Локо пд
+1
 
 
Ай честито!Жълтата карта на Уирис Густаво де Оливейра е пристигнала в родната футболна централа. Така последното ново попълнение на смърфовете ще е на разположение на старши-треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович за домакинството на Верея утре. Ако Густаво не попадне в групата на босненеца за мача, то той със сигурност ще играе в дербито срещу Ботев в първия кръг в Елитната до 19 години. Черно-белите гостуват на Ботев в Коматево в неделя от 18:30 часа
+1
 
 
Явно,че г-н Крушарски взе да се усеща откъде идват атаките и кой подтиква тези псевдо фенове към провокации.Истинските привърженици са тези,които подкрепят отбора и в момент на слабо представяне.Явно ,Крушарски е спрял да дава на някои пари защото сърцето им е "ЛОКОМОТИВСКО"
-4
 
 
Сипа ли ви в канчето?А,катунари?Щели на дават наклон на великия дон Крушар де Архентино!!!!!Ха-ха-ха.....фъфляци недоносени!
+1
 
 
Яко им сипа Крюшо, с големия черпак...а те пак питат за наклона!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: