ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Жълто-черна" еуфория! Ботев прегази Бейтар и чака Маритимо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:18 / 20.07.2017Коментари (44)19691
Ботев (Пд) изигра страхотен мач и вече е в третия кръг на Лига Европа! "Канарчетата" разгромиха израелския Бейтар (Йерусалим) с 4:0 в реванша от втория предварителен кръг, който се игра на стадион "Лазур" в Бургас, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Попаденията бяха дело на Пламен Димов, Фернандо Виана, Лъчезар Балтанов и Фелипе Бризола.

Първата среща в Петах Тиква бе завършила 1:1 и така с общ резултат 5:1 пловдивчани продължават напред. Следващият им съперник ще е португалския Маритимо, като жълто-черните ще домакинстват в Бургас в първия двубой.

Още в 5-ата минута футболист на Бейтар прати топката в мрежата от малък ъгъл и след неумела намеса на Иван Чворович. Попадението обаче бе отменено заради зявна асада.

Пет минути по-късно Ботев поведе още при първия си по-сериозен домакински натиск пред вратата на Бейтар. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле, където Пламен Димов се извиси и засече с глава към задна греда, която бе оставена непокрита - 1:0.

В 14-ата минута "канарите" направиха уникален пропуск. Фернандо Виана получи пас от дясно и напредна сам срещу вратаря на Бейтар. Последва техничен шут покрай него, но топката мина покрай гредата в аут.

В 29-ата минута Крум Стоянов бе изведен отново сам срещу вратата на израелския тим и шутира с левия крак, но неточно.

Все пак в 33-ата минута Ботев материализира превъзходството си с втори гол. Негов автор бе Фернандо Виана със страхотно воле от въздуха. Кариоката получи пас от капитана Лъчезар Балтанов и без да оставя никакви шансове на вратаря прати топката в мрежата му - 2:0.

Две минути преди почивката жълто-черните организираха нова страхотна атака, като само отличното спасяване на стража на Бейтар не позволи Ботев да води с 3 гола на полувремето. "Канарчетата" разиграха пред вратата на гостите, като до удар стигна Крум Стоянов, който обаче бе изваден от Клейман след отлично разтягане.

Ботев окончателно предреши крайния изход в самото начало на второто полувреме. Тодор Неделев стреля изненадващо от пряк свободен удар и докато всички очакваха центриране в наказателното поле, топката срещна левия страничен стълб. След това отиде право в Лъчезар Балтанов и капитанът не сгреши на празна врата - 3:0.

В 54-ата минута пловдивчани изпълниха три поредни ъглови удара, като при единия от тях Пламен Димов можеше да отбележи втория си гол с глава, но стражът успя да избие топката буквално преди да влезе във вратата му.

Четвърт час преди края Бейтар остана с 10 души след безумна проява на Марсел Хейстер. Халфът разкара топката след тъч и бе изгонен заради втори жълт картон.

В 88-ата минута след атака на влезлия като резерва Лазар Марин последва пас към Фелипе Бризола, а той върна технично към Омар Косоко. Нападателят опита прехвърлящ удар с левия крак, при който топката срещна гредата.

В последната минута от редовното време Омар Косоко нахлу отдясно в наказателното поле и подаде към Фелипе Бризола, а кариоката оформи крайното 4:0.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Цветомир Панов, Виктор Генев, Пламен Димов, Йордан Минев, Меледже Омнибес, Лъчезар Балтанов (72- Серкан Юсеин), Крум Стоянов (78- Лазар Марин), Тодор Неделев, Омар Косоко, Фернандо Виана.

Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Левски отпаднахме... Сега пожелавам късмет на Ботев за напред и надеждата ми е е тях! Давай Ботев!!!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.07.2017 г.
+5
 
 
Отново, за кой ли път - едно голямо браво, канарчета! Разцепихте ги тия юдеи! Прекрасна игра, много голове и невероятна атмосфера на Лазур!
+6
 
 
Честито Канари! Страхотен БОТЕВ! Разпиля ги по всички параграфи тия прехвалени израелци!
+8
 
 
ТОВА Е МОЯТ БОТЕВ! УСПЕХ,КАНАРИ И В СЛЕДВАЩИТЕ МАЧОВЕ!!!
+10
 
 
Какво правят тези наши канари бе, хора?! Направиха евреите на албанци! Ами те не знаеха за какво са на терена изобщо!
+10
 
 
Честита победа жълточерни ! Успех и срещу Маритимо и срещу следващия противник и класиране в групите на лига Европа. Показахте на говедата как се играе футбол в Европа. Много силен мач и много пропуски, дано срещу Маритимо положенията влязат защото те са добър отбор и няма да има чак толкова положения.
+11
 
 
Нека прогнозите на буферите как Маритимо ще ни газят, разкрият и т.н. започнат .... сега! Явно клетвите на подчовеците от задния двор на ВСИ действат положително на отбора на Пловдив, който мачка в ЛЕ. Канари, напред!
+10
 
 
След като Домуса им подари купата,жълтите продължават по същия начин. Този мач е уреден. Пеевски се е обадил на Бойко, а той на Би Би Нетеняху с когото са приятели. Всички знаят, че Бейтар са отбора на Би Би.
+7
 
 
Честито Ботевистиииии страхотна победа и ще газим като валяк маритимо а феновете на локууууу да пият по един валерян и да си лягат да не получат инфаркт.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: