ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (19)
Пловдивчанка стигна четвъртфинал в международния турнир в Созопол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:37 / 05.10.2017Коментари (0)1685
© БФТ
Три български тенисистки - Диа Евтимова, Юлия Стаматова и Гергана Топалова - достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който е включен в календара на Международната федерация по тенис (ITF) и е валиден за световната ранглиста за жени.

Поставената под №1 в схемата Диа Евтимова постигна убедителна победа над състезаващата се за Турция Хюлия Есен с 6:1 6:4 за 1 час и 21 минути. В спор за място на полуфиналите Евтимова ще срещне №8 Леа Толи (Франция), която обърна Габриела Михайлова с 2:6 6:2 6:2 в единствения трисетов мач за деня.

Четвъртата в схемата Юлия Стаматова бе още по-убедителна срещу рускинята Елина Вихрянова и я отстрани с 6:0 6:2 за по-малко от час. Съперничка на 24-годишната българка в четвъртфиналите ще бъде японката Рио Китагава. Тя победи състезаващата се за Белгия Михаела Боев със 7:6(5) 6:3 в продължил над 2 часа и половина двубой.

Държавната ни шампионка за жени Гергана Топалова продължи успешния си ход на турнира в тенис център "Санта Марина" с победа над участващата с "уайлд кард" Даниела Димитрова със 7:5 6:4. Пловдивчанката ще играе утре срещу поставената под №6 румънка Габриела Дука, отстранила Дога Селен Такуняджъ (Турция) с 6:0 6:4.

Последният четвъртфинал ще противопостави Екатерина Яшина (Русия) и Анна Кубарева (Беларус). Яшина надигра Александра Караманолева с 6:4 6:1, а Кубарева се наложи над Башак Акбаш (Турция) с 6:2 6:4.

Междувременно станаха ясни участничките във финала на двойки - Диа Евтимова и Михаела Боев (Белгия) срещу Юлия Стаматова и Леа Толи (Франция), което със сигурност означава шампионка от България. В полуфиналите Евтимова и Боев отстраниха Петя Аршинкова и Гергана Топалова със 7:6(4) 6:3, а Стаматова и Толи победиха Юлия Хатоука и Анна Кубарева (и двете от Беларус) с 6:4 6:3.

Международният турнир "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара е включен в календара на ITF и е валиден за световната ранглиста за жени на WTA. Това е поредното състезание от богатия календар на тенис център "Санта Марина" в Созопол, където само през тази година се проведоха също международни турнири за мъже и за юноши и девойки до 18 години, турнир от световното отборно първенство Купа "Дейвис", Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: