ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият стадион Локомотив с поне 30 000 седалки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 09.02.2009Коментари (0)6218
© Plovdiv24.bg
Кметът Славчо Атанасов подписа предложението си за концесия на стадион Локомотив
Комплекс Локомотив е на път да бъде отдаден на концесия. Предложение за това бе подписано пред медиите днес от Славчо Атанасов в Заседателната зала на Община Пловдив. Ако то бъде одобрено на следващата сесия на Общинския съвет в четвъртък се очаква обявяване на конкурс за кандидатите да вземат спортния комплекс на концесия. Минимум 9 млн. лева трябва да бъде инвестицията в целия комплекс, който включва освен стадиона, също спортна зала, тенис кортове и други спортни съоръжения. Една от основните точки в предложението е теренът да продължи да действа като спортен обект, така че няма възможност там да бъде построен мол или някакъв търговски обект.

Концесионерът е длъжен и да предостави безвъзмездно използване на обекти на клубовете, които в момента упражняват спортна дейност в комплекса. Това са ПФК "Локомотив" Пловдив, както и спортните клубове по бокс, борба, волейбол, лека атлетика "Локомотив" и клуба тенис на корт "Локо-98". Конкретно футболният стадион трябва да бъде построен в съответствие с разпоредбите на ФИФА и УЕФА.

Деветте милиона лева задължителна инвестиция трябва да бъдат изразходвани за 24 месеца от получаването на разрешително за строеж. Сред задължителните инвестиции са изграждане на дренажна система, поставяне на нова тревна

Отдават на концесия стадион "Локомотив"
покривка на игралното поле с минимални размери 110/70 метра. Освен това трябва да бъдат монтирани и 30 000 пожароустойчиви седалки, като поне 22 500 от тях да бъдат под козирка. Концесионерът трябва да постави и електронно табло, както и осветление, отговарящо на стандартите за мачове през нощта. Извън настоящия стадион трябва да бъдат направени и поне две тренировъчни игрища с дренажна система и нова тревна настилка. В проекта трябва да бъде заложено и изграждане на паркинг, но минималните изисквания за брой на местата не са посочени.

Община Пловдив ще задължи концесионера да реконструира и останалите спортни обекти в комплекс "Локомотив". Хотелът трябва да бъде завършен, за да може да се ползва. Волейболната зала трябва да получи нова хидроизолация на покрива, основен ремонт на съблекалните и събаряне на столовата. Ремонт трябва да претърпи и закритата лекоатлетическа писта.

На подписването днес присъстваха Славчо Атанасов, зам. кметът по спортните въпроси Георги Шопов и зам. кметът по общинска собственост Петко Атанасов. Те увериха, че отдаването на концесия няма нищо общо с евентуалната продажба на Локомотив на Георги Гергов, като проектът може да бъде спечелен от всеки и не е задължително това да е ПФК "Локомотив" Пловдив или неговият собственик.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: