ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Автогол попречи на Ботев да бие ЦСКА в София за първи път от 32 години насам
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 18.11.2017Коментари (17)43144
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) завърши 1:1 срещу ЦСКА-София в мач от 16-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Българска армия" в столицата. Тодор Неделев (25-дузпа) бе точен за жълто-черните, а съотборникът му Лазар Марин (79) си отбеляза автогол.

Така "канарчетата" пропуснаха идеална възможност да вземат първа победа на "Армията" от 32 години насам, както и да изскочат на 3-о място в класирането.

С ремито пловдивчани имат вече 26 точки, но запазват 5-ата си позиция в Първа лига.

Ботев откри резултата в 25-ата минута след дузпа, която бе доста дискусионна. След грешка на Кевин Кубемба в центъра, Крум Стоянов напредна с топката в наказателното поле и пусна пас надясно към отзовалия се на помощ Фернандо Виана.

Той пробва да финтира Николай Бодуров, след което падна на тревата, като останаха съмнения, че симулира. Реферът Волен Чинков не реагира светкавично, но след кратко колебание посочи бялата точка. Тодор Неделев изпълни перфектно с левия крак за 0:1.

След почивката натискът на ЦСКА се засили, а опасни изстрели на Тиаго профучаха много близо покрай гредите на "жълто-черната" врата.

Въпреки това в 69-ата минута Ботев бе близо до втори гол. Фелипе Бризола центрира остро към малкия пеналт, където Александър Барт в стремежа си да изчисти, за малко не прати топката в собствената си мрежа.

Точно 10 минути по-късно обаче резултатът бе изравнен. Густаво Кулма получи топката по десния фланг и центрира остро по земя. Лазар Марин опита да изчисти, но от крака му топката влезе в мрежата за 1:1.

В добавеното време Бризола бе изведен сам срещу вратаря на ЦСКА, но шутира в тялото му.

До края Тодор Неделев опита опасен изстрел от фаул, но в аут.


Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
В природните закони няма заложен принцип, който да твърди, че жълто черните маршали реалисти изравнили им генералите след билярдна теоретична възможнжст трябва да са доволни. Тези са тайнствените съставки, които определят съдбата на шампиона? Зад привидното Ботевиско нищо-само за шестицата- всъщност кипи от активна дейност с мисъл за медали ,купи...
-4
 
 
Без измислената дузпа Ботев щяха да изгубят мача... но браво за желанието и за подходящата стратегия... вие сте гордостта на Турция... другият път на Кънчова Поляна повече..
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.11.2017 г.
+5
 
 
Отличен 6, канарчета! Разцепихме ги на контри, шашардисахме ги. Жалко, че не вкарахме, нямаше да се отърват с по-малко от 3 гола. Но така е във футбола.. И не знам какво реват че няма дузпа? То ЦСКА няма - те викат дузпа няма. Цецка с тирето е = на Литекс! Така са се заявили и в Нион. Да не говорим, че имаше още една дузпа за нас, с червен картон. Да не говорим, че ако бяхме още малко хора на стадиона, щяхме да ги минем по присъствие, басии.. Само БОТЕВ!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 18.11.2017 г.
+5
 
 
Браво момчета! Е, не бихме, но точката си е точка. Прасетата квичат, защото ги отдалечихме от първото място. Така поне си им върнахме за загубата в Пловдив.
0
 
 
За разлика от противника нашите играха футбол! Тактиката - превъзходна! Къде е Васил Пенев да се изкаже за Киров? Че нещо все го опяваше, че не ставал за тренер и т.н.
на 18.11.2017 г.
+2
 
 
Язък ! Изтървахме ги прасетата... Рядко съм виждал такова игрово превъзходство на кочината , имахме поне 5-6 положения , върхът беше пропуска на Бризола в добавеното време. Буди удивление наглостта на генните модификати да искат някакви съдийски оставки , да реват като онодени магарици. Такова нахалство , в мач който тотално са ги надиграли , рядко се среща !
+6
 
 
В края на мача съжалявах за изпуснатата победа!Мача трябваше да го решим още през първото полувреме.Втората част приехме играта дълбоко в половината ни и получихме гол.Все пак точката си е успех!Наздраве!
+8
 
 
Дежурните плювачи по Белия нещо ги няма. На мача със спрялите лампи ли бяхте ?
+11
 
 
Невероятно себераздаване от целият отбор до последната секунда! Поздравления и за Киров и целият треньорски щаб!Жалко, че не се поздравиха с победа!Страхотен мач - това е дерби! Това е Ботев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: