ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Геройски обрат за Ботев, Делио Роси изяде два звучни "жълто-черни" шамара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:49 / 10.09.2017Коментари (72)15035
Ботев (Пд) постигна геройски обрат и победи Левски с 2:1 в мач от 8-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тодор Неделев (64) и Лъчезар Балтанов (78) бяха точни за домакините, а Давид Яблонски (26) се разписа за сините.

По този начин жълто-черните прекъснаха серията си от 3 поредни домакински загуби от началото на сезона. С успеха Ботев има вече актив от 8 точки, с които се изкачи на 10-о място във временното класиране.

"Канарите" започнаха мача много надъхано и още в 3-ата минута стигнваха до голова опасност. Дуде Ндонгала преодоля двама бранители и навлезе в наказателното поле, след което обаче шутира високо над вратата в аут.

Само 4 минути по-късно жълто-черните имаха претенции за дузпа. Милош Цветкович събори Ндонгала, но реферът Волен Чинков даде знак играта да продължи.

В 26-ата минута обаче Левски поведе в резултата. Габриел Обертан надбяга елементарно по десния фланг Йордан Минев и центрира успоредно на голлинията към Давид Яблонски, който от непосредствена близост засече с крак в мрежата - 0:1.

В 42-ата минута гостите бяха много близо до удвояване на резултата. Габриел Обертан отново преодоля с лекота защитата на Ботев и намери свободния Милош Цветкович в наказателното поле. Ударът му от воле обаче беше избит от вратаря Иван Чворович.

Едва в края на полувремето "канарите" застрашиха на два пъти противниковата врата. След центриране от корнер Лъчезар Балтанов засече с глава, но вратарят Александър Любенов изби в нов ъглов удар.

Малко след това отново капитанът на Ботев имаше възможност да изравни. Тодор Неделев центрира остро към връхлитащия от задна позиция Лъчезар Балтанов, който скочи на плонж, но топката мина над вратата на Любенов.

В 64-ата минута Ботев стигна щастливо до равенство след изключително глупава грешка на вратаря Александър Любенов. Тодор Неделев шутира по земя от около 25 метра и в стремежа си да улови топката Любенов я изпусна между краката си - 1:1.

Веднага след гола фен на Ботев нахлу на терена, след което бе задържан от полицаите. От трибуните пък бе метната бомба. Всичко това ще доведе до огромни проблеми за жълто-черните, които са с последно предупреждение за лишаване от домакинство.

В 78-ата минута "канарчетата" стигнаха до пълен обрат след много красив гол. Лазар Марин центрира от левия фланг на далечна греда. Там Фернандо Виана овладя топката с каратистки скок и подаде с пета към Лъчезар Балтанов. Капитанът без забавяне шутира с десния крак покрай слисания Александър Любенов за 2:1.



Още по темата: общо новини по темата: 64
04.05.2018
04.05.2018
04.05.2018
03.05.2018
03.05.2018
02.05.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 11.09.2017 г.
+3
 
 
Брей гледам тук въртигъзниците много доволни бе? Преди 10 дена след хикса навън срещу нелошия тим на Етър хвърляха огън и жупел върху тези които изковаха сладката победа над рогатиге говеда!
+9
 
 
Много се кефя.Едно време Тракия редовно биеше Левски,когато те бяха на върха си.Направо не искаха да стъпят в Пловдив.Дано се върнат тия времена.
+1
 
 
Kойто цели съдиите може да си направи харакири ако направят дербито на затворени врати :) Няма по тъпо нещо от българският футболен " хулиган "
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 11.09.2017 г.
+11
 
 
Е, няма такъв кеф - да изпраскаш говедата! Едно голямо браво за канарчетата!
+10
 
 
Защо само един мургав олигофрен се "реализира"тази вечер в темите за "Ботев"Пловдив"?Къде са другите УО индивиди?По темата-изключително важни три точки,трябват ни 2 нови- висок и здрав централен защитник и със същите данни дефанзивен халф който да застане да Лъчо.Само "Ботев"!!!
+5
 
 
Petar Bushev Само като ти видя писането си ми ясен.. Лягай си..
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 10.09.2017 г.
+11
 
 
Браво, момчета! Играете ли със сърце - винаги се получава! Голям хъс и борба до последно донесоха победата! За сините говедца - само със съдии не става, иска се и да го можеш. Впрочем, очаквам утре ревльото Тити да се появи в някоя телевизия и да обясни за дузпата и балтиийте на Панайотов.
на 10.09.2017 г.
+3
 
 
Честита победа но след като тази пияна мотика влезе на терена след гола и онези дето хвърляха факли и дървета следващото дерби с Локото ще е или извън Пловдив или на празен стадион . ЧЕСТИТО.
+15
 
 
Браво ! След всички тези проблеми, които имате да обърнете шопите си е героизъм!!! Нищо против нямам против хубавата бира, пиринското ме е от любимите, но от тия мизерници, които вчера ми скъсаха нервите.....както и да е .... Браво и честита победа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: