ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
За кой ли път! "Златният" жокер Стивън Петков влезе, вкара и донесе победа за Ботев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 06.04.2018Коментари (72)19299
Ботев победи Левски с 1:0 в мач с 3 греди и един червен картон от 28-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Златният" жокер на "канарите" Стивън Петков (79) отново вкара гол и донесе победата за своя тим, влизайки като резерва. Освен това домакините играха близо 50 минути с човек по-малко заради изгонването на Димитър Пиргов.

Така Ботев има вече актив от 45 точки, но запази 5-ото си място в класирането, на 3 от Берое и на 5 точки от Левски.

Още в 7-ата минута Тодор Неделев изреде отлично Жоао Пауло по дясното крило. Бразилецът надбяга Иван Горанов и от малък ъгъл отправи мощен шут в гредата.

20 минути по-късно греда удариха и сините. След центриране на Цветкович отдясно, Габриел Обертан стреля от въздуха, топката тупна коварно, след което се отби от напречната греда.

В 41-ата минута "канарите" останаха с човек по-малко. Димитър Пиргов задържа с ръце откъсващия се Габриел Обертан и получи директен червен картон.

Секунди преди почивката късметът отново избяга от жълто-черните, които удариха втора греда. този път Тодор Неделев опита нещо средно между центриране и удар, при който топката разтресе страничния стълб.

През второто полувреме Ботев натисна съперника си и отправи няколко опасни удара. В 67-ата минута след самоотвержена игра Жоао Пауло се пребори за една много трудна топка и успя да стреля, като вратарят Митрев изби със сетни сили.

Четвърт час преди края Серджиу Буш направи невероятен пропуск за Левски. Паулиньо проби отдясно и центрира към малкото наказателно поле на домакините. Там румънецът засече с крак, но от 2 метра пред опразнената мрежа шутира в аут. 

Така се стигна до 79-ата минута, когато Ботев откри резултата. Тодор Неделев центрира с левия крак към малкия пеналт, където Стивън петков се измъкна от опеката на Давид Яблонски и засече с глава в мрежата за 1:0. Това бе гол №9 за Стивън Петков през настоящия сезон, като всичките си попадения той отбеляза, влизайки като резерва.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип ФилиповРадослав ТерзиевДимитър ПирговЛазар МаринСеркан Юсеин (76- Стивън Петков), Лъчезар Балтанов,  Дуде Ндонгала (46- Пламен Димов), Тодор НеделевДиого Кампос (58- Фелипе Бризола), Жоао Пауло.

Още по темата: общо новини по темата: 64
04.05.2018
04.05.2018
04.05.2018
03.05.2018
03.05.2018
02.05.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (8)
0
 
 
Вече 40 години следя мачовете между двата отбора и с изключение на един период(времето на МитЮ Селския) тия си ги биехме като "Добър ден, здрасти!" Така стана и днес! Само дайте да не викаме пак срещу Белия
0
 
 
В Диого има много хляб, но още не е адаптиран към нашата игра. Каквото и да се каже за Жоао, малко ще е. Може би най-добрият чист нападател в България - бие еднакво добре и с двата крака, от всяка позиция, напорист и бърз, чете добре нашата игра. Изобщо не трябваше да се продава.
+6
 
 
Чудесна победа!Браво и на Киров,че в края на мача с човек ло- малко,имаше смелостта да извади дефанзивен играч,за да вкара Стивън,и да търси победата!Изгонването на Пиргов беше правилно,но къде бяха тези,които трябваше да искат топката?Пиргов беше перфектен и доказа,че има качества!
+12
 
 
Направи ли Ви впечатление как съдиите нагло подпираха говедата!Защо беше този червен картон,при положение,че Пиргов не беше последен?А несвирената триметрова засада на Обертан!Стига вече ритуално клане!Иначе прави впечатление,че Диого въобще не е от класата на Виана.....лоша замяна!Стивън Петков определено е най-добрия ни чист нападател и не му се дават необходимите играви минути!
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
на 06.04.2018 г.
+9
 
 
Ние дербито си го взехме. Буферите не ги дразнете че не е коректно,те тяхното го загубиха с 3:0
+10
 
 
Голям Ботев, голям Киров и дано не са верни слуховете, че Лудогорец го искат от лятото за заместник на Херо.С 10 души стояхме напълно равностойно на отбор в който се изливат милиони за заплати на футболисти и треньори.ПРАЗНУВАМЕ ПОБЕДАТА СЕГА. А този Диого ли е къв е дето щял да става заместник на Виана, чеп за зеле не става.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 06.04.2018 г.
0
 
 
Малцинството, някакви забележки да имате? Браво момчета за победата. Да изпраскаш говедцата си е кеф, отвсякъде! Сега - да отворим биричка, в този чудесен ден!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: