ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Неделев: Искам в Милан! Помня двата си гола срещу Локо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:15 / 22.07.2017Коментари (23)12857
© Plovdiv24.bg
Един от основните футболисти на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев мечтае да играе с "жълто-черните" в групите на Лига Европа. Големият любимец на феновете на "канарчетата" даде интервю след елиминирането на Бейтар (Йерусалим), класирало тима на Николай Киров в третия квалификационен кръг в Лига Европа. Ботев размаза израелците на реванша в Бургас с 4:0 и с общ резултат 5:1 стигна до сблъсък с португалския Маритимо. 24-годишният Неделев вярва, че той и съотборниците му имат сили да елиминират и тима от остров Мадейра. Тогава вече мечтае да му се отдаде възможност да играе срещу любимия си Милан.

- Честита победа! Очакваше да ли да бъде толкова изразителна?
- Благодаря, но наистина не очаквах да е толкова гръмка. Аз обаче бях сигурен, че ще отстраним Бейтар. Направихме го напълно заслужено, показахме добра игра, резултатът е категоричен и казва всичко.

- Съжаляваш ли, че не успя да отбележиш на Бейтар?
- Няма проблем. Не съжалявам, че не вкарах. Щастлив съм, че спечелихме. Допринесох за два от головете. Най-важното е, че Ботев продължава напред.

- Може ли да се каже, че победите на Ботев са в резултат на това, че налучкахте формулата на успеха - отличният колектив и задружните действия на терена?
- Точно, да, това е истината. Имаме страхотен колектив. Просто такъв колектив в Ботев досега не е имало, откакто аз съм в отбора. На терена всички играем всеки за другия, помагаме си. Аз и съотборниците ми се раздаваме на сто процента. В някои мачове ни смятат за аутсайдери, но като играем всеки за всеки и сме задружни, нещата се получават.

- Защо тогава не се получиха срещу Пирин на старта на новото първенство, загубихте с 0:1?
- Нямаме обяснение. Не започнахме добре шампионата и сега е наложително да победим Славия на всяка цена.

- Възможно ли е да сте допуснали подценяване?
- Не, в никакъв случай. Просто срещата така се разви. Самият мач беше повече борба, отколкото футбол. Направихме една грешка и тя се оказа фатална, доведе до загуба.

- Свикнахте ли с домакинствата в Бургас в мачовете от евротурнирите?
- Да, но със сигурност ще бъде по-добре да играем в Пловдив. Нашите фенове навсякъде ни подкрепят. Виждате, че и "Лазур" се пълни за мачовете ни. Доста хора пътуват до Бургас, за да ни подкрепят. И в четвъртък еуфорията беше невероятна. Винаги съм казвал, че имаме най-хубавата публика.

- Какво знаеш за следващия противник Маритимо и преодолим отбор ли е?
- Тепърва ще ги разузнаваме. Все пак в неделя имаме мач със Славия. След него ще мислим за Маритимо.

- След елиминирането на Партизани (Тирана) и Бейтар (Йерусалим) започнахте ли да кроите планове за класиране в групите на Лига Европа? Все пак апетитът идва с яденето...
- Още е рано да говорим за групите. Предстоят трудни два мача с Маритимо, след което евентуално още един кръг. Дай Боже да се класираме в групите, това ще бъде нещо уникално. Дори не е нужно да ме питаш дали го искаме. Всеки един ботевист го желае страшно много. Но все още е рано да поставяме подобна цел. След Маритимо ще го мислим.

- Клубното ръководство зарадва ли ви с премии след класирането в третия квалификационен кръг?
- Не искам да коментирам. Само мога да кажа, че сме доволни от това, което ще ни дадат за отстраняването на Бейтар.

- Финансово как са нещата в Ботев? Имате ли проблемите, които се наблюдават в градския ви съперник Локомотив?
- Нормално е във всеки клуб да има закъснение с няколко дни. В Ботев всичко е точно, всичко ни е изплатено. Щом играем и побеждаваме, значи мислим само и единствено за футбола и как да радваме великите ни фенове. Има отбори, които не получават заплати с месеци. При нас е имало забавяне максимум една седмица, но никога не сме повдигали въпроса. В Ботев всичко е наред със заплатите и премиите.

- Спечелването на Купата на България и фурорът в Лига Европа ли са върхът в кариерата ти до момента?
- И преди да замина в Германия имах хубави моменти с Ботев. Тогава пак направихме фурор в Европа, но пък не спечелих Купата на България. Сега я взех и изпълних една от мечтите си. Отстранихме вече два отбора в Лига Европа този сезон... Наистина изживявам силен период. Чувствам се много добре в Ботев. Надявам се да съм жив и здрав най-вече. Имах две контузии, които ме връщаха назад, сега съм добре.

- Пловдивските дербита ли ще бъдат мачовете на истината за Ботев на родната сцена през новия сезон?
- Дербито е по-специално за града. Искаме да побеждаваме всеки път. Основното ни желание е да се класираме в шестицата и колкото се може по-напред в Лига Европа. През миналия сезон, макар че спечелихме Купата, не бяхме в шестицата. Това никак не отива на Ботев. Сега задължително искаме да сме в горната половина и да играем с най-добрите. Ще дадем всичко от себе си, за да сме горе.

- Лудогорец ли е големият фаворит за титлата и Ботев има ли сили да се намеси в битката?
- Да, те остават фаворит и този сезон. На нас ще ни е много трудно да се намесим в спора, ще се борим колкото можем. ЦСКА направи силен отбор, Левски има много нови попълнения. Черно море и Берое също са силни, без да обиждам другите отбори. Но Лудогорец е големият фаворит.

- Кои са незабравимите ти спомени с екипа на Ботев?
- Всеки вкаран гол ми е спомен. А и като знам, че съм допринесъл за победите, чувството е страхотно. Срещу Локомотив (Пловдив) имам два гола, срещу Левски също два. Все голове и мачове, които помня. Сега и спечелването на Купата на България... Имам доста паметни моменти, надявам се да имам още много.

- В ранна възраст беше трансфериран в Майнц, където обаче не успя да се наложиш. Искаш ли пак в чужбина?
- Да, защо да не желая. Ако дойде добра оферта, може пак да изляза в чужбина. Всеки иска да се развива. За момента съм в Ботев и съм радостен от факта, че сме в Лига Европа и можем да бъдем забелязани. Знаете, че много трудно се излиза от България в Германия и Англия, например. Но чрез евротурнирите може да бъдеш по-лесно забелязан от водещи клубове.

- Не е тайна, че има оферти към Омар Косоко. Трябва ли да бъде продаден точно сега?
- Със сигурност ще ни липсва, ако направи трансфер. Омар е един от най-добрите ни футболист. Ако го няма отпред, няма да има такава острота на атаката ни. Той носи по двама-трима на гръб, имам чувството, че на майтап ги минава, заобикаля ги. Нормално е да искам да остане. С Косоко направихме добър дубъл в атаката. Има много качества, желая му успех.

- Стивън Петков се присъедини към Ботев, познаваш ли го?
- Досега не сме играли заедно, знаем се иначе. Надявам се бързо да се сработи. Добре дошъл е в Ботев, помагаме на всеки.

- Имало ли е вариант да заиграеш в някой от грандовете Левски и ЦСКА?
- Не искам да коментирам.

- Кой е идолът ти и на кой чуждестранен клуб симпатизираш?
- Фен съм на Милан, Кака ми беше идол, в момента нямам любим футболист. Но има доста имена, на които се възхищавам. Футболът обаче не е само Меси и Кристиано Роналдо. Да, най-добрите са в момента, но има и други страхотни играчи. Смятам, че Меси и Роналдо ще са на върха още една-две години и тогава няма да са чак такива мегазвезди. Идва времето на Неймар и Коутиньо. Те ще излязат на дневен ред.

- Гледал ли си Милан на живо?
- Досега не съм бил на "Сан Сиро", но един ден и това ще се случи. Мечтая да играя в Милан или поне да се изправя срещу тях в евротурнирите. Преди дни като прочетох, че ако отстраним Бейтар, може да се паднем с Милан, много се развълнувах. Исках да се паднем срещу любимия ми клуб, но жребият отреди Маритимо.

- Успя ли това лято да почиваш на морето?
- Само четири дни. Почивката беше много кратка заради ранния старт в Лига Европа. Морето на заден план, такава ни е професията.

- Част си от националния отбор, който приема Швеция на 31 август. Ще успеете ли да спечелите трите точки?
- Все още имаме шанс за класиране на световното първенство. Мачът срещу Швеция е задължителен да се вземе, ако исмаме да останем в играта.

Източник: Пламен Славов, Блиц

Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз искам в Палма де Майорка... ама няма
0
 
 
Талантлив играч е. Има потенциал. Но щом в Майнц не успя.....какъв Милан? Не че е невъзможно, но трябва и да сме реалисти.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 23.07.2017 г.
+4
 
 
Алоооо, малцинството - нещо много сте с превъзбудили! Довечера сините любовници ще ви го набият до картофите! Пък, когато имате футболист като Тошко - елате ми се обадете. Той не е тото-Камбата, дето го изритаха от отбора за интриги и пари. Ай, в дивия!
+4
 
 
Работниците от Чистота да не ми висят тук ами да ходят да чистят града
0
 
 
Ей смешници. ..,трайте с коментарите рџ–•
-3
 
 
Отстранихме вече два отбора в Лига Европа този сезон... И какви бяха тези отбори - същите с които играхте до финала за купата на България! Но успех - все пак трупате точки за България.
-5
 
 
В Турция най ще ти мяса! И без това вдигате Турското знаме! Това ще е предимство пред новият ти работодател!
-2
 
 
В Милан искал!!!....сладур!!!Той,и Италианския труден бе Тоше!!!Ти не че и Български знаеш.Ма щом е за кЛаузата-готов си за Милано!!!
-5
 
 
Тошо я по добре кажи кви ги къдреше на последното дерби бе ахмак.....не можа да видиш къде е топката....ама задната ножица на Камбура не ти дава сън до момента.....а иначе за Милан си прав.....но аз мисля че по добре в Реал или Манчестър.....това са отбори от твоята класа.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: