ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Слаб Ботев рухна срещу ЦСКА, Димов пак си вкара автогол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:50 / 31.03.2018Коментари (64)10763
Ботев (Пд) изигра един от най-слабите си двубои този сезон и загуби от ЦСКА-София с 1:4 в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Срещата бе първа за "канарчетата" от първата шестица и се игра на стадион "Българска армия" в столицата. Пламен Димов (41) си отбеляза автогол, а Раул Лое (45+1), Тиаго (53) и Бланко (90+2) също се разписаха за "армейците". "Златната" резерва Стивън Петков (83) отново бе точен за пловдивчани.

Така Ботев остана с актив от 42 точки на 5-ото място във временното класиране.

ЦСКА упражни натиск от самото начало на двубоя, но първото чисто голово положение бе чак в 26-ата минута. Топката бе центрирана в пеналта на Ботев, където Бланко отправи коварен удар с десния крак, но вратарят Иван Чворович успя с една ръка да избие в корнер.

Десет минути след това Тодор Неделев пое една топка фронтално срещу противниковата врата и пробва бомбен шут с левия крак от около 35 метра, но за късмет на Черниаускас топката профуча на сантиметри от гредата в аут.

Така се стигна до 41-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Тиаго центрира от фаул в наказателното поле, където Пламен Димов засече с глава в собствената си мрежа за 1:0. Това е втори автогол за Пламен Димов след попадението му в края на мача срещу Левски на Герена.

В добавеното време на първата част домакините удвоиха преднината си отново след статично положение. Отново Тиаго центрира от фаул близо до аутлинията, Тодор Неделев не успя да изчисти с глава и топката отиде при Раул Лое, който от един метър я засече с глава за 2:0.

В 53-ата минута преднината на ЦСКА-София стана класическа след изключително куриозна грешка в отбраната на Ботев. Вратарят Иван Чворович хвърли топката към Радослав Терзиев, а той побърза да я ритне към Серкан Юсеин. Халфът обаче не успя да я спре добре и я изрита в тялото на Тиаго, а след това топката изненада излезлият напред Чворович и влезе в мрежата му за 3:0.

Ботев стигна до по-читава атака чак в 68-ата минута. Тодор Неделев изведе  Стивън Петков близо до вратата, като нападателят можеше да потърси нов пас, но предпочити да шутира силно над вратата на ЦСКА.

В 83-ата минута Ботев намали резултата след безумна грешка на Николай Дюлгеров. В опита си да върне към вратаря, той буквално изведе Стивън Петков и нападателят с лекота шутира покрай Черниаускас за 3:1.

В добавеното време Хеан Бланко вкара за крайното 4:1 след извеждащ пас на Джеси.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Йордан Минев (46- Лазар Марин), Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Диого Кампос, Густаво Афонсо (46- Дуде Ндонгала), Жоао Пауло (64- Стивън Петков).

Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Берое показаха как се правят нещата и се бият говедата насред Подуене.....да,но те имат Треньор ,а ние бял плазмодий,за жалост на верните му гъзолизци тук!
+1
 
 
Много слабо!Треньорски грешки и страхливи футболисти!
+2
 
 
Стикс, Георги Локо, коленете и лактите, ултрас1926, буфер за скрап и т.н., нали Ботев беше сателит на Лудогорец? Защо тогава не се напъваха срещу ЦСКА?
+7
 
 
Правилото, че всеки играе толкова, колкото му разреши противника, важеше в пълна сила за снощния мач. Ние загубихме борбата в центъра и не можехме да изнесем топката. Това обаче не е в резултат на респект, а обратното, респектът е в резултат на моженето! Когато противникът е по-силен от теб и губиш единоборствата, се респектираш! ЦСКА тотално овладя центъра, голът беше въпрос на време. Димов направи каквото можа, беше леко натиснат и се опита да отклони топката. На мача с Левски ще се види какви са ни възможностите в центъра, дали пак ще бъдем надиграни и пак ше губим единоборствата. Левски и ЦСКА тръгнаха по пътя на Лудогорец, взеха класни чужденци и ние вече не сме по тяхната мярка. Звучи ни хубаво, че парите не играят, футболистите играят, че отбор, направен с много пари не винаги е по-добър от отбор, направен с малко пари. И това се случва, но това е изключението от правилото!
+7
 
 
Стикси, чужд гроб си взел да копаеш. Това не завършва добре за копача.
0
 
 
Стикс,каква форма на живот си и с какво се храниш,Невестулко.Постоянно си в темните за ботевата чета.Ако защитата ни се стикова,ще се борим за медали.Средната линия и нападението е добре.Заслужено загубихме и трябва да си вземем поука.
0
 
 
Без да се заяждам тоя Димов нали беше страшен трасфер,той за 3 мача вкара 2 гола във вратата на Ботевъ!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Обичайните шизофреници коментират.... Утре Дунав като ги опъне, пак ще са щастливи, тъй като омразата към Ботев е по-силна от любовта към тяхния си отбор.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: