ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Минев: Оставам в Ботев, докато ме искат! Мога да играя и след 40-годишна възраст!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 11.12.2017Коментари (8)4999
© Plovdiv24.bg
През лятото Йордан Минев се завърна в Ботев Пловдив. Той не бе съгласен с условията по предложения му нов договор от Лудогорец и така двете страни се разделиха след края на миналата кампания. Крайният защитник, който изкара 6 години в Разград, се вписа отлично в схемата на Николай Киров-Белия и е с основна заслуга за стабилното представяне на канарчетата този сезон. За целите, равносметките и родния футбол през 2017 година Минев отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Данчо, каква е оценката ти за есенния дял на Ботев Пловдив в Първа лига?

- С оглед мястото, на което сме, и точките, които изпуснахме, може да се каже, че сме недоволни. Преди победата над Етър в предишните три двубоя с Черно море (0:0), Берое (1:1) и Септември София (1:1) заслужавахме да спечелим. Късметът не ни покри, а и изпуснахме много положения. Така че можеше сега да сме на по-предно място в класирането. Но се надяваме, че напролет ще наваксаме. Целта ни е да влезем в първата шестица и после, колкото се може по-напред.

Преди победата над Етър записахте пет поредни равенства, което реално са 10 точки, и с тях щяхте да сте пред Левски в класирането. Заслужено ли щеше да е това?
- Грам нямаше да е незаслужено. Мога да кажа, че играем с класи над Левски. След ЦСКА и Лудогорец сме може би най-атрактивният отбор. Играем хубав футбол, с който се надявам, че радваме нашите верни фенове.

Във вторник приемате Литекс за Купата на България. Възможно ли е подценяване с оглед разликата в класите?
- И дума не може да става за подценяване. За нас този мач е на всяка цена. Нямаме право на грешка, браним трофея си. После има и полуфинал, в който може всичко да стане. Но сега сме длъжни на наш терен да отстраним Литекс, които са във втора дивизия. Няма да имаме никакви извинения, ако не успеем.

Как се чувстваш отново в Ботев Пловдив?
- Перфектно. Вижда се, че играем с настроение. Имаме страхотен колектив. Отборът е много добър. Всички момчета сме приятели и затова стана такъв силен тимът ни. Треньорите те уважават, ръководството. След като виждаш, че на дадено място те искат, ценят те, е нормално и ти да отговориш със същото и да показваш добри игри.

През годините в кариерата си ти работи с доста добри треньори. Какво е мнението ти за Николай Киров-Белия?
- Резултатите и работата говорят сами за него. Аз нямам какво да добавя. Има голямо бъдеще. На мен лично много ми харесва като треньор, като държание към футболистите. Пожелавам му от Ботев да излезе в чужбина и да му се види още повече работата. Всеки иска да се издига нагоре и, разбира се, да изкарва повече пари с труда си.

В Ботев Пловдив ли ще приключи кариерата ти?
- В България няма повече къде да ходя. В Ботев ще остана, докато хората ме искат. Договорът ми е до лятото, пък после ще видим.

Като гледаш нивото на футбола у нас, смяташ ли, че може да играеш и до 40 години?
- Даже и нагоре.

Любослав Пенев се кандидатира за президент на БФС, какво е мнението ти по темата и може ли да успее срещу Боби Михайлов?
- За треньора Любо Пенев лошо няма как да кажа. Перфектен треньор! За другите неща съм много далеч. Не искам да ги коментирам.

Предполагам, че следиш резултатите на Лудогорец, който успя да излезе от групата си за Лига Европа...
- Да, следя ги. Излязоха от групата си, но за мен това не е Лудогорец, който познавам. Да играят с много подавания, топката да върви бързо по земята. Треньорът си знае най-добре работата, но в момента играят с дълги топки, което на мен лично не ми харесва, а гледам, че и на повечето играчи, като им слушам интервютата след мачовете. За мен това може би е най-слабият Лудогорец, откакто съм се махнал. И като игра, и като всичко. Да, излязоха от много тежка група, но донякъде го сториха и с късмет. Ако беше през друга година, може би щяхме да сме първи в групата с разлика.

Може би пък на Димитър Димитров-Херо ще му трябва още време?
- За него това е нов отбор, нови футболисти, той се напасва към тях, те към него. Нормално е да му трябва малко повече време.

Сякаш този сезон битката за титлата обещава да е доста по-сериозна?
- Виждате, че този сезон всеки може да бие всеки. Постоянно стават изненади. ЦСКА са добър отбор. Лудогорец сами могат да се бият. Ако излизат максимално, на сто процента, и им се играе, няма кой да ги спре.

Има ли сили Ботев да се пребори за място в тройката?
- Има още толкова мачове, нищо не се знае. Ще е доста интересно. В първата шестица ще има много въртележки. Но ние нека първо влезем в нея, да си свършим работата пък къде ще завършим бремето ще покаже. Много важно е сега да отстраним Литекс за купата.

Още по темата: общо новини по темата: 174
18.05.2018
18.05.2018
16.05.2018
12.05.2018
10.05.2018
10.05.2018
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То и мъжете могат да е*ат до 60 . но не е качествино !
Сподели какво ново....
на 12.12.2017 г.
-1
 
 
Че ти за другаде ставаш ли ? Направи си и колхоз в Кумативу .
на 11.12.2017 г.
0
 
 
Тия Миневи са уникални кучета! Винаги съм знаел че ще играят до 40 ако не ги спре някоя травма.
на 11.12.2017 г.
-5
 
 
браво брат ми. ей тува е истински кънар. минев до живот в ботев ай ай канриеее
+2
 
 
Сър Стенли Матюз игра до 50-годишна възраст, като изигра 700 мача и вкара 70 гола в английското първенство с екипите на Стоук Сити и Блекпул, макар че беше полузащитник. А в националния отбор на Англия изигра за 23 години 54 мача и вкара 11 гола. Защо не и Данчо?
с .. . с. с.с .с с. с.с
-3
 
 
Иди прави "фамилията си "на околовръстното.
+2
 
 
До 60 с лекота в това смешно пьрвенство
+4
 
 
Нека да е здрав, да ни радва още много мачове! Оказа се универсален защитник. Без значение на кой пост е в защитата, винаги е на ниво! И в атаката има много добри ходове и изпълнения.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: