ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев приключи европейската си приказка след загуба от Маритимо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:47 / 03.08.2017Коментари (91)14328
Фернандо Виана нямаше шанс пред португалската врата
Ботев (Пд) приключи участието си в турнира Лига Европа. "Канарчетата" загубиха от португалския Маритимо с 0:2 в реванша на остров Мадейра. Първият двубой в Бургас завърши 0:0 и така иберийците продължават напред с общ резултат 2:0.

Жълто-черните напускат настоящата кампания в турнира след общо 6 мача, в които записаха 3 победи, 2 равенства и едно поражение.

Това бе и последният мач на Омар Косоко с екипа на Ботев. В събота той лети с мениджъра си за Дубай, където трябва да мине медицински прегледи и след това да подпише договор с новия си клуб.

Първото сериозно положение в мача бе пред вратата на домакините. В 26-ата минута Омар Косоко изведе Цветомир Панов по десния фланг. Бранителят преодоля един футболист на Маритимо и шутира силно с левия крак, но вратарят улови топката.

Точно 10 минути по-късно Маритимо поведе в резултата след доста дискусионна дузпа. При центриране от фаул Пламен Димов избута в гръб нападател на португалците и съдията Йованович посочи бялата точка. Родриго Пиньо бе точен при изпълнението за 1:0.

В самия край на първата част Ботев пропусна идеална възможност за изравняване на резултата. Серкан Юсеин центрира от корнер в наказателното поле на Маритимо, където Виктор Генев се извиси и засече с глава. Топката обаче мина на сантиметри покрай гредата в аут.

В 49-ата минута Маритимо удвои преднината си. Цветомир Панов загуби една топка в непосредствена близост до тъчлинията. Евер Беса напредна и изведе Рикардо Валенте сам срещу Иван Чворович, а ударът на нападателя бе безпогрешен - 2:0.

Четвърт час преди края влезлият на смвяна Тони Тасев опита изненадващ удар от дъгата, но вратарят на Маритимо не позволи да бъде изненадан.

Снимките от мача са предоставени от Joana Sousa/jm-madeira.pt ЕКСКЛУЗИВНО за Plovdiv24.bg.

Ботев игра в състав:



Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поздравления за Ботев, който надмина очакванията на всички и е най-силно представилият се дотук български отбор в ЕК през този сезон, въпреки че се срещна с най-класен съперник. Никой друг от БГ участниците не игра срещу отбор от Топ 6 на първенствата, а натрупаха повече загуби. Беше романтично по ботевски лято, което няма да забравим. Маритимо беше най-удобният отбор за нас от урната в този кръг, но разликата в класата я има. Можеше да ги отстраним и само с ентусиазъм, което понякога се случва във футбола, бяхме близо, но има и някаква логика. Като отбор двата ни големи проблема са късата скамейка и липсата на голаджия. Второто си е по принцип хроничен проблем за нас и се появява през няколко години. Понеже си обичаме скоростните контраатаки, в нападение често се оказваме с играчи тип "житен бегач", но все ни липсват от онези недодялани тарани, които просто бележат. Ако имахме един такъв високичък ръгач + Жоао Пауло, групите можеха да са наши още тази година. Дай Боже, догодина повече. Весело лято на всички.
+1
 
 
Достойно представяне на Ботев в евротурнирите . Не обръщайте внимание на 4-мата буфери драскащи долу , те немогат да осъзнаят колко са жалки в момента . Банда гейове хахахаха , това и христола не си го е позволявал .
+2
 
 
На този етап това са ни възможностите! Когато играем в пълен състав и всички са в оптимална форма и пределно мотивирани, можем да сме равностойни на силни отбори и с малко късмет да спечелим. Вчера не беше така. Неделев отсъстваше, за Косоко беше последния мач, Виана не е тренирал пълноценно и до последно беше под въпрос. А тези са ни тримата основни футболисти в офанзивен план. Моите уважения към Крумчо, Тони Тасев, Бризола, Серкан, но те нямат нужната класа засега. В защитен план лявата ни страна с Минев и Генев е добре. Дясната с Панов и Димов не е на високо ниво. Димов няма игрова практика и може да подобри играта си. Меледже като халф разбивач не е от класата на Иршак, Галчев, прекалено задържа топката и му я отнемат, пасът му не е добър, губи единоборствата, има ненужно груби отигравания. Претенции към треньора не можем да имаме. Сега може да се дава път на играчи от школата. Нямаме свръх очаквания към отбора, място в първата шестица е постижима цел! Накрая, игнорирайте хейтърите локомотивци. Аз не обръщам внимание и на коментарите, адресирани до тях и ги прескачам! Не заслужават нито отговори, нито минуси и ако останат без последствия, ще е най-неприемливото за тях!
+4
 
 
Поздравявам уникалния отбор и уникалните треньори.До преди няколко месеца нямахме нито едното, нито другото,така ,че бяхте великолепни.С този отбор,с този бюджет и опит постигнахме предостатъчно,за сега.А, от тук на татък,трябва да подкрепим отбора с всички сили за да си отиде на мястото в първенството.
+4
 
 
Гордейте се с отбора,постигнахме много,неочаквано и сладко! Да ги подкрепяме и да очакваме нови попълнения и нови радости!
на 04.08.2017 г.
+3
 
 
Отпаднахме и това все някога щеше да стане. Жребия за третия кръг беше отличен защото тези Маритимо бяха някакъв айляшки отборец играещ по свой си начин неможещ да предложи нищо изненадващо и с публика хора ходещи за отмора и развлечение. Мача свърши след първия гол защото тогава вече бяхме принудени да играем на хорото на Маритимо. Вие се хващате за дузпата и тя наистина е нереална защото топката бе толкова висока че и център от НБА не би могъл да играе с нея но това не отменя факта че Димов е глупак! Бутна ли го,бутна ли го ок ама може ли да залитнеш като първия пияница в стъкларски цех? Закъде ги беше разпънал тези ръце,неможеше ли да се прекатури или да се забие в онзи ама с лице в гърба му и безпомощно а не да го тласка с ръцете си? Незнам защо никой тук,нито в студиото по телевизията не коментира че при втория гол имаше чист фал срещу Панов на тъча? Ако вас някой дето хал хабер си няма къде е топката ви изхака с цялата си маса от упор няма ли да загубите топката? Кометниращите старши треньора пишман ботевисти от първа страница с коментари изобщо няма да ги коментирам. Какво да им коментираш на такива спаружени мозъци,п*ш*и и сърца!
-2
 
 
В колко е жребия днес? За един приетел питам, путявист?
+3
 
 
И аз смятам, че в този момент и с този отбор това са възможностите. И все пак достойно представяне на Ботев. Сега обратно в нашата си действителност. Не обръщайте внимание на коментарите на буферите. Ако бяхме играли с Реал Мадрид и резултатът се повтори, бандата щеше да коментира по същия начин. Нека всички са живи и здрави!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: