ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Анте Аралица обеща нещо много важно за Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 25.03.2018Коментари (5)7507
© Plovdiv24.bg
Анте Аралица е едно от най-новите попълнения в Локомотив (Пловдив). Хърватинът пристигна в България през зимния трансферен прозорец. 21-годишният футболист има до този момент един гол за черно-белите, отбелязан при загубата с 1:3 от Септември. Нападателят даде обширно интервю пред Топспорт, което сподели очакванията си за предстоящата плейофна фаза в Първа лига, впечатленията си от българския футбол и изрази мнението си за "най-горещата" тема това лято - Световното първенство в Русия.

Здравей, Аралица. Вече три месеца си в България. Как се чувстваш тук и харесва ли ти Пловдив? Предполагам, че някой от съотборниците ти вече ти е разказал поне малка част от историята на града...

- Чувствам се страхотно в град Пловдив, както и в България. Много ми харесва тук. Да, разбира се, че съм наясно с историята - знам, че е най-старият в Европа.

Разкажи малко повече за кариерата си досега...

- Започнах да се занимавам с футбол в Загреб, а първият ми професионален договор подписах с НК Локомотива. Състезавал съм се още за Лучко, Сесвет и Рудеш.

Защо избра Локомотив (Пд)? Все пак печелиш промоция за елита с Рудеш, но след това решаваш да си тръгнеш от клуба...

- От Локомотив бяха много настоятелни за моя подпис. Чух много добри неща за клуба и реших да потърся развитие на моята кариера именно при "черно-белите".

Преди да пристигнеш в България, знаеше ли нещо за нашия футбол?

- Бях чувал само за няколко отбора, в това число и за Локомотив. Консултирах се и с познати футболисти, минали през България. Всички те ми казаха добри неща за вашия футбол и за Първа лига.

В интервюто, което даде за клубния сайт, каза, че си много впечатлен от феновете на Локо, тъй като си се поинтересувал от тях преди да дойдеш тук. Какво е мнението ти сега, след като вече имаш възможността да играеш пред тях?

- Преди да дойда бях чувал наистина много добри неща и те се оказаха верни! С всеки изминал мач съм все по-впечатлен от нашите фенове и тяхната подкрепа - те определено са незаменимия 12-ти играч на Локомотив!

Взе участие и в най-важното дерби за Пловдив - това между Локомотив и Ботев. Какви са впечатленията ти от двубоя отвътре? 

- Атмосферата на дербито, създадена от феновете, беше невероятна! Радвам се, че имах възможност да взема участие в такъв двубой и се надявам, че ще играя и в следващите дербита на Пловдив!

Вече отбеляза дебютния си гол с фланелката на "смърфовете" по време на мача със Септември, но срещата определено не беше лесна за твоя отбор. Почувства ли се по-спокоен след това попадение, тъй като имахте доста пропуски пред вратата на съперника...

- Беше много труден мач наистина. Истина е, че имахме много възможности, но не успяхме да ги реализираме... Радвам се, че вкарах, но щях да бъда много по-щастлив ако бяхме победили Септември.

Сега вече е време за плейофите в Първа лига. Локомотив е в група Б заедно със Септември, Дунав и Етър. Какви са твоите очаквания?

- Мислим мач за мач. Във всеки двубой ще даваме най-доброто от себе си! Отборът играе все по-добре, колективът ни е много силен и атмосферата в съблекалнята е страхотна преди плейофната фаза.

Предстоят ви шест важни мача. Колко гола обещаваш на феновете да отбележиш в тях?

- Обещавам, че ще давам всичко от себе си, за да може Локомотив да побеждава. Това е най-важното нещо!

Това, че с Бруно Акрапович сте от един и същ регион помага ли ти да се приспособиш по-лесно към начина на живот тук, както и към този на игра? А и някои от съотборниците ти също са хървати...

- Старши треньорът помага на всеки един от нас. В отбора също си помагаме един на друг, така че лесно се приспособявам.

Лесно ли се разбираш със съотборниците ти и има ли някой, с който имаш по-добра връзка на терена?

- Разбирам се добре с всички. Когато пристигнах в Пловдив, всички ме приеха много топло и радушно. На терена сме едно цяло, няма място за индивидуалности. Всички се стремим към победата във всеки мач на отбора.

Договорът ти с Локо е за период от три години. Мислиш ли вече какво ги готви бъдещето?

- Аз съм играч на Локомотив и съм изцяло фокусиран върху тренировъчния процес и шампионатните двубои. 

И като за финал - много скоро започва Световното първенство в Русия, в което Хърватия ще вземе участие. Докъде мислиш, че ще достигнат силите на националния отбор на страната ти?

- Надявам се Хърватия да стигне възможно най-далеч в надпреварата. Националният отбор го заслужава.

Благодаря ти за отделеното време и ти желая много успехи с Локомотив!

- Благодаря Ви и аз!
Още по темата: общо новини по темата: 174
18.05.2018
18.05.2018
16.05.2018
12.05.2018
10.05.2018
10.05.2018
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 26.03.2018 г.
0
 
 
Усещам че ще ши-а жалти дупки . Тази година им се размина на Лаута , но следващата година - едва ли . Отбор без стадион е като дете без майка !
-1
 
 
"От Локомотив бяха много настоятелни за моя подпис. Чух много добри неща за клуба и реших да потърся развитие на моята кариера именно при "черно-белите". Избрал си отбора на пловдивското гето, защото помакът Акрабович ти е югославски роднина, пък и нищо не си чул за отбора на "Ботев"; но едва ли "Ботев" щеше да те поиска...
0
 
 
Наистина класен футболист,вярваме ще има тепърва поводи за радост с Локомотив.С много труд успехите ще дойдат! Само Локо!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Чико: Преди финала на 15 май фенове на Ботев ми показваха по 4-5 пръста, но тогава затворихме устите на половин Пловдив
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: