ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Манчини: Не съм мошеник! Ако Локо отхвърли офертата ми, бих купил друг клуб от елита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 22.01.2018Коментари (0)6781
© Plovdiv24.bg
Италианският бизнесмен Бенедето Манчини се появи в българското футболно пространство в края на миналата година, когато отиде в офисите на Локомотив (Пловдив) и остави оферта за закупуване на клуба. След това той даде и пресконференция.

Дни по-късно Блиц се свърза с Манчини, който бе кратък и лаконичен пред медията. В началото на 2018 година обаче италианецът сам се свърза с Блиц и пожела да говори за ситуацията с офертата. 

Разговорът започна с това, че собственикът на Локомотив Христо Крушарски все още не е потърсил никакъв контакт с него.

"Нямам никакъв отговор и не знам кога ще имам. Аз съм оставил конкректна оферта, а вътре съм предоставил плановете си за развитие на клуба и школата. Обяснил съм какъв опит имам. Отидох до офисите, там имаше секретарка, която прие офертата ми.

Моята идея е да бъде създадена академия. Тя ще бъде ръководена от италиански треньори и методисти, а играчите ще са български. Искам да развивам млади футболисти от цяла България. Същият план имам за клубове от Португалия, Словения и други страни. Дори съм отправил оферта да закупя един клуб от Москва. Искам да изградя голяма мрежа от академии в цяла Европа.

Имам готов бюджет за година за първия отбор - около 1,8 милиона евро. В Латина бях приготвил 8 милиона за един сезон, но тук е България", сподели плановете си италианецът.

А ако офертата не бъде приета?

"Тогава се насочвам към друг клуб в България. Харесвам Пловдив, харесвам това, че Локомотив има много фенове, че има богата история. Но няма какво да направя, ако не ми приемат офертата. Ако някой иска да продава клуб в България, нека се свърже с мен. Ако Локо откаже, бих купил друг клуб от елита", отвръща Манчини.

Питаме го за Латина и за това, че е опитал да купи клуба за 10 евро, а след това е оставил депозит 72 000 евро и повече не се е появил.

"Ситуацията е малко различна, от това, което се пише в медиите. Вие четете в Гугъл и ме обявявате за мошеник, а аз не съм такъв. Когато исках да купя Латина, ми казаха, че клубът има около 3 милиона дългове, но се оказаха 12 милиона. Бях единственият в търга за клуба и наистина оставих депозит от 72 000. Но клубът изпадна в Серия "С". После се появиха информациите за 10 евро оферта. Но истината беше, че аз вече бях погасил 6 милиона дългове на Латина и щях да придобия отбора без пари. Офертата от 10 евро беше символична, просто защото за сделка трябва да има цена. Реално купувах Латина за 6 000 010 евро", обясни италианецът.

Не ни става много ясно цялата схема около Латина, но Манчини твърди, че е чист и е искал да закупи клуба и да го закара до елита.

За да купиш и издържаш няколко клуба от цяла Европа, обаче си трябва солиден бюджет.

"Колкото е нужно, имам ги. Искам да го направя и ще го направя. Няма да правя оферти, ако нямам нужните пари. Аз имам няколко бизнеса", споделя италианецът.

Обясняваме му, че в България не гледаме с добро око на италианските бизнесмени във футбола, защото имаме горчив опит - Ботев (Враца), Ботев (Пловдив), Нефтохимик.

"Вижте, Италия е около 60 милиона души. Не сме еднакви всички. Не знам какви хора са идвали да инвестират във вашия футбол и не ги познавам. Аз мога да говоря за себе си и за своите намерения, а не за други хора и какво те са правили в миналото", обяснява разпалено Манчини.

С въодушевление показва визитки на бивши италиански футболисти, които сега са треньори и ще дойдат да работят в Локомотив (Пловдив).

"Искам българските футболисти да се учат от италианци и да се развиват. Имате много таланти тук, но трябва да се работи с тях".

За финал споделя отличните си впечатления от треньора на Левски Делио Роси.

"В Италия го ценим изключително и много го уважаваме. Доказан специалист е. Доста е умен и прекрасно разбира играта. Левски определено печели с неговото присъствие. Виждате ли, че не всички италианци са лоши? Вярвам, че за Роси имате добро мнение", завърши Манчини.

Източник: Юри Славчев, Блиц
Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: