ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Проектират и реконструират стадион "Пловдив" на етапи! Ще побира до 45 000 зрители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:42 / 18.07.2018Коментари (23)18137
© Plovdiv24.bg
В ГДК "Борис Христов" - арх. Валентин Маринов представи техническото задание и етапността по реконструкцията на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В залата присъстваха още кметът на Пловдив Иван Тотев и ресорният заместник-кмет Георги Титюков.

"Стойността на изпълнението на първите 3 етапа ще стане ясно, след като се влезе в детайли, в това число и като се "отворят" насипите, върху които се намират трибуните в момента. По най-груби сметки изпълнението на първата част ще е 10-15 милиона. Това са обозрими суми", заяви арх. Маринов.

Стадионът в крайния си вид ще е с капацитет между 40 и 45 хиляди седящи места.

В началото обаче ще се изпълни само първият етап, при който съоръжението ще е за 12 до 15 хиляди зрители. Ще бъдат премахнати сегашните "насипни" трибуни от първия етаж и ще бъдат изградени изцяло нови върху бетонна конструкция, както е по стандартните изисквания.

Осветлението ще е по стълбовете, всички изисквания за съблекални и футболисти ще бъдат изпълнени, както и зоната за журналисти - това е първият етап. След неговото изпълнение ще могат да се играят мачове от българското първенство.

Според архитект Маринов крайният срок за завършване на проекта е до 2020 година, като от старта на СМР дейностите до приключването им ще са необходими около 12 месеца. Това означава, че най-рано през 2021 година на стадион "Пловдив" ще може да се играе мач от Първа професионална лига.

Очакванията и намеренията на Общината обаче са проектирането да стартира още в края на тази година, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Иначе за цялостната реконструкция по следващите етапи ще са нужни минимум още 30 милиона лева, уточни пред репортер на Plovdiv24.bg арх. Валентин Маринов. Предвижда се бутането на зала "Чайка", довършването на всички трибуни на втория етаж, както и монтиране на козирка.

Вижте в прикаченото видео всичко, което бе обявено днес относно реконструкцията на стадион "Пловдив"!





Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Избори ли наближават ,че пак се заговори за стадион Пловдив.
на 19.07.2018 г.
0
 
 
Абе малоумници поне да бяхте видяли видеото! Всичко е добре само ме притеснява това че до преди 3 години същите тези отвсякъде саботираха същия този архитект когато им говореше същите неща а те гласуваха 172 милиона разходи,знаейки че няма кой да им ги даде. Идеята е отлична а дали ще се реализира ще видим.
0
 
 
Арее пак претоплихме старата манджа. Въпроса обаче е да бъдат взети едни пари ... а кво ще се построи , няма никакво значение. Стадиона е лошо проектиран от самото начало и въобще не трябва да се инвестира в него повече.
-1
 
 
всички троляци дето реваха муууу ..... стадионааа стадионааа ..... сега изведнъж не искат стадион Пловдив :) това им поведение може да бъде обяснено само с гейската им същност :)
-3
 
 
Какъв стадион за а група.това са погребани пари.строи се за категория 4 или нищо не правете.втори музей като залата.
+4
 
 
Предварително уточнявам, че коментирам след като изгледах всичките 26:08 минути на видеото, а не след бърз прочит на заглавието. На този етап двете положителни неща са, че не се търси лиценз за срещи от Първа лига като окончателен вариант, което щеше да е безсмислено, и също че се говори за дългосрочен план върху реални етапи и финансови рамки без нереални фантазии. Дали всичко това ще стане е съвсем отделен въпрос и няма как да знаем - имаме горчив опит през годините с кризи, саботажи и какво ли не.
на 18.07.2018 г.
0
 
 
Всичко в нашата държава на приказки е чудесно. Докато не видя кран да започне, аз не вярвам.. Приказките на пазара.
-1
 
 
Ако пострят и Колежа до 2020 год.всеки голям отбор в Пловдив ще си има стадион,да не стане безмислено.....
+3
 
 
Вие сте изключително тъпи и неграмотни хора, четящи единствено и само заглавието!! Обеснявам за идиотите!! Стадиона ще се строи 10-11 етапа, първоначално на 3-ти етап ще има 15хил места и ще отговаря на А група, и първите кръгове на ЕКТ!! След това ще се направи до 40-45 хил места, за 4 категория на Уефа !! Кое от казаното не разбрахте малумни идиоти!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: