ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тервел Златев изнесе интересни данни за състоянието на Ботев
Автор: Васил Динев 10:19 / 06.11.2017Коментари (24)13835
© Plovdiv24.bg
Бившият прокурист на Ботев (Пд) Тервел Златев изпрати открито писмо до всички заинтересовани медии и до сегашния изпълнителен директор на клуба Ангел Палийски. В него Тервел Златев призовава Палийски на публичен диспут относно изнесената вчера информация за натрупаните дългове на клуба след оттеглянето на финансовия благодетел Цветан Василев.

Plovdiv24.bg публикува откритото писмо без редакторска намеса:

Г-н Палийски,
След повторното Ви завръщане в Клуба през лятото на 2015 г., вие многократно си позволихте да коментирате и анализирате публично периода на управление на "ПФК Ботев Пловдив АД" от юни 2014 - юни 2015 год., в който аз заемах позицията на Прокурист до 18.4.2015 г.

В различни медийни интервюта и множество разговори с фенове и колеги от спортните среди Вие умело и "случайно" споделяхте "достоверни" корпоративни данни свързани с предишното управление и използвахте тази информация, за да ни набедите и обвините като главни виновници за тежкото наследство и огромната задлъжнялост на Клуба. Наслушах се и на Ваши преднамерени публични нападки и обвинения към предишното ръководство за извършени злоупотреби и цялостни действия в ущърб на Клуба.

В България има действащо законодателство и изненадващо защо Вие като Изпълнителен директор на "ПФК Ботев Пловдив АД" не сте се възползвал от наличната Ви "достоверна" информация за извършени финансови нередности и не сте предприел законови действия, за да защитите интересите на поверената Ви структура. Още по странно е, че към днешна дата няма нито един предявен съдебен иск или жалба във връзка със заеманата от мен длъжност на Прокурист на "ПФК Ботев Пловдив АД", докато аз осъдих управляваната от Вас структура на две съдебни инстанции!

Над две години проявих търпение и премълчавах, за да не създавам напрежение сред отбора, феновете и финансовите благодетели, както и да не руша имиджа на Клуба. През целия ми професионален път никога не съм си позволявал да изнасям корпоративна информация публично, да я коментирам и да я използвам за свои цели и угоди.

Вярвам, че развитието и просперитета на даден Клуб са над всякакви промени в оперативното управление, публични и медийни дискусии и уреждане на междуличностни отношения. Затова и до днешна дата предпочетох да не взимам отношение и да неглижирам Вашите публични изказвания и нападки.

Личното ми търпение се изчерпа след поредния публичен "компромат" срещу предишното ръководство, което Ви е оставило "огромни" дългове в размер на над 2.5 милиона лева, които Вие успешно сте намалили до ..!

Реших да наруша своето мълчание и да преустановя дискредитирането на нашия труд и авторитет, чрез целенасочено публично разпространяване на информация с невярно съдържание. Няма нищо по-важно от истината и смятам, че е крайно време цялата спортна общественост да узнае истината, подкрепена с реални факти и документи, а не само да слуша Вашите словесни обвинения и личностни нападки.

Тотално безочие е точно Вие да говорите за оставени и натрупани дългове от предишно ръководство, при положение, че преди срива на основния спонсор, Клубът е разполагал с огромни финансови ресурси за оперативна издръжка, без Вие да имате каквито и да било заслуги за подсигуряването на тези средства и без те да включват капиталовите разходи по изграждането на стадиона!

И въпреки този уникален паричен поток за футболен клуб в България, ние приехме Клуба със следните задължения в размер на над един милион лева (умишлено не се споменават конкретните цифри заради конфиденциалност):

- Дължима сума от ............... евро към "ФК Ботев 2002" - първи транш по трансфера на Тодор Неделев във "ФК Майнц 05", Германия. Сумата от .......................... евро е била преведена от немския клуб към "ПФК Ботев Пловдив АД" още през месец януари 2014г като първи транш, а вие сте преведели едва ...................... евро към ""ФК Ботев 2002" през месец април 2014г. и не сте погасили цялото задължение към тях. Проблем, който сериозно постави под заплаха международния лиценз на Клуба и неговото участие в Лига Европа през лятото на 2014г.

- "Компетентно" записани чл. в договорите на играчите и тех. ръководство, осигуряващи премии на всички членове на представителния отбор дори и при "административно" класиране в Лига Европа в размер на над ................. евро;

- неизплатени премии за участие в мачове за първенство и купа на футболистите: Феребори Доре (който дори нямаше и работна виза за България) и Юнес Хамза в размер на над ............евро;

- данък и битови такси за стадион "Христо Ботев" в размер на ............ лв.;

- дълго-отлагана оферта за закупуване на вече ползван и брандиран автобус на стойност на над ........... лв.;

- задължения към мениджъри на футболисти за над .......... лв.

- ред други задължения, обект на по-подробен анализ.

Във връзка с гореизложеното Ви призовавам на публичен диспут, в който да дискутираме и анализираме периода на управление на "ПФК Ботев Пловдив АД" от юни 2014 - април 2015 г. За целта предлагам в качеството Ви на Изпълнителен директор на "ПФК Ботев Пловдив АД" официално да предоставите цялата налична документация, отразяваща периода на управление от юни 2014 - април/юни 2015 г., която се съхранява в администрацията на Клуба.

Искам да Ви уверя, че и други членове на ръководството от този период, с по-свежа памет от Вашата, имат желание да участват в подобен диспут, за да внесат още по-голяма прозрачност и яснота.

Когато освобождавахте Вашия офис през май 2014 г. Вие ми оставихте една етажерка с папки, а при моето напускане през април 2015 г. на базата остана цяла стая с отчетна административна документация, събрана отчетна документация за построената база в "Коматево", технически документи за извършените дейности по стадион "Христо Ботев", както и няколко дигитални носителя с електронна информация и кореспонденция. Към тази дата имаше налични документи за всяко взето решение на Съвета на директорите и всеки изхарчен лев!

Искам също така да Ви припомня, че официално е депозиран пред Съвета на директорите на Дружеството Отчет за дейността на "ПФК Ботев Пловдив АД" за периода юни 2014 - юни 2015 г. от тогавашния Изпълнителен директор г-н Иван Джиджев. Този официален доклад и съпътстващите приложения към него са изготвени на база официални финансови отчети и административни документи и дават много точна и ясна информация за цялостното управление на Клуба за упоменатия период.

Предлагам да сравним доклада на г-н Джиджев с предшестващ "одит", извършен от двама Ваши съмишленици - "лицензирани одитори", чиито данни Вие неколкократно сте цитирали в свои анализи на предишното управление. За съжаление не разполагам с този "безценен" документ поради конфиденциалното му съдържание и апокрифното му разпространение сред жълто-черната общественост.

Информирам Ви, че ако "случайно" Ви липсват документи, бих Ви насочил как да попълните евентуалните липси. При моето напускане оставих в администрацията на Клуба и два броя дигитални носители съхраняващи цялата електронна кореспонденция, която съм осъществявал чрез служебния си мейл, включително и комуникация, която съм водил и с Вас в качеството Ви на член на Съвета на директори на Клуба до месец октомври 2014 г.

С цел изготвяне на точен и прецизен анализ на нашето управление, предлагам да направим и обстоен анализ на извършените от Вас и Ваши служители дейности, взети решения и изразходвани средства за периода преди юни 2014г. и след юни 2015г. до днешна дата.

В нашия случай имаше определени "форсмажорни" обстоятелства извън нашите правомощия и компетентност, които възпрепятстваха публикуване на отчетна документация в Търговския регистър, но след като вие неколкократно заявихте, че сте успели да спасите Клуба, не мога да разбера защо липсват каквито и да било отчети в регистъра, когато това е задължение на Изпълнителния директор, а и се носи наказателна отговорност пред НАП?

Вашето управление до голяма степен е публично достояние благодарение на определени местни медии, така че разполагам с достатъчно информация, за да Ви подпомогна и в анализа на Вашето управление.

Заявявам още веднъж открито, че нямам никакви притеснения относно проверки и анализи на дейността и финансовите операции свързани с Клуба, за които съм бил отговорен. Горд съм от постигнатото в една изключително тежка и буреносна икономическа и политическа обстановка, и няма да позволя повече да бъде омаловажаван и дискредитиран нашия труд и авторитет, защото нищо не е по-ценно от истината и достойнството!

Тервел Златев:
гр. София, 6.11.2017 г.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Искам да попитам г-н Палийски кога почваме стадиона? Стига вече лъжи и обещания - конкретни срокове!
на 06.11.2017 г.
+3
 
 
Виждам,че немалка част от вас все още гласуват доверие на сегашното ръководство! Не смятам да ви опровергавам или нападам,просто се надявам,че сте жертва на моментна заблуда продиктувана от добрите резултати на треньорите и футболистите,чиито успехи нямат нищо общо с "професионалната" работа на съвета на директорите и счетоводството в клуба. Само искам да попита АЧО СТАДИОН КОГА?
+4
 
 
С години змии съскат на Лаута,лъгал съм се,че нямате такъв проблем.Да видим ще отговори ли Палийски,ако е мъж,би трябвало.
0
 
 
Този въпреки, че говори много добре и разбираемо бе на хранилка в клуба с 11000 лв заплата и в момента, в който го освободиха осъди клуба за половин заплата, защото много милее за клуба. Защо мълчи повече от 2 години? Защо не разкри веднага какво е положението в клуба? Сега предстои мач с Ботев срущу любимият му ЦСКА и дай да разклатим Ботев отвътре! Гнусни шопски номера! Ама нормално за ченгиджийската ни държава- те така и досиетата на ДС разкриваха - поетапно, само когато трябваше да се отстрани някой неудобен!
+6
 
 
Винаги ми е било интересно, хора които се бият в гърдите и казват колко обичат клуба и колко много милеят и дават за него, всъщност спират работата по даден проект и откровено пречат... Не знам защо няма вече хора, които да правят нещо в интерес на обществото, а гледат единствено себе си и колко по ще налапат от баницата. Ако това което Златев казва е вярно тежко му на сегашното ръководство. Хората казват, че трябва обединение за да се върви в правилната посока, но ако е вярно, че даден човек от ръководството откровено е пречел за стадиона, как може да се прости такова нещо ?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 06.11.2017 г.
+7
 
 
Мътната вода в клуба май скоро ще се избистри. Умишлено бавене на строежа, липсващи или несъставени документи..Пълно затъмнение относно финансите и непубликуване на годишни финансови отчети в ТР на АВ.. много стават нещата.. Като гледам - пак същите ще се намърдат в ръководството - Ангел, Йотков..Апостол..
+6
 
 
А да те видим сега Ангелчо,колко си ербап!
+9
 
 
Интересно не,ами направо задължително е да се отговори на тези въпроси!!Другото интересно е,какво става с парите от ЕТ и Косоко?Нещо много се умълчаха от ръководството,а траншовете си пристигат и къде отиват не се знае!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: