ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (18)
Много адреналин в грандиозния финал на Байк сериите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 18.09.2017Коментари (0)1400
Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските Градски Серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

"Тепето Ърбан Даунхил" бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорване битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

В най-оспорваната категория на мъжете, най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев успя да натрупа необходимия актив от точки и заслужено да да спечели Българските Градски Байк Серии за втори път в историята на турнира.

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене - 14 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който постигна време от 1:36.42 мин. и освен първи в своята група се класира 3 в общото класиране от всички участници.
С две първи и едно второ място в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 мин. и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредихаосновните му конкуренти за спечелането на титлата - Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се представи едва 13 годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието - М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: