ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Първа тренировка по проект "Спортно междучасие"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 18.09.2017Коментари (0)1175
©
Зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков ще участва в първата тренировка от "Спортно междучасие". Проектът стартира за първи път в 6 пловдивски училища по Програма "Пловдив за младите".

Стартът дават децата от ОУ "Екзарх Антим I" в първото междучасие на новата учебна година. Тя започва и с добра новина за училището, тъй като с решение на Общинския съвет се отпускат 35 000 лв. за проект за изграждането на нов физкултурен салон. Учебното заведение е едно от малкото в Пловдив без закрита зала за спорт.

"Подкрепяме изцяло идеята за "Спортно междучасие", защото това е шанс за децата да срещнат в училищния двор едни от най-добрите спортисти в града. Треньорите ще дадат и личен пример за здравословен начин на живот." Това заяви директортът на училището Катерина Василева, която заедно със своите колеги също ще се включи в първата тренировка.

"Агресивните реклами на нездравословни храни, стоенето с часове пред компютрите и физическото бездействие са основните неща, с които всички заедно трябва да се преборим, за да са здрави и жизнени децата ни", коментира Василева.

Тренировките в "Спортно междучасие" ще продължат и през следващите 2 месеца. Учениците ще се запознаят отблизо с 16 различни спорта. Децата ще имат възможност да се включват в заниманията преди началото на учебния ден или по време на голямото междучасие. През следващите дни ще се проведат и първите спортни междучасия в ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Васил Левски", СОУ "Черноризец Храбър", СОУ "Свети Седмочисленици" и СOУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Основни партньори при реализирането на идеята и цялостната организация са Район "Тракия" - Община Пловдив и Пловдивския културен институт (ПКИ). Стартовата тренировката в ОУ "Екзарх Антим I" ще води именно директорът на ПКИ Марияна Стракова, която ще покаже на децата упражнения за разтоварване, намаляване на стреса, подобряване на тонуса и двигателната култура.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: