ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев "погреба" българския футбол и предостави титлата на Лудогорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:08 / 29.04.2018Коментари (52)25311
Ботев победи ЦСКА-София с 2:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заради наказанието на Николай Киров домакините бяха водени от помощника му Иван Кочев.

Жоао Пауло (30) и Стивън Петков (56) бяха точни за "канарите", а Хеан Бланко (48) се разписа за "армейците". В последните секунди Йордан Минев бе изгонен заради игра с ръка на голлинията, а Хеан Бланко в добавеното време пропусна отсъдената дузпа.

Така Ботев има вече актив от 49 точки, 6 по-малко от четвъртия Берое. Загубата на ЦСКА-София пък беше достатъчна Лудогорец да спечели предсрочно 7-ата си поредна шампионска титла.

Непосредствено преди началото на двубоя феновете на Ботев "погребаха" българския футбол, хвърляйки към терена хиляди карамфили.

Ботев откри резултата в 30-ата минута след груба грешка на национала Николай Бодуров. Той сбърка фатално пред собствената си врата, а Жоао Пауло с мощен шут не прости на вратаря Черняускас - 1:0.

Малко преди почивката Жоао Пауло можеше да удвои, след като стреля опасно към противниковата врата, а топката мина на сантиметри от напречната греда в аут.

ЦСКА възстанови равенството в 48-ата минута. Хеан Бланко прати топката в мрежата на "канарите", засичайки центриране на Тиаго от фаул.

В 56-ата минута Ботев отново поведе с най-красивия гол до момента. Жоао Пауло подаде технично с пета към Йордан Минев, а той моментално центрира към малкия пеналт. Там Николай Бодуров се размина с топката, а Стивън Петков я засече от воле в горния ляв ъгъл на безпомощния Черниаускас - 2:1.

Четвърт час преди края Жоао Пауло направи 40-метров рейд и изскочи сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата в аут.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип ФилиповДимитър ПирговЙордан МиневРадослав Терзиев, Фелипе Бризола, Тодор НеделевСеркан Юсеин (75- Милко Георгиев), Жоао ПаулоДиого Кампос (64- Лъчезар Балтанов), Стивън Петков (70- Дуде Ндонгала).

Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
27.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Унфо, ще ти с*ра в устата, мишок! Ще станеш водеща новина тука с нов вид диета с вече обработена храна! Обещавам ти!
+3
 
 
Наред от упор и Гуедата да проснем с едно наум ,че Мафията през съдиите им работи,значи повече голове в кошарата им. Приятелски да си бъбрят доста дълго време, че уж полягат на нашaта религия и пак на тяхната истина с футбол от Бле групите да ги оставим...
-2
 
 
"Ботев" ще измести "Берое" от 4-то място, "Локо" ще обърне "Славия" в битка за 7-то място и ето ти отново две пловдивски дербита в битка за Лига Европа. Разбира се, ако бат'Венци, БФС и Ставровци не решат друго...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 30.04.2018 г.
+9
 
 
Яка игра от нашите и заслужена победа, браво момчета! Слабостите - ние си ги знаем. Малцинството, гледам - треска ги тресе, като бием, а техните гейове пак ще ги разцепят, днес в Търново.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
Честита победа ! Супер победа от много гледни точки. Само като си помисля, автентичният Литекс каква 70 годишнина ще празнува другата седмица. Хубав подарък им направихме. По - важното е, че момчетата влязоха в мача с хъс и така го изкараха. Върнаха се в играта. Кайзер, според мен си заслужи нов договор. За такива пари, по - добър вратар трудно ще намерим. Най - накрая видях отборът да играе с двама чисти нападатели. Не знам дали е било идея на Кочев, но даде резултат. Толкова чисти голови положения срещу Микре и Лудогорец не са имали. Дано запазим този отбор и догодина. Естествено, с поне двама нови защитници. Това накрая беше голям кеф! Хубава седмица на всички!
+8
 
 
Локомотивец съм, Локомотивец ще си остана, но напълно подкрепям протеста! Тази гавра за Вас започната от първият Ви мач със Славия, продължила на реванша, продължаваща и днес с тази "100 процентова" дузпа, и не се знае кога ще спре. Лошото в случая е, че тази гавра не е само срещу Ботев, а като цяло е срещу Пловдивските отбори от страна на Шопия.. Не веднъж и два пъти и Локомотив този сезон е доста ощетяван, на Герена и на Лаута срещу.... СЛАВИЯ.. Ясно е, че Славия купа няма да види, тя е запазена за Левски..по-лошото е, че тепърва предстоят 2 мача на Локомотив срещу "Венци ФК" и не ми се мисли как отново ще се изгаврят с нас и с Пловдивския футбол.. по всичко е ясно, че Софийския Футболен съюз.. Опа, имах предвид Българския футболен съюз се опитва да убие пловдивския футбол, но докато ги има 2-та гранда, това няма как да стане! Затова мразя повече софийските отбори (включително и Витоша щом са Шопи) отколкото градския съперник, но лошото е , че съм един от малцината от 2-те страни които го виждат! К*р за БФС, К*р за СОФИЯ!!! САМО ЛОКО!
+5
 
 
Отборът на "Ботев" Пловдив игра с душа и сърце и заслужено спечели мача срещу "ЦСКА- София"! Слабостите в защита и в "дефанса" за пореден път си проличаха . Иван Кочев проведе отлично мача и лично аз се надявам той скоро да заслужи доверието до води "Ботев" Пловдив като старши треньор !БРАВО "КАНАРИ"!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Отлична победа, въпреки, че играем с двама души по-малко на терена. Този Диогло ли е какъв е, който щеше да бъде по-добър от Виана до кога ще го мъчат?? Тошко Неделев е бледо копие на себе си и не знам кой иска да го купува, ако му гледа мачовете пролетта. Иначе вече сме на 6 т. от Берое, имаме директен мач с тях в Коматево, както и с Верея.Накрая гостуваме на Лудогорец и ако ни трябва те ще ни дадат мача, днес ги направихме шампиони. Най-важният ни мач е с говедата другия кръг, дано мислят за финала за Купата и да ги бием. Накрая може да играем бараж със Славия в Коматево и да видят тогава кон боб яде ли. Ако ще Ставров,Железов или Венци Стефанов да свири мача !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: