ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подозират украинец за убийството на бизнесмена Данаил Божилов в Пловдив
Автор: Васил Динев 22:41 / 27.07.2017Коментари (1)18880
Почерка на украински наемен убиец виждат разследващи в покушението над 43-годишния Данаил Божилов от Пловдив. Ден след екзекуцията на бизнесмена в пловдивския парк "Лаута" все още няма заподозрени. Не е установено и оръжието, с което е стреляно. Според специалисти по тежки престъпления украинските килъри умъртвявали по този начин - с един куршум в сърцето.

Те са категорични, че професионална ръка е действала в случая. Начинът, по който е извършено убийството, говори, че е планирано предварително. Проучено е мястото, което всяка сутрин Божилов посещавал. Знаело се е, че върви точно по тази алея с кучето, където няма камери, а от двете страни е джунгла. Килърът е издебнал в гъстите храсталаци и се е прицелил много точно.

"Извършено е изключително професионално. Разстоянието между убиеца и жертвата очевидно е било малко", коментират разследващи.

Те направиха повторен оглед на мястото в четвъртък сутринта. Разпитваха хора, които всекидневно посещават “кучешката алея" в парка. Полицаи обхождаха терена със следови кучета, за да търсят оръжието. По-късно по обяд четирима разследващи се появиха отново в района с металотърсачи.

По същото време в пловдивското следствие показания даваха близките на убития. Сред тях беше и брат му Тони Божилов.

"За мен е пълна мистерия защо се е случило това с Данаил. Той няма врагове, нито дължи пари на някого, нито пък на него му дължат. Няма контакти с криминално проявени. Никога не се е оплаквал", каза пред "24 часа" Тони и на няколко пъти се разплака. За него, както и за криминалистите голямата загадка е защо кучето на застреляния е било вързано за дърво до трупа.

Според очевидци в сряда сутринта Данаил е разхождал домашния си любимец Дого ржентино без каишка. Всяка заран той ходел с кола до парк "Лаута". Преди фаталния инцидент с него са били и други стопани на кучета, които се познавали. След 8 часа хората се разделили. Едни си тръгнали, други отишли да спортуват на близката площадка, а Божилов останал със своя любимец. 

По-късно минувачи открили тялото му, проснато на земята. Първоначално помислили, че е получил инфаркт. Повикали Бърза помощ. Когато пристигнали и разследващите, заради страшния вид на едрото куче те помолили някого от близките да го отвърже, за да започнат огледи.

Братът на загиналия отказа да коментира една от версиите на полицията - че убийството може да е случайно в резултат на спречкване между кучета.

"Надявам се разследващите да установят кой е извършителят, както и цялата истина около това зловещо престъпление", каза Тони Божилов. Категоричен е, че покушението не е продиктувано от икономически причини, нито от някакви конфликти на Данаил.

"Всичко, което се пише - че имал контакти с криминално проявени, е лъжа. Той изобщо не се познава с Братя Галеви, нито пък аз. Припознаването му с Даньо Мечката е пълен абсурд. Този човек не е от Дупница, а от Селановци", допълни братът на убития.

Трагичната вест го заварила в родния му град Дупница. Двамата с Данаил имат бизнес с дрехи втора употреба, като в Пловдив държат два магазина.

"Брат ми има скромен бизнес и соларно студио", допълни Тони. По думите му Данаил се преселил в града на тепетата преди 6-7 години заедно с Мая Карлова. От предишния си брак Данаил имал 9-годишна дъщеря, която е при него. Мая също имала момиченце. Живеели щастливо, но се водят адресно регистрирани в Дупница.

Шефът на областната полиция в Пловдив старши комисар Атанас Илков е лаконичен.

"Извършваме действия по установяване на извършителя", каза той. И допълни, че бизнесменът нямал криминални прояви. По думите на Илков преди две години Данаил Божилов преживял кражба на автомобил, както и обир в жилището си, откъдето били задигнати пари. Но двата случая нямали нищо общо с покушението. "Работим по всички версии. Не е изключена и тази за грабеж", допълни Илков.

Разследващите проучват под лупа живота и бизнеса на убития.

"Трябва да знаем всичко за него - кои са приятелите и враговете му, какви приходи е имал, с какво точно се е занимавал. Продължаваме да издирваме очевидци на престъплението. Вече са разпитани свидетели", казаха криминалисти. Макар близките на Данаил да твърдят, че не е давал пари на никого, работи се и по хипотезата, че убийството може да е поръчано от негов длъжник.

Това обаче е малко вероятно, защото фирмата, на която е едноличен собственик - "Данито", работи на загуба, показва последният счетоводен отчет за 2015 г.

От последните 3-4 г. натрупаната загуба е 65 хил. лв., има 100 хил. лв. задължения. Чрез нея той е въртял склад за дрехи втора употреба в Пловдив. Близки на убития казват, че брат му, който от години живее в Германия, изпращал дрехите.

"Пълни глупости са свързването на името на Данаил с Братя Галеви. Даже се съмнявам и дали са се познавали лично".

Щом се чуе за Дупница, и веднага свързват всеки с Галеви. В случая и може би, защото в един от входовете на блока живее приятелката на Пламен Галев, веднага лепнаха на Данаил връзка с тях", коментира една от най-близките на семейството в Дупница.

Жената каза, че ги познава от много години, и не само с Галеви, но и с никакви съмнителни фигури от подземния свят Данаил не е имал връзка. Допълни, че ако той е бил "човек" на Галеви, нямало е да се мъчи сам да си изкарва прехраната и да търси всякакви варианти да развива бизнес, за да издържа семейството си.

Във фирма "Енергоремонт Бобов дол", където майка му Снежана Божилова е гл. счетоводител, всички са потресени от трагедията. Божилова работи там от доста години и е жена за пример, казват колегите ѝ.

Знаят, че така е възпитавала и децата си и няма как те да са по-различни.

68-годишната жена е една от най-опитните счетоводители в цялата Кюстендилска област и непрекъснато я търсели за помощ и консултации. "Семейството е средно статистическо. Въобще не са богати хора. Смятам, че убийството е някаква грешка или случайност.Абсурд е да е свързано с някакви тъмни сделки", допълниха близките на почернената майка.

Малко вероятна била версията и че е застрелян заради любовна връзка. "С Мая бяха прекрасно семейство", твърдят съседи и роднини. Те припомниха, че във фаталния ден жена му отворила соларното студио на ул. "Златю Бояджиев" в Пловдив. Малко по-късно врътнала ключа, след като разбрала за трагичната вест. Според близки тя е съсипана от мъка и непрекъснато ридаела. Чудела се какво да обясни на двете деца.

Все още не е издаден смъртен акт на Данаил Божилов. Братът му съобщи, че след освобождаването на трупа от съдебна медицина той ще бъде погребан в Дупница. Не е изключено и това убийство да остане в графата "Неразкрити", допускат дългогодишни спецове. И припомнят, че последните две покушения в Пловдив са в т.нар. студени следи. В средата на януари 2015 г. пред луксозната кооперация в парк "Лаута" беше покосен със сачми за глигани Димитър Стоянов-Лудия.

Дни по-късно пред дома му до спортното училище в Пловдив беше убит сарафът Стефан Техов-Даскала. 10 месеца след покушението му в пловдивската прокуратура постъпи предложение от Криминална полиция за спиране на разследването. А първоначално от органите на реда бяха обявили, че до дни ще бъде разкрит извършителят, припомнят запознати.



Още по темата: общо новини по темата: 42
29.12.2017 »
31.10.2017 »
11.08.2017 »
10.08.2017 »
07.08.2017 »
07.08.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 28.07.2017 г.
+1
 
 
НЯМА СЛУЧАЙНИ РАБОТИ.КРУШКАТА СИ ИМА ОПАШКА.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: