ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (28)
Локо и Ботев с писмо до БФС за "аквариума" в Разград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 08.11.2017Коментари (0)4312
©
Пет елитни клуба излязоха с обща декларация срещу обособената част от сектора за гости на стадион "Лудогорец Арена".

Plovdiv24.bg представя на своите читатели писмото до БФС, което е подписано от пловдивските Локомотив и Ботев, както и от ЦСКА-София, Берое и Етър.

Уважаеми господа,

Вече втора година привържениците на гостуващите отбори на стадион "Лудогорец Арена" в Разград са подложени на изключителен произвол от страна на ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД.

Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло. "Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим. Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща.

Припомняме, че това "съоръжение" бе изградено след активни протести на фенове на различни отбори от цялата страна срещу стария сектор за гости, който бе ограден с масивни метални огради и приличаше на концентрационен лагер от периода на Втората световна война.

От всичките 29 професионални футболни клуба в България единствено ПФК Лугодорец 1945 предприема такива драконовски мерки спрямо привържениците на футболната игра и се опитва да обезмисли самото посещение на футболните срещи в Разград. Единственият подобен случай е секторът за гости в гр. Русе, където и в момента е опъната преградна мрежа, която създава сериозни рискове за феновете в случай на необходимост от бързо излизане от стадиона.

Искаме да напомним, че футболът е спорт именно за хората и че без привържениците той в никакъв случай не би бил социалният феномен, който ние всички познаваме и обичаме. Ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД неедонократно e обяснявало, че "Аквариумът" е изграден, заради поведението на гостуващите привърженици на стадион "Лудогорец Арена". В нито един момент обаче не чухме обяснение защо нито един друг професионален футболен клуб в Първа или Втора професионална лига до момента не се е оплакал от нещо подобно. Това със сигурност значи, че проблемите не идват от феновете и отново се прави опит да се отклони вниманието на обществото в грешната посока.

Във връзка с гореизложеното ви призоваваме за незабавни мерки за остраняването на "Аквариума" на ст. "Лудогорец Арена" и създаването на нормални условия за привържениците на гостуващите отбори в мачовете от календара на Първа професионална лига и Купата на България. Както е извество европейската централа УЕФА вече определи този сектор за негоден за нормално наблюдаване на футболни срещи и задължи ПФК Лудогорец 1945 ЕАД да допуска привържениците на гостуващите отбори за срещите от Лига Европа в другите зони на стадиона. Българските привърженици на футбола не са втора ръка граждани, не са и втора ръка фенове.

С уважение,

ПФК ЦСКА
ПФК Берое (Стара Загора)
СФК Етър (Велико Търново)
ПФК Ботев (Пловдив)
ПФК Локомотив (Пловдив)

Още по темата: общо новини по темата: 153
12.07.2018
14.06.2018
12.06.2018
08.06.2018
07.06.2018
06.06.2018
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: