ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фен на Ботев: Ръководството бездейства! Съгласни сме да почнем от "В" група, но да имаме стадион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:40 / 12.09.2017Коментари (32)15710
© Plovdiv24.bg
Членът на Сдружение Ботев Димитър Пенев бе гост на "Спорт в обектива" по Канал 3. Той разкри коя е голямата болка на феновете на "канарчетата" в момента - строежът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Съоръжението е в ремонт от няколко години и заради това тимът играе домакинските си мачове от първенството и Купата на България на тренировъчното игрище в Коматево, а в мачовете от евротурнирнирите домакинства на "Лазур" в Бургас.

"При нас най-големият проблем е, че играем на малък стадион. За феновете най-важното е довършването на строежа на "Христо Ботев". Съгласни сме дори да изпаднем или да започнем отново от "В" група, но да си имаме собствен стадион. Болката на феновете е нашият стадион", категоричен е Пенев.

"Георги Самуилов заяви категорично, че не може сам да построи съоръжението, както и не може да издържа еднолично клуба. Това трябва да стане чрез заем. Няма човек, който да извади 30 млн. лв.за потрояването на стадиона. Аз съм убеден, че приходите от стадиона не само ще покрият изтегления заем, но ще помогнат и за издръжката на клуба. Ще бъде пагубно, ако стадионът и клубът бъдат разделени и отделни структури управляват двете неща. Активът на Ботев е неговият стадион и база, както и самият отбор. Да, Ангел Палийски каза, че ще вложи печалбата, спечелени в Лига Европа в строежа. Специалисти по строителството са на мнение, че тези пари са недостатъчни. Може да докара само бетон", добави членът на Сдружение Ботев.

Пенев разкри още, че клубът е имал 52 млн. лв. задължения, които вече са били изчистени.

Той е категоричен, че няма управленска криза в Ботев и заяви, че Георги Самуилов няма желание да придобие акциите на "канарчетата" на този етап.

Пенев отдаде колебливите резултати на отбора в първенството на умората в играчите от участието в Лига Европа. Членът на Сдружение Ботев даде пълната си подкрепа към треньора Николай Киров и добави, че той е правилният човек за тима.

Вижте видео от изказването на Димитър Пенев в прикачения файл!

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тая свиня нито е адвокат нито е фен... И малките деца знаят че кредит така не може да се тегли без да заложиш нещо. Теглиш кредита и на другия ден правиш ново АД и палиш банката с 30 милиона . Толкова тъп пич не вярвах че може да съществува :) Друг е въпросът е че стадиона струва 15 милиона а той иска да тегли 30 на гърба на отбора... другите 15 ми е интересно къде отиват :)
0
 
 
"Aдвокат " Пенев твърди че е нямало събрание от Февруари месец... Палийски изкара официални документи С ПОДПИС НА ГИЗДАКОВ ДАЖЕ че е имало поне 5 събрание след Февруари... почти всеки месец... :) Няма смисъл да слушам повече :) Следващия път пратете истински фен на Ботев който поне е запознат с отбора за да не се излагате.... Дори и да лъжете не ви бива ...
+1
 
 
Винаги съм се чудил, толкова ли е трудно феновете сами да си построим стадионът, просто трябва организация, в началото си мислех че инициативата "Кауза Колежът" ще е точно такава и под някаква форма ще се набират месечно пари за стадионът, дори и с дарителски кампании, но уви.....! Проста аритметика 50 000 по 20 лева са 1 000 000 на месец, баси стадионът до сега трябваше да е готов!
0
 
 
Абсолютно. Просто му извадиха думите от контекст.
0
 
 
Изгледайте интервюто и чуйте всичко, което човекът казва. Стига сте се хващали, като маймуни за клон, за личното му мнение, че би преживял В група ако това е цената. Това въобще не е на дневен ред.
+1
 
 
Този посредствен адвокат Пенев кой го упълномощи да говори от името на феновете в предаването по канал 3?? Само един икономически неграмотен човек може да говори за кредити в размер на 30 милиона лв. Коя финансова институция ще даде 30 милиона лв. след като на първата година ще направят ново АД и който ги е дал ще пие една студена вода. Няма как да се обезпечи и със самия стадион евентуален заем, защото терена е общински и стадионът също ще бъде такъв. Аман от лаици търсещи минута внимание. Не се заблуждавайте и подвеждайте на глупостите на подобни индивиди и на "Сдружението" като цяло. Ангел Палийски мислите ли,че не са пробвали и мислите за кредити, че ще чакат някакво адвокатче, което е с едно дело на месец да им дава акъл?Проблемът е много сериозен и няма да стане нито със заем, нито с В група.
-3
 
 
Според мен работата е там че във В група бюджета няма да е 3-4 милиона на година както е сега и тези пари може да отидат в стадиона.
+2
 
 
Как като влезнем във В група ще постройм стадион ??? Спрете дрогата вече...
+1
 
 
Няма зависимост да си във В група за да се строи стадиона.Никой няма да даде 30 милиона за стадион на отбор във В група.Но има друг вариант...Сдружението,което държи 61% от акциите на футб.клуб да увеличи капитала и да придобие 100%.Тогава може сдружението(собственника) да търси друг собственник,инвеститор,банков заем(с гарант общината) или финансиране по евро програми(така се построиха сумати стадиони и спортни бази по села и паланки).Не може да искате помощ от държавата,без изчистени задължения и ясен собственик.Самуилов затова се дърпа ,защото има много неяснотии.И ако придобие акциите от сдружението...придобива и пасивите и задълженията.Чат ли са някой фенове,че дори и никакви задължения да няма клуба...за стадиона трябва да извади 30 милиона.При неясна финансова възвръщаемост това е риск.Никой не гарантира приходите във времето...а разходите са гарантирани.Факт е,че сегашното ръководство знае повече отколкото казва и прави.Може би батака е голям около задължения/акционери,може така да им е удобно да си кюткат..а може и да нямат кураж за проляна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: