ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Извънредно: Цял отбор напуска Локо! Родители с крайно гневна позиция срещу директор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 19.06.2018Коментари (31)33601
©
Цял един отбор на Локомотив Пловдив напуска анблок клуба, научи Plovdiv24.bg. Става дума за детския тим от набор 2008, който до края на настоящия сезон се водеше от треньора Светослав Каламов. Причината за решението на родителите са действията на директора на детско-юношеската школа на черно-белите Димитър Палазов.

Както преди време нашата медия информира читателите си, на Лаута решиха да преместят наставника Каламов при друг набор и сякаш това бе капката, която преля чашата. 

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса писмото, което бе изпратено до нас от родителите на целия първи отбор от набор 2008!

УВАЖАЕМИ ЛОКОМОТИВЦИ,

Вчера (18.06.2018г.) в една платена медия (а не в официалния сайт на клуба) излезе авто интервю на изпълняващия длъжността директор на ДЮШ на Локомотив Пловдив. В него пространно бе засегната уж неволно темата за децата от набор 2008 на Локомотив. Доста мислихме по въпроса как да отговорим на "интервюирания“, но решихме, че той е далеч под интелектуалното ни ниво и сметнахме за ненужно да отговаряме на човек, чиято същност е в пълен противовес със съдържанието на абревиатурата ЛОКО (за незнаещия директор – Любим Отбор на Културната Общественост).

Той (директорът) доста удобно си е нагласил и въпросите, и отговорите така, че върху децата на Локомотив и върху стореното от тях през годините да бъде хвърлена сянка, без обаче да осъзнава, че черно-бялата общност е изпълнена с хора с висок интелект, които сами могат да си зададат елементарния въпрос -Защо децата на Локомотив решават просто ей-така да си тръгнат от Лаута, мястото което се е превърнало в техен втори дом?

Именно на и само заради локомотивската общност в град Пловдив ще изложим нашата теза, а тя е следната:

Преди около 5 години в една септемврийска вечер няколко невръстни дечица се появиха на Лаута, облечени с черно-бели тениски, с желанието си да направят първите си стъпки в ДЮШ на Локомотив Пловдив. С огромно притеснение те преминаха оградата на малкото игрище и стъпиха за първи път на терена, посрещнати от треньора Георги Недевски. С изключителния си професионализъм за много кратко време той скъси дистанцията и бързо върна усмивките на лицата на дечицата. От този ден нататък малчуганите бяха погълнати от черно-бялата магия и с гордост и радост носеха свещеното райе на душата си, както се казва в едни слова на Големия локомотивец Георги Божилов - Слона.

Заредиха се безброй тренировки, безброй мачове, победите се редяха една след друга, като децата на Локомотив набор 2008 преминаха и границите на България и още на 7 години се изправиха пред огромните предизвикателства да мерят сили с колосите на световния футбол като Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, ПСВ Айндховен, Уест Хям Юнайтед, Брюж, Фенербахче, Бешикташ  и много други, като се стигна до безпрецедентната покана от Бешикташ, който покани набор 2008 на турнир на разноски, поети изцяло от турския гранд. Именно това уважение което бе демонстрирано спрямо черно-белите малчугани свидетелства за високата класа на отбора и добрата работа свършена от треньора им Светослав Каламов.

Разбира се, както винаги се случва в нашите географски ширини, успехите на отбора и треньора не останаха незабелязани от
©
злобния и завистлив човек, към момента изпълняващ длъжността директор на ДЮШ , който е продукт на една друга школа, подвизаваща се в крайните квартали на Пловдив. Воден от лични амбиции да наложи синът си в първия отбор на Локо 2008, той предприе лична война срещу родителите от набора, като изрече купища лъжи, не изпълни нито едно от поетите от него обещания, винаги оправдавайки се с някой друг. За изключително кратко време директорът направи така, че Лаута да го мрази. Скромното ни мнение е, че от назначаването на директора на длъжността в ДЮШ на Локомотив цари невиждан хаос, а аматьорщината и безхаберието са стигнали невиждани върхове. При добро желание всеки може да се убеди в това. Само е нужно да отиде и да поговори, с който и да е родител на дете трениращо в Локомотив.

Безбройните лъжи, лицемерието, наглостта, подлостта, вмешателството в работата на треньорите, завистта и всичко това, което олицетворява същността на директора ни накара да се замислим за бъдещето на децата ни. Тръгнахме да търсим решение, проведохме редица срещи с всички ръководни органи на Лаута, в това число и с президента г-н Крушарски. Навсякъде срещнахме разбиране, като само на едно място останахме неразбрани – в лицето на директора, който без нито един смислен аргумент реши да смени треньора, от чиято работа той (директорът) публично заяви, че е изключително доволен, с млад треньор, който няма почти никакъв опит с работа с деца на възрастта на която са децата от набор 2008, и на който треньор бе поставена безусловната задачата за "качването“ на сина на директора в първия отбор. Е, целта му е постигната. 

Именно тези причини, допълнени от насъбралото се напрежение принудиха родители и деца, които буквално до преди няколко дни гордо развяваха черно-белите знамена даже и накрай света и пееха за Локо с цялото си сърце, с болка да вземат решението да потърсят пътя на собственото си развитие, пред опасността да се "обучават“ от хора като лукавия директор.

Ние като родители не можем да оставим съдбата и бъдещето на нашите деца в ръцете на един самозабравил се клоун, който назначава всеки, който се е съгласил да дойде да работи в Локомотив, независимо дали има качества да развие децата или не. Вземането на решения на инат не помага на развитието на школата на Локомотив и точно това се опитахме многократно да избегнем с една единствена цел - децата ни да се развият като футболисти в Локомотив. За огромно наше съжаление завистта на "директора“ надделя над успехите на децата от набор 2008. А наша единствена молба бе децата да продължат да се обучават под вещото ръководство на доказалия се треньор Светослав Каламов.

С това бихме желали да сложим край на тази тема, като се обърнем към директора с думите – Ние сме горди черно бели синове, не си тръгваме от Локомотив, а се махаме от нищожества като теб, които ежедневно показват, че не ги е грижа за децата, като се надяваме твоето време много скоро да свърши, след което ние пак ще се завърнем на Лаута, защото това е нашата съдба.

На последно място искаме да изкажем огромната си признателност и благодарност на Треньора и големия Човек Светослав Каламов, който дари децата ни с безгранична любов и накара всички нас да се гордеем по терените на България и Европа, че сме малка част от черно-бялото семейство – Локо 2008.

Само Локо.

От родителите на ЦЕЛИЯ първи отбор на ЛОКО 2008
Още по темата: общо новини по темата: 272
10.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
28.05.2019
26.05.2019
25.05.2019
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не може деца на 10 години да бъдат мислени за готови и то извънземни футболисти дори от необективни хора като техните родители. Отборът не е нещо особено, същата възраст на Ботев редовно ги бият и имат над 30 точки разлика в крайното класиране. Един съвет от родител на по-голямо дете, минал вече по този път - не се месете, мълчете си и се радвайте на децата. В България има дълбоко залегнало убеждение, че всичко става по втория начин, но аз мисля, че не винаги е така. За Ботев съм слушал какво ли не, понякога и аз съм вярвал на такива слухове, звучащи достоверно, но отдавна се убедих, че треньорите си вършат работата, в това число и тези в Локомотив. Трудът им е толкова широко изложен на наблюдения и коментари, че просто не виждам как може да се предпочитат деца с по-малко качества пред други с по-добри. Треньорите са достойни за уважение и разбиране, когато допускат грешки, защото и те са хора. Това да те гледат под лупа и да коментират всяко твое действие и изказване е ужасно. На всичко отгоре трябва да си супер внимателен, защото работиш с деца, а може да не си вземал и заплата с месеци. Родители, не се месете и запомнете: много вода ще изтече, докато някое от тези деца стане професионален футболист, като по-вероятно е никой да не стане и надали виновни за това ще са треньорите. На който не му харесва треньор и отбор -школи колкото щеш, ако ти е писано да се развиеш, ще се случи навсякъде. В детските възрасти никой никому не е длъжен, няма договори, няма ангажименти, всичко е на доброволни начала, така че няма и място за вживяване. Футболът е игра, а това са ДЕЦА!
+2
 
 
Днес се събраха родителите на всички футболисти на мъжкия отбор на Испания. Федерацията ако не върне старият треньор, всички футболисти ще отидат в друг отбор. Локомотив е професионален отбор. Родители нямат право да се мешат в политиката на клуба. Отбора има президент и директор. Бащи и майки може да си направат частен отбор, да си го финансират и да си назначат въпросния треньор.
+2
 
 
Отборът на Локомотив (Пловдив) до 15 години се класира за 1/2-финалите на Републиканското първенство! Възпитаниците на треньора Даниел Димитров завършиха днес 1:1 с Ботев, но с общ резултат 2:1 отстраняват "жълто-черните" и продължават напред! Там родителите не са треньори!
+1
 
 
литературен полет е това. аплаузи към авторите!
0
 
 
Нова политика и край на мама и тате решиха.треньора се сменя и то само от този който го е назначил. и
на 19.06.2018 г.
0
 
 
Мъча се да проумея нещо и не успявам!Треньори по цял свят се въртят като вихрушка,а отбори със стотици милиони бюджет и играчи с цена за милиарди, играят и не реагират на политиката на ръководствата. А тук тати, мама и невинни деца, искат да управяляват политиката на футболният клуб. Така не става и така не се изграждат футболисти и мъжкари.
Aнонимен
на 19.06.2018 г.
-1
 
 
Аз съм родител на дете от въпросния отбор. Няма да репликирам предишни коментари, защото всеки има право на своя гледна точка. Искам само да споделя, че медиите, които са публикували интервюто на г-н Палазов, не дават възможност да се изказват мнения - коментарите се трият!
+1
 
 
Палазов е прав! А на тати синчетата, като не им отърва, да се махат! Навремето аз и двама мои приятели "пострадахме" от такива синчета. За нищо не ставаше 2/3 от отбора. Обаче, треньора имаше изгода от бащите. Смея да твърдя, че ние тримата бяхме по добри от останалите поне с 3 класи. Но, никой от родителите ни не плащаше да ни "бута" нагоре. И виждайки, че сме много по добри от "неговите" момчета, ни изгони. Може би, защото някой ден , някой отгоре да не би да му зададе въпроса - А бе, тия тримката що не играят, добри са? Така че, ситуацията ми е пределно ясна! Аз подкрепям Палазов!
+1
 
 
Навреме са се усетили, да се преместят в правилния пловдивски отбор . :D :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: