ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Чомаков: Готвя бенефис в Пловдив! Любо срещу Боби? Пълен майтап, майна!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 19.12.2017Коментари (0)8321
©
Красимир Чомаков даде ексклузивно интервю от Италия. Макар и на 40 години, легендарният бивш халф на Марица (Пловдив) и ЦСКА продължава да е на терена. Той съобщи интересна новина за предстоящ бенефис, а освен това коментира и горещите теми в българския футбол.

- Здравей, Чоме! Първо ни кажи как си и с какво се занимаваш в момента?
- Добре съм. И аз, и семейството ми. Живеем в Равена. Всичко е наред. От две години съм играещ треньор на Комакезе от град Комакио, който се намира на трийсетина километра от Равена. Тимът играе в шестото ниво на италианския футбол, но аз съм доволен и щастлив. Има спокойствие, разбирателство при нас, представяме се повече от стабилно, което ме радва.

- Преди време в италианската преса се появи информация за теб, която май остана незабелязана у нас. Ти си единственият чужденец, който е играл във всички италиански дивизии до Серия Б, включително.
- Така е. Щастлив съм от това постижение. Липсват ми само мачове за Серия А, но не искам да се връщам назад в онзи период, когато пропуснах по независещи от мен причини възможността да играя в елита с екипа на Лече. Освен двубои, имам и голове в различните нива на италианския футбол.

- Още ли "къртиш" противниковите мрежи с прословутата тупалка?
- (смее се). Сега повече наблягам на техниката, насочвам топката при преките свободни удари елегантно над стената, но пак я пращам там при паяците, нали знаеш...

- Дочува се нещо за теб. Една информация?
- Каква информация?

- Че готвиш бенефис?
- Да, така е. Подготвям мач между ЦСКА stars и Марица stars, който е планиран за 9 юни догодина на стадион "Марица" - моето родно място. Ще поканя много футболисти, с които съм играл заедно с червения и с жълто-синия екип. Има и някои изключения, предвиждам и доста изненади, но нека не изпадам в подробности. Има време, живот и здраве... Знаете, че Марица и ЦСКА са на сърцето ми. Винаги ще бъдат, докато дишам! Ще поканя феновете на двата отбора, както и тези на българския фенклуб на Ливърпул, тъй като съм голям привърженик на славния английски тим и до днес. Пловдив е моят град, мястото, където съм проходил и в живота, и във футбола. Затова ще се надявам колкото се може повече пловдивчани да бъдат на събитието.

- Като каза Ливърпул - титлата вече 27 години се изплъзва на "Анфилд"?
- Да, голямо чакане. Това са много години, но все някога ще я спечелят. Този сезон тимът играе добре, но ако трябва да съм откровен, не може да се сравнява с двата гранда от Манчестър. Особено Сити. Освен това, като изключим няколко човека, останалите не стават даже и конусите да носят в Ливърпул. Камо ли да играят. Те всъщност не играят, а просто разхождат фланелката, което си е грехота. Салах, Мане, Вайналдум и Коутиньо са класа. Фирмино я го има, я го няма, а другите - нямам думи...

- Следиш ли футбола в България?
- Следя го, разбира се. Три-четири отбора демонстрират хубав футбол, но като цяло сме далеч от истината.

- Италианецът Делио Роси е начело на Левски?
- Той е добър специалист, доказал се тук, в Италия. Не знам обаче защо отиде в България, а и, честно казано, изобщо не ме интересува.

- Защо не те интересува?
- Защото е треньор на Левски. Нали знаеш, че тия не ги долюбвам. Даже и днес.

- А ЦСКА? Твоят коментар за клуба от Борисовата градина?
- Само позитивни неща мога да говоря за "червените". Това е единственият клуб, който се бори срещу Лудогорец. Ето - биха ги в Разград, после ги отстраниха за Купата. Крайно време беше Гриша Ганчев да вземе властта в ЦСКА и да започне да възстановява отбора. Клубът имаше нужда точно от такъв собственик. Освен това тимът се радва на мощната подкрепа на публиката, която боготворя и горещо поздравявам!

- Националният ни тим как го виждаш от Италия?
- Така както го виждате от България (смее се). Жалко, че пропускаме поредно голямо първенство, но хубавото е, че има искрица надежда. Тя се видя в квалификациите. Дали обаче сме на пръв път, ще се види в битките за Евро 2020.

- Любослав Пенев ще се изправи срещу Борислав Михайлов на конгреса за президент на БФС?

- Пълен майтап, майна! Пълен! Все едно да се качиш на трабантче и да се опиташ да изпревариш мерцедес. Любо с тая таратайка накъде е тръгнал?! Той явно не знае поговорката, че от всяко дърво свирка не става. Не означава, че като си бил голям футболист, ставаш и за президент. Нали помним как приключи неговата президентска епопея в ЦСКА. Спечели изборите през 1999 година и тотално се провали.

- Ти простил ли си му за хилядите левове, които така и не ти даде след трансфера ти в Лече?
- Да му простя ли?! Как да му простя, като той не е излязъл един път да се защити и да обясни какво се случи с въпросната сума. Това си бяха мои пари, които Любо Пенев си прибра и се направи на ни чул, ни видял. Но нека да уточня нещо - предвиждам му провал на изборите не защото ми дължи сума, и то бая голяма сума. Просто човекът няма никакъв опит като ръководител. Грам!

- Страшна снимка са ти направили като Дядо Коледа?
- А, мерси, мерси. Искам да пожелая на вашите читатели весели празници и нека всичките им мечти се сбъднат през Новата година. Да са здрави и щастливи!

Източник: Румен Илиев, Блиц

Още по темата: общо новини по темата: 97
14.04.2019
09.04.2019
07.04.2019
14.09.2018
02.07.2018
09.06.2018
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: