ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шампионският рейд на Иван Гешев и момчетата му - 9 победи, 0 равенства, 0 загуби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 27.04.2018Коментари (0)3894
©
Ботев спечели Купата на БФС при набор 2002, като във финала "канарчетата" се наложиха с 2:1 над Левски. По този начин само в рамките на 10 месеца момчетата на Иван Гешев грабнаха двете най-значими отличия в юношеския футбол - Купата и Републиканското първенство.

"Жълто-черните" прегазиха всичко по пътя си, като в деветте мача за Купата записаха 9 победи, 0 равенства и не бяха победени нито веднъж. Освен това, в тези девет срещи ботевистите вкараха 47 гола и инкасираха едва 4 попадения във вратата си.

Подготовката за срещите не бе никак лесен процес, тъй като някои от основните футболисти от набор 2002 са част от формацията до 17 години. Но въпреки това, Иван Гешев и Димитър Пашев намериха нужния подход и с работа в екип със Стефан Стоянов успяха да подготвят отбора по най-добрия начин.

Походът към трофея стратира от Асеновград, където в първия кръг "канарчетата" разпиляха с 10:0 Асеновец. Последва дерби с градския съперник Локомотив, в което "жълто-черните" разгромиха опонента си с 5:1 насред "Лаута".

След сблъсъка с "черно-белите" дойде жребият за 1/8-финалите, в който Ботев се падна срещу Лудогорец. В първия мач, игран в Разград, "канарчетата" проведоха много силен тактически сблъсък и се наложиха с 4:1. На реванша всичко беше ясно и срещата бе протоколна - 3:0 за Ботев.

В следващия кръг жребият бе благосклонен към ботевистите и съперник бе столичният Левски-Раковски. Разликата в класите бе огромна и това се видя и от резултатите - 5:0 в София и 10:0 в Пловдив.

Преди жребия за полуфиналите специалистите предвещаваха, че ако Ботев и Левски се разминат най-вероятно ще се срещнат на финала. Ботев се падна с Черно море, докато "сините" се изправиха срещу Берое.

И още в първите мачове от полуфиналите прогнозите се изпълниха. Ботев разпиля със 7:1 Черно море, докато Левски разгроми с 5:0 Берое насред Стара Загора. Реваншите бяха повече от протоколни - победа с 1:0 за Ботев и нов успех на "сините" над Берое.

И така се стигна до големия финал, който противопостави двата най-силни отбора в България за набор 2002 - Ботев и Левски. Битката бе здрава, двата тима се бориха за всеки сантиметър от терена, но видимо "канарчетата" бяха по-настойчиви и печелеха много повече единоборства.

На почивката резултатът бе в полза на "сините", но Иван Гешев и помощниците му Димитър Пашев и Илия Иванов запазиха спокойствие, вдъхнаха нужния кураж и енергия на момчетата си и след почивката нещата се промениха. Само в рамките на 4 минути "жълто-черните" изковаха успеха с голове на Станислав Шопов и Георги Трифонов.
Още по темата: общо новини по темата: 313
10.06.2019
10.06.2019
07.06.2019
29.05.2019
28.05.2019
11.05.2019
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: