ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев "погреба" българския футбол и предостави титлата на Лудогорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:08 / 29.04.2018Коментари (52)25233
Ботев победи ЦСКА-София с 2:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заради наказанието на Николай Киров домакините бяха водени от помощника му Иван Кочев.

Жоао Пауло (30) и Стивън Петков (56) бяха точни за "канарите", а Хеан Бланко (48) се разписа за "армейците". В последните секунди Йордан Минев бе изгонен заради игра с ръка на голлинията, а Хеан Бланко в добавеното време пропусна отсъдената дузпа.

Така Ботев има вече актив от 49 точки, 6 по-малко от четвъртия Берое. Загубата на ЦСКА-София пък беше достатъчна Лудогорец да спечели предсрочно 7-ата си поредна шампионска титла.

Непосредствено преди началото на двубоя феновете на Ботев "погребаха" българския футбол, хвърляйки към терена хиляди карамфили.

Ботев откри резултата в 30-ата минута след груба грешка на национала Николай Бодуров. Той сбърка фатално пред собствената си врата, а Жоао Пауло с мощен шут не прости на вратаря Черняускас - 1:0.

Малко преди почивката Жоао Пауло можеше да удвои, след като стреля опасно към противниковата врата, а топката мина на сантиметри от напречната греда в аут.

ЦСКА възстанови равенството в 48-ата минута. Хеан Бланко прати топката в мрежата на "канарите", засичайки центриране на Тиаго от фаул.

В 56-ата минута Ботев отново поведе с най-красивия гол до момента. Жоао Пауло подаде технично с пета към Йордан Минев, а той моментално центрира към малкия пеналт. Там Николай Бодуров се размина с топката, а Стивън Петков я засече от воле в горния ляв ъгъл на безпомощния Черниаускас - 2:1.

Четвърт час преди края Жоао Пауло направи 40-метров рейд и изскочи сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата в аут.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип ФилиповДимитър ПирговЙордан МиневРадослав Терзиев, Фелипе Бризола, Тодор НеделевСеркан Юсеин (75- Милко Георгиев), Жоао ПаулоДиого Кампос (64- Лъчезар Балтанов), Стивън Петков (70- Дуде Ндонгала).

Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
27.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Унфо, ще ти с*ра в устата, мишок! Ще станеш водеща новина тука с нов вид диета с вече обработена храна! Обещавам ти!
+3
 
 
Наред от упор и Гуедата да проснем с едно наум ,че Мафията през съдиите им работи,значи повече голове в кошарата им. Приятелски да си бъбрят доста дълго време, че уж полягат на нашaта религия и пак на тяхната истина с футбол от Бле групите да ги оставим...
-2
 
 
"Ботев" ще измести "Берое" от 4-то място, "Локо" ще обърне "Славия" в битка за 7-то място и ето ти отново две пловдивски дербита в битка за Лига Европа. Разбира се, ако бат'Венци, БФС и Ставровци не решат друго...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 30.04.2018 г.
+9
 
 
Яка игра от нашите и заслужена победа, браво момчета! Слабостите - ние си ги знаем. Малцинството, гледам - треска ги тресе, като бием, а техните гейове пак ще ги разцепят, днес в Търново.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
Честита победа ! Супер победа от много гледни точки. Само като си помисля, автентичният Литекс каква 70 годишнина ще празнува другата седмица. Хубав подарък им направихме. По - важното е, че момчетата влязоха в мача с хъс и така го изкараха. Върнаха се в играта. Кайзер, според мен си заслужи нов договор. За такива пари, по - добър вратар трудно ще намерим. Най - накрая видях отборът да играе с двама чисти нападатели. Не знам дали е било идея на Кочев, но даде резултат. Толкова чисти голови положения срещу Микре и Лудогорец не са имали. Дано запазим този отбор и догодина. Естествено, с поне двама нови защитници. Това накрая беше голям кеф! Хубава седмица на всички!
+8
 
 
Локомотивец съм, Локомотивец ще си остана, но напълно подкрепям протеста! Тази гавра за Вас започната от първият Ви мач със Славия, продължила на реванша, продължаваща и днес с тази "100 процентова" дузпа, и не се знае кога ще спре. Лошото в случая е, че тази гавра не е само срещу Ботев, а като цяло е срещу Пловдивските отбори от страна на Шопия.. Не веднъж и два пъти и Локомотив този сезон е доста ощетяван, на Герена и на Лаута срещу.... СЛАВИЯ.. Ясно е, че Славия купа няма да види, тя е запазена за Левски..по-лошото е, че тепърва предстоят 2 мача на Локомотив срещу "Венци ФК" и не ми се мисли как отново ще се изгаврят с нас и с Пловдивския футбол.. по всичко е ясно, че Софийския Футболен съюз.. Опа, имах предвид Българския футболен съюз се опитва да убие пловдивския футбол, но докато ги има 2-та гранда, това няма как да стане! Затова мразя повече софийските отбори (включително и Витоша щом са Шопи) отколкото градския съперник, но лошото е , че съм един от малцината от 2-те страни които го виждат! К*р за БФС, К*р за СОФИЯ!!! САМО ЛОКО!
+5
 
 
Отборът на "Ботев" Пловдив игра с душа и сърце и заслужено спечели мача срещу "ЦСКА- София"! Слабостите в защита и в "дефанса" за пореден път си проличаха . Иван Кочев проведе отлично мача и лично аз се надявам той скоро да заслужи доверието до води "Ботев" Пловдив като старши треньор !БРАВО "КАНАРИ"!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Отлична победа, въпреки, че играем с двама души по-малко на терена. Този Диогло ли е какъв е, който щеше да бъде по-добър от Виана до кога ще го мъчат?? Тошко Неделев е бледо копие на себе си и не знам кой иска да го купува, ако му гледа мачовете пролетта. Иначе вече сме на 6 т. от Берое, имаме директен мач с тях в Коматево, както и с Верея.Накрая гостуваме на Лудогорец и ако ни трябва те ще ни дадат мача, днес ги направихме шампиони. Най-важният ни мач е с говедата другия кръг, дано мислят за финала за Купата и да ги бием. Накрая може да играем бараж със Славия в Коматево и да видят тогава кон боб яде ли. Ако ще Ставров,Железов или Венци Стефанов да свири мача !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: