ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Пак не се получи! Марица не успя и в Сърбия!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 21.02.2018Коментари (2)3536
©
Марица (Пловдив) отново не успя да запише първата българска победа в груповата фаза на женската Шампионска лига. Жълто-сините отстъпиха като гости пред младия отбор на сръбския Визура (Рума) с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) гейма в среща от петия кръг в Група С.

Двубоят продължи 83 минути пред около 1000 зрители. Сред тях имаше и немалко привърженици на пловдивчанки, пристигнали специално от България да ги подкрепят в този двубой.

Между двете технически прекъсвания на първия гейм Визура успя да натрупа четири точки аванс, който Марица съумя да заличи при 15:15. Така епилогът на тази част стана доста оспорван, но българският тим така и не успя да излезе напред, загубвайки гейма с минимална разлика - 23:25.

Амплитудите във втората част бяха още по-големи. Капитанката Радосвета Тенева се включи много добре, но като цяло нападението на Марица не бе на висота. Жълто-сините поведоха с две точки на първото техническо прекъсване, но след това допуснаха изоставане с цели шест - 11:17. От линията за изпълнение на начален удар Нася Димитрова помогна с няколко отлични сервиса и намали разликата на само една точка - 17:18, но в края на гейма Визура отговори със силна серия и го спечели с убедителното 25:19.

В третия гейм на терена имаше само един отбор. За съжаление това бяха домакините. Те не оставиха на маричанки никакви шансове за връщане в мача и ги разгромиха с 25:14.

Топреализатор на мача стана Сара Лозо с 14 точки за победителките, подкрепена с по 12 от Катарина Лазова и ветеранката Сладжана Ерич. Ерич получи почести след срещата, която бе последна домакинска за нея с фланелката на Визура преди трансфера и в италиански клуб.

Никоя от волейболистките на Марица не успя да постигне двуцифрен точков актив. Радосвета Тенева и Десислава Николова бяха най-резултатни с по 9 точки.

Марица твърдо се закотви на последното четвърто място в групата, без повече шансове да се изтласка от дъното. Вече с две победи в актива си, Визура запазва своите минимални шансове да се класира за четвъртфиналите.

Водач е руският Динамо (Казан) без загубен гейм в четири мача. Следва Хемик с три победи от четири срещи. В последния си мач Марица гостува на Динамо в зала Санкт-Петербург на 27 февруари от 18:00 часа.

Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз ще поздравя нашите момичета, че стигнаха до Шампионската лига! Вярвам, че нататък, в следващото състезание на лигата, ще имаме и победи. Най-напред да продължат спарингите с туркините, които са от най-силното клубно първенство в света. Започнат ли да побеждават туркините, и в шампионската лига ще сме силни.
-2
 
 
Слабички са, и то доста. Не им е мястото там! Така се получава когато си на неподходящо място ! И няма кво да го удряме на гол патриотизъм, че момичета ни са убави8вено е/,че това, че онова.Просто-у нас първенството е гола вода, доказателство за това са софийските отбори. Дано поне тренера от Сърбия да си е купил дюлева ракия, та да почерпи. А момичетата дано да са си купили и те прашки, чоропогащници и т.н.-това ще им остане поне за спомен.Айде,успех на отбора в мега силното ни първенство, да ги мачкат тук! Че явно-навън не става!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: