ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (28)
Академик Бултекс 99 с урок по родолюбие в СУ "Никола Вапцаров"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 02.03.2018Коментари (1)5237
Баскетболистите на пловдивския Академик Бултекс 99 показаха, че уменията им се простират далеч извън спорта. Те демонстрираха завидни знания на открития урок по история и родолюбие с децата в СУ "Никола Вапцаров".

Поводът за събитието, организиран съвместно от ръководствата на клуба и на училището, бе предстоящият национален празник 3 март. Учениците напълниха кинозалата в учебното заведение, а открития урок се превърна в неповторима емоция за тях.

Присъстваха също и състезателки от женския волейболен тим на Марица, водени от капитанката Радосвета Тенева, както и кметът на район Северен Ральо Ралев. В залата бяха и треньорите на мъжкия отбор Асен Николов и Йордан Янков, които явно бяха подготвили отлично възпитаниците си за изпитанието.

По трима състезатели от Академик Бултекс 99 заформиха два отбора - "Свобода" и "Независимост". В първия бяха капитанът Станислав Ваклинов, Мартин Дурчев и Васил Бачев, а във втория - Васил Михайлов, Паулин Жардим и Митко Димитров. Те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с Освобождението на България, исторически личности и паметни моменти от историята на страната ни. Децата в залата пък си избраха любимци и оформиха гръмогласни агитки, които подкрепяха и двата отбора.

В изключително оспорваната битка на знанията победата спечели отбор "Независимост", а в края всички изпяха химна на България. Не забравяйте, че тези момчета са от един обор, а "Свобода" и "Независимост" вървят заедно, обърна се към учениците директорката на училището Елена Александрова.

Хора от залата пък се чудеха дали състезателите учат история между тренировките. След края децата от училището се изредиха за автографи и снимки с баскетболистите на пловдивския тим. Ръководството на тима пък раздаде на учениците безплатни билети за мача срещу Башкими от Балканската лига във вторник от 18 часа в Колодрума.

Идеята ни беше да покажем на децата, че спортът е част от културата, каза спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова. Избрахме СУ "Никола Вапцаров", защото директорката Елена Александрова е отворена към подобни мероприятия. Децата видяха, че състезателите не се интересуват само от спорт, вълнуват ги и други неща, допълни Тина Димитрова.

Още по темата: общо новини по темата: 368
21.06.2019
03.06.2019
09.05.2019
03.05.2019
02.05.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.03.2018 г.
0
 
 
обесняват ли на децата КЪДЕ е ходил та е паднал КРАСНОРЕЧИВИЯ ТЪПУНГЕР
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: