ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Извънредно: Общината разваля концесията за стадион "Христо Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 22.01.2018Коментари (28)30969
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ще развали концесията за стадион "Христо Ботев". Това обяви днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"След това нямаме никакъв проблем с футболния клуб да седнем и да говорим за нова концесия. Но така или иначе ние сме притиснати от закона. Срокът за строеж изтича през март и затова трябва да процедираме за прекратяване на концесията", каза градоначалникът.

Иван Тотев уточни, че най-вероятно новата концесия ще е с нов обхват, тъй като ще бъдат прибавени още 7-8 дка.

Вижте в прикачения файл изказването на кмета по темата!



Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дори само прибавянето на нови 7 декара е нужна нова концесия.Задълженията на концесионера не са спазени в срок и затова се налагат лихви.Новият ще знае всички задължения и ще е наясно с какво се захваща.Капацитета ще се запази,защото това е по проект.Първоначално ще отпаднат/предполагам/покрива,екстри по централната трибуна и други скъпо струващи добавки.Ако трибуните се правят поетапно стадиона може да функционира и да приема мероприятия още следващата година.Въпрос на финанси.Каменица 2 е привлекателно място за инвестиране,на 15 минути пеша от центъра.Наблизо има хотели,така че концертите могат да се провеждат на стадион лятно време.Колежа е нашият дом.На базата е неудобно както за нас,така и за гостите.
-4
 
 
Има ли поне един човек , който да вярва , че нещо ще се промени в близките 10 години ! Аз не !
+1
 
 
Ако и да са разваля концесията...проекта си ОСТАВА,защото по него е извършено не малко инженерно-строителни дейности.Тъй,че каквато и да е концесията ,като срок-такси и прочие...проекта си остава същия за самия стадион и би следвало да се изпълни така,както е дадено разрешителното за строеж.А колкото до схемата....Преди години Колоездачното дружество реши да прави на частни начала Колодрума.Проекта им ФАЛИРА,но строежа на залата беше до покрит покрив.После общината ОТКУПИ часта ,като вложени разходи на инвеститора и довърши обекта сама.Самата община няма вина нито за Проекта(архитектиктурата и функционалноста на залата),нито за това ,че е излезнала накрая толкова пари,колкото е платено за да се завърши.Всички дето плюят общината,не съобразяват,че ако тогава не се беше поел ангажимента от страна на община Пловдив до момента съоръжението щеше да е вода и жаби.Сега поне има завършена зала!Варианта със стадиона е същия,само че тук може би ще има друго лице освен КТБ.Този който ще иска нова концесия или дострояване(евентуално общината) ще трябва да се съобрази с проекта по който е строено до момента.Ако има изменение,то ще трябва да залегне в нов проект с промените.А колко ще излезе накрая в завършен вид,вече зависи от много неща,които може и да не са отразени в първоначалния проект.....Тъй,че не спекулирайте с пари щото някой път сметките излизат по високи(много често)!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 22.01.2018 г.
+9
 
 
Нагласят се нещата.. Покупката на Общинска банка не е случайна. Първо - Община София претупа "намерението за продажба" преди Коледните празници и то мина много бързо - без дебати. Все пак банката е печеливша и с необременени активи. Второ - купувач на банката е офшорна фирма, зад която стои Георги Самуилов - тясно свързан с клуба ни. И трето - БНБ одобри покупката на банката от страна на една типична нефинансова институция, каквато е офшорката, което говори за извършена проверка на реалните финансови активи на купувача, за да може да продължи да работи банката. "Банката на Самуилов", както сигурно ще бъде наричана нататък, ще е кредитодател или поне гарант пред други институции в намерението за завършване на строежа. Тоя път - "лабаво нема".-:)
+2
 
 
Разваля се концесията, защото залегналите параметри в нея, за да се изпълнят трябва някоя нова КТБ да стои зад теб. Колко стадиона за 40 милиона са построени в България правите ли си сметка? В София не могат да намерят пари за нов национален стадион. Разбира се, че ще бъдат намалени параметрите и капацитета, няма да има нищо общо със стадиона красавец, с магазини,ресторанти и козирка над всички сектори, който очаквахме. Ще се вдигат трибуна по трибуна с възможно най-малко средства и качество, нито ще са покрити,нито нищо, но все пак ще е стадион. Мен ако питате, по-добре стария "Христо Ботев", отколкото тази мъка в Коматево, така,че стига мрънкане.
-4
 
 
И аз не споделям ентусиазма на мнозина... Да това е крачка напред, съгласен съм, че с развалянето на концесията се "отпушва" проекта, но това не означава, че стадиона е готов... има някакви негласни намерения и толкова... Никой не е поел отговорност за завършването му... Да не говорим, че ми настръхна косата като кмета каза, че стадиона бил "голям" и трябвало да се редуцира... само да не направим и ние едно кабрио накрая (което ще е по-добре от Коматево де) ...
на 22.01.2018 г.
-2
 
 
Какви са тея линейки и каква е тая радост само немога да разбера? Подписа се концесия с намерение да се построи най-модерния стадион в България. Въпросния стадион трябваше да е построен преди години а сега концесията се разваля защото новия стадион е по-лош от стария а клуба не плаща и концесионните такси. В клуба се взима защитник,минават се прегледи и контроли след което се освобождава защото клубът неможе да му плаща заплатата. Преговаря се за друг защитник но неможе да бъде привлечен защото за него се търси космическата трансферна сума от 25 000 лева. Ще ми се ако може и аз да споделя повода ви да празнувате,но като се замисля май по ще ми отива и аз да си викна една линейка!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 22.01.2018 г.
+10
 
 
Пиуу, пиуу, пиуу, пиуу.. Линейки хвърчат, тел.112 е блокирал в района на Столипиновската маала.
+13
 
 
Нека циганските вопли започнат СЕГА!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: