ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев спечели елитната група до 15 години след реми с Черноморец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 26.05.2018Коментари (0)4767
©
Ботев завърши 0:0 с Черноморец (Бургас) в среща от последния кръг на Югоизточната елитна юношеска група до 15 години. Двубоят се игра на централния терен на базата в Коматево и бе с решаващо значение за титлата.

Преди мача "канарчетата" имаха точка аванс пред "акулите". С днешното равенство ботевистите запазиха лидерската си позиция и напълно заслужено триуфираха с титлата.

Двата тима не направиха особено атрактивен сблъсък, а "жълто-черните" имаха огромно превъзходство във владението на топката. Гостите от Бургас играха много затворено и не поемаха каквито и да е рискове за по-атакуваща игра.

В 13-ата минута Пламен Стаменов шутира от 25 метра, но вратарят на "акулите" улови. В 17-ата минута Даниел Гичев отправи удар от ъгъла на наказателното поле, а стражът отново се намеси по най-добрия начин. 

В 22-ата минута Милен Николов проби по левия фланг и от чиста позиция пробва нещо средно между удар и центриране, но топката излезе в аут. В следващите минути над базата на "канарчетата" се изви истинска буря, а двата тима бяха затруднени максимално от проливния дъжд. 

В първите минути след почивката отборите се нагаждаха към тежкия терен, а на няколко места се образуваха локви. В 38-ата минута пловдивчани организираха продължителна атака, в края на която Пламен Стаменов стреля от 20 метра над вратата. 

В 50-ата минута играч в "синьо" стреля от средна дистанция, а Християн Славков внимаваше и спаси. В 55-ата минута ботевистите стигнаха до първото си много чисто положение, след като Милен Николов се отскубна от защитник, напредна и останал срещу вратаря стреля под ъгъл, но стражът изби.

В 61-ата минута се получи карамбол пред наказателното поле на Ботев, гостите овладяха и нападател стреля опасно от 15 метра, но право в ръцете на Славков. В заключителните 10 минути на срещата момчетата на Георги Онов доминираха тотално и изтърваха редица прекрасни положения за гол.

В 63-ата минута Йордан Млеканов центрира отдясно и Милен Николов на шпагат засече на десет метра от вратата, а топката премина встрани от гредата. В 67-ата минута Никола Илиев пусна към Марин Найденов, който от малък ъгъл стреля покрай целта.

Само няколко секунди по-късно Милен Николов бе изведен очи в очи с вратаря на Черноморец, а ударът му попадна в тялото на стража. В последната минута ботевистите изпуснаха нов великолепен шанс, след като центриране отдясно изведе Иван Арамазов сам срещу стража на бургазлии, но и този удар бе спасен от вратаря.

По този начин Ботев се класира за Републиканското първенство, което стартира в началото на месец юни. В крайното класиране на третата позиция остана Берое, четвърти е тимът на Спартак (Пловдив), а топ 5 допълва Локомотив (Пловдив).
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: