ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Марица излиза пред 3000 поляци в Шампионската лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 24.01.2018Коментари (0)3295
©
Марица (Пловдив) направи първата си тренировка в зала Видовисково-Спортова в полския град Кошалин, където тази вечер излиза срещу Хемик (Полице) за първото си гостуване в Група С от волейболната Шампионска лига.

Българските шампионки, в състав от 14 състезателки, пристигнаха в Кошалин и се настаниха в хотел Верде късно снощи след полети от София до Гданск с прехвърляне във Варшава и още около три часа с автобус до крайната си дестинация. Момичетата на Иван Петков първо проведоха занимание с физически упражнения в хотела и разучаваха съперника на видео.

Пълноценната им официална тренировка бе на терена, на който ще се проведе днешния двубой. Мачът в зала Видовисково-Спортова е с начален час 19:00, като жълто-сините се надяват в него да постигнат и първата си победа в групата, въпреки че поне на теория отборът на Хемик е фаворит в мача.

Полските шампионки вече имат един успех като гости на сръбския Визура (Рума) с 3:0, след което отстъпиха пред руския Динамо Казань (Казан) с 0:3 в Кошалин.

През предните четири сезона Хемик е почти абсолютен доминант в женския волейбол на Полша. Тимът от Полице е неизменен шампион от 2014 година насам. През същия период три пъти е печелил националната купа и два пъти - Суперкупата на Полша.

За четвърти пореден сезон Хемик играе в груповата фаза на Шампионската лига, като при първите си две участия успява да премине напред в надпреварата сред тринадесетте най-добри континента. През 2015 година дори завършва на четвърто място, след като посреща финалната четворка като домакин в Шчечин. С 13 победи и 36 точки от 14 изиграни мача, в момента Хемик се намира на второ място в полската лига, изоставайки на една точка от лидера ЛКС Комерскон (Лодз).

Макар и само с 12 състезателки с картотека за Шампионската лига, в селекцията на Хемик попадат няколко изключително силни волейболистки от световна класа. Освен двете полски националки, взели участие в последното Европейско първенство през есента на 2017 година - Малвина Смажек и Александра Кжос, в състава на Хемик блестят имената на три европейски шампионки от Евроволей 2017 с отбора на Сърбия - Стефана Велькович, Сладжана Миркович и Бянка Буша, както и на българската националка Страшимира Симеонова.

В състава на треньора Якуб Глушак има още една чужденка - американката Александра Холстън, доскорошна съотборничка на Шайна Джоусеф в отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил, САЩ).

За своите фенове полският клуб пуска безплатни автобуси от Полице до Шчечин. Двата града се намират на около 180 километра един от друг. Домакините се похвалиха, че при цени на билетите от 7 до 17 лева всички билети за мача днес вече са се разпродали окончателно, което означава, че около 3000 фена ще изпълнят трибуните за двубоя.

Освен по българския канал Diema Sport 2 HD и интернет телевизията LAOLA1.tv, срещата Хемик - Марица ще се излъчва пряко и по полската Polsat Sport.

Първи съдия на мача ще бъде азерът Гайдар Алийев, а втори - германката Забине Вите. Делегат на ЦЕВ е белгиецът Йохан Каленс.

Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: