ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Ограничават достъпа до Гребната заради световното, откриването ще е в Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 24.07.2018Коментари (1)6344
Вирусно заболяване е повалило почти целия ни национален отбор по кану-каяк, който ще вземе участие в стартиращото на 26 юли в Пловдив Световно първенство за юноши и девойки, мъже и жени до 23 години. Това обяви старши треньорът Милко Казанов по време на съвместно представяне на организацията на шампионата от страна на Община Пловдив и Българската федерация по кану-каяк.

"Ще участваме в шампионата с 30 състезатели – 18 до 23 години и 12 юноши и девойки. В момента всички са здрави, но през миналата седмица почти целият отбор се разболя от летен вирус. Надявам се това да не се отрази на резултатите им. Първи се разболя Ангел Кодинов, на когото възлагаме най-сериозни надежди за добро представяне. Не обичам да давам прогнози, но имаме състезатели, от които можем да очакваме добри класирания“, заяви Казанов.

Изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова обяви, че организацията на състезанието върви по план и от Международната федерация по кану-каяк до момента нямат никакви забележки.

"Ще се постараем да бъдем перфектни домакини. До момента изпълняваме всички изисквания и освен че прогнозата е за лошо време през седмицата, всичко друго върви добре. Очакваме много силни резултати по време на състезанието, тъй като пловдивският канал е един от най-бързите в света“, каза Петрова и отново благодари на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за съдействието при организацията на първенството.

Многократният медалист от световни и европейски първенства за юноши - пловдивчанинът Ангел Кодинов, ще участва на 1000 и 200 м едноместно кану.

"Очакванията ми са целият отбор да се представи добре. Поставил съм си цел, която ще преследвам, но ще обявя дали съм я постигнал след състезанието. В момента съм здрав след прекарания вирус и съм готов за състезание“, каза Кодинов и прие предизвикателството да запише предварително целта си и да разкрие тайната при реализирането й.

Организаторите обявиха, че заради провеждането на шампионата движението около гребната база ще бъде ограничено.

Поради очакваните лоши метеорологични условия откриването на Световното първенство е преместено в зала "Колодрума“. Събитието е в 18.30 часа утре (25 юли).

Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за участие на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години в Пловдив. Това е трето голямо първенство, което родната централа организира за последните 3 години. През 2016 г. гребният канал в Пловдив прие Европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, а през 2017 г. – континенталното първенство мъже и жени.

Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега защо няма мрънкачи, като при риболовните състезания, когато се затваря само една малка част от северната страна ? Тогава се изливат, какви ли не глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: