ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (28)
Щанги и разходка за маричанки в Сърбия преди големия двубой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 19.02.2018Коментари (0)3528
© ВК Марица
Марица (Пловдив) ще направи петия си опит да постигне първата в историята българската победа в груповата фаза на женската волейболна Шампионска лига. Жълто-сините гостуват на Визура (Рума) утре, 20 февруари, от 21:30 б.в. и ще търсят реванш за неприятната загуба от същия този тим у дома в зала Колодрума миналия месец.

Пловдивчанки пристигнаха в Рума във вчерашния неделен следобед, но още не са имали възможността да изпробват терена в Спортски центар Рума, където ще се проведе двубоят между шампионките на Сърбия и шампионките на България. Момичетата на треньора Иван Петков ще направят първата си официална тренировка в залата тази вечер от 21:00 б.в. Ще имат възможност и за още едно занимание утре от 13:00 б.в.

След настаняването си в хотел Парк в непосредствена близост до залата и до центъра на 30-хилядното градче в автономната област Войводина маричанки направиха силова тренировка във фитнеса, а днес, след като поразучиха съперника на видео, си направиха и голяма разходка из Рума.

За мача с Визура наставникът Иван Петков ще разчита на същите 14 волейболистки, с които посрещна полския шампион Хемик (Полице) в последния двубой на Марица от Шампионската лига. Единствената разлика в състава от предишната среща с Визура, загубена с 1:3 гейма в Пловдив, е новото попълнение Александ

© ВК Марица
ра Миланова, която зае мястото на Таня Петкова.

Преди това Марица и Визура са се срещали два пъти. През октомври 2014 година сръбският тим постигна успех с 3:0 гейма в мача им от турнира Дженгиз Гьолю в Бурса. Година по-късно, Визура посрещна Марица в Белград за приятелска среща, която спечели с 2:1 гейма. Така Жълто-сините все още не познават вкуса на успеха срещу този съперник, но са амбицирани това да се промени още утре.

След гостуването си в Града под тепетата Визура не е загубила нито един мач в Суперлигата на Сърбия. Подобно на Марица, Акулите от Рума вече си осигуриха първото място от редовния сезон във вътрешното си първенство. Те имат 16 победи от 17 мача и са недостижими на върха в класирането.

В Шампионската лига обаче Визура инкасира две загуби с по 0:3 от руския Динамо Казан (Казан) и, освен в мача си срещу Марица, няма нито един спечелен гейм в Група С дотук. Но за разлика от българския си съперник, сръбкините все още имат теоретични шансове за продължаване в следващата фаза на състезанието и се очаква да се хвърлят с всички сили към успеха.

Първи съдия на мача ще бъде унгарката Моника Уйхази, а втори - азербайджанецът Елдар Алийев, който свири на Марица от реферския стол и на мача с Хемик в Полша. Делегат на ЦЕВ е Агостино Пантани от Италия.
Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: